Zakynthos kedvelt üdülőhelyei

Zakynthos egy igazán csodálatos sziget, melyet egyszer mindenkinek meg kell látogatni, és fel kell fedeznie. Hatalmas látogatottságát a szép környezetnek és az izgalmas tájainak köszönheti. Így hát nézzük át, melyek is azok a részek melyeket, érdemes megtekinteni.

Navaggio öböl:

navaggiao

Nem csak Zakynthos, hanem talán egész Görögország legnagyobb látogatottságnak örvendő partja. Ez az a hely, melyet szárazföldön keresztül nem is tudunk felkeresni, csak és kizárólag víz felől közelíthető meg. Általában csoportos túrákat szerveznek ide, de akik egyénileg szeretnének eljutni ők is meg tudják oldani, csak a Porto Vromiba kell eljutni és onnan már kisebb hajók várják a turistákat. Az öbölbe érkezve lenyűgöző látvány tárul elénk, hiszen a fehér sziklafalak tetején, melyek az egész területet körbe veszik zöldellő erdő húzódik el. Itt a part nem homokos, hanem apró fehér kavicsos. Viszont azt, hogy nincs homok, ellensúlyozza, a lélegzetelállítóan kristálytiszta kék víz. Ez az a hely, mely minden turistát vonz, ennek talán az egyik oka, hogy már több mint harminc éve van az öböl partján egy hajóroncs, ami nagyon érdekes látványt nyújt. Mindenki úgy érezheti itt magát, mint ha a kék lagúnában lenne. A másik nagyon különleges, hogy a sziklafalakon mesterségesen ki lett alakítva egy erkély vagy terasz jellegű hely, ahonnan káprázatos képeket lehet csinálni az öbölről, hiszen innen látható be a legjobban.

Porto Roxa:

porto

Porto Roxa egy igen köves partszakasz, mely sziklafalak mentén helyezkedik el. Bár nem azért érdekes mert homokos, és kényelmes a napozás, hanem inkább azért mert csodálatos természeti alkotás ez is.

Porto Vromi:

vromi

Ez a kikötő akár már autóval is könnyen elérhető. Érdemes tudni, hogy itt kimondott strandnak nevezett partszakasszal nem fogunk találkozni, viszont ettől függetlenül megmártózhatunk a vízben, valamint kitűnő búvárkodási lehetőséget is nyújt azoknak, akik szeretik ezt a sportot. Innen kisebb hajóval több irányba is elindulhatunk, akár a Navaggio öbölbe, vagy különleges barlangokat is felfedezhetünk. Innen a legkönnyebb elmenni az úgy nevezett szív barlanghoz, valamint a híres isten arcát is megtekinthetjük egy sziklafalon. Ez az isten nem más mint a tengerek isten Posszeidon.

Agios Nikolaos:

agias

Ha kíváncsiak vagyunk Kefalonia szigetére, akkor mindenképp érdemes felkeresni ezt a kikötőt, hiszen innen indulnak hajók oda. A kék barlangot ne felejtsük meglátogatni, ha itt járunk, hiszen innen a legegyszerűbb eljutni oda.

Laganas:

laganas

Zakynthosnak talán ez a legkedveltebb helye, ahol a legnagyobb élet zajlik a szigeten. A tengerpartja nagyon népszerű hiszen hosszan elterülő és homokos. Családok is kedvelik a helyet, mert a part lassan mélyül, aminek köszönhetően a gyermekek miatt sem kell annyira aggódni, valamint itt kényelmesebb a pancsolás. Fiataloknak sem kell aggódni, mert napközben a vízben és mellette találhatják meg a kedvelt szórakozási lehetőségeiket, míg éjszaka a diszkók várják őket egy felejthetetlen bulira. Zakynthos egy olyan hely, mely mindenkinek igazi élményeket takar, egyszer a csodálatos természeti kincseivel, másrészt azzal, hogy mindenben próbálnak a turisták kedvére tenni. Zakynthos utazás, Zakynthosi utak

Kiemelt zakintoszi szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük