Zanzibár utazási információk

Zanzibár egy nagyon picike szigetcsoport, mely Tanzániához tartozik. Összesen két darab szigetből áll: Unguja és Pemba. Legnagyobb város Zanzibár city. A nevének történetét két szempontból közelíthetjük meg, az egyik a perzsa nyelvig nyúlik vissza és a feketék partját jelenti, a másik az arab világra vezethető és szép ez a föld a jelentése.

Éghajlata trópusi, ami nem jelent mást, mint hogy állandóan nagyon meleg van, magas napi hőmérsékletekkel. Csapadék ritkábban esik és rövid ideig, viszont ilyenkor nagyon sok csapadék lehull. A legtöbb csapadékra ősszel számíthatunk, viszont április is igen csapadékos hónap, olyankor is nagyon sok előfordulhat. Náluk a nyár novembertől tart májusig és ilyenkor nagyon forró az időjárás. A tél júniustól egészen októberig és még ilyenkor is nagyon kellemes az időjárás az oda látogató turisták számára, hisz jó meleg van és nagyon sok a nap napsütéses órák száma.

Zanzibár szigeteinek egy jó nagy részén fűszernövényeket ültetnek valamint rizst is. Tipikus fűszernövények melyeket kiváló minőségben tudnak megtermeszteni a fekete bors, a szegfűszeg, a kardamom, a fahéj vagy éppen a vanília is. A Jozani-erdő abban a különleges helyzetben van, hogy mondhatni a régi és eredeti képét tekinthetjük meg oda utazásunk alkalmával. Ebben az erdőben találhatunk egy olyan növényfajt, mely máshol a világon nincs ez a zanzibári eper. A karcsúmajmok Zanzibár legismertebb állatkái, melyek közül a leggyakrabban előforduló a zanzibári vörös kolobusz. Rengeteg kaméleonnal találkozhatunk a szigeteken. A sziget déli részénél a vizekben két delfinfajt is megtalálhatunk.

A szigeteken a szállodákban nem kimondottan a helyi ételekkel találkozhatunk, hanem inkább nemzetközi konyhával, viszont a helyi büfékben, éttermekben és esetleg utcai árusoknál a helyi ételeket kóstolhatjuk meg, melyekben arab- és indiai íz világot fedezhetünk fel. Fűszereket nagyon gazdagon és választékosan használják, persze ennek az oka egyértelmű, hisz a fűszerek szigetéről beszélünk, ahol minden különleges és nap használatra is alkalmas fűszert is megtalálunk. Nagyon gyakran használt és kedvelt alapanyag a tengeri halak és a tenger gyümölcsei, melyek különféle módon és ízesítéssel el tudnak készíteni. Zanzibárnak két különleges itala van az egyik egy italfőzet a Safari Lager, a másik egy likőr a konyagi.

Két főbb szigete van ahol nagyon sok látnivaló található. Csodálatos illat kavalkáddal találkozhatunk már megérkezésünk pillanatában, mely nem más, mint a fűszerek illatának egyvelege. Olyan különleges partszakaszokkal is találkozhatunk, melyek még érintetlenek az emberek kezeitől, így itt akár még delfinekkel is találkozhatunk a csodálatos természet alkotta homokos part mellett. Stone Town-ba belépve olyan érzésünk támad, mint, ha újra átélnénk a történelmet. Megnézhetjük a Csodák házát, vagy akár az Arab erődöt is. Egy lenyűgöző piacba is bele botolhatunk a városnak a látogatása során, ahol csodálatos kézzel készített termékeket és friss és szárított fűszereket tudunk vásárolni. A híres börtön sziget ma már nem a rabszolgák elzárásának ad otthont, hanem igen sok óriás teknősnek. Kellemes hangulatú éttermet találhatunk a szigeten, mely kényelmes pihentetéssel jár egybekötve. Zanzibár utazás

Kiemelt zanzibári hoteleink:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük