Varadero, kubai nyaralás

Életünk során már mindannyian elkalandoztunk a gondolattal, hogy el kéne utazni Kubába, hiszen egy izgalmas kultúra, felejthetetlen élményekkel. Mint minden országnak, itt is megtalálható a legtökéletesebb nyaralóhely, ahova a legtöbb turista látogat el évről-évre és ez a hely nem más, mint Varadero. Persze azt érdemes tudni, hogy mesterségesen alakították ki ezt a területet a turisták számára, hogy itt megtalálják a tökéletes nyaraló helyüket. Tiszta és csodálatos tenger és homokos part vár mindenkit és teljesen más életkörülmények, mint Kuba más részein, így az igazi kubai hangulatot lehet, hogy csak a fővárosban találhatjuk meg.

Eléggé szimpatikus az-az ott nyaralóknak, hogy ennek a helynek a mesterségessége miatt, valamint, hogy életszínvonalban kicsit másabb, mint az igazi Kuba, így a biztonság is sokkal jobb, így nem kell aggódni a zaklatástól vagy támadásoktól. Régen még kubai ember sem lehetett ez a kedvelt helyen, mára már engedett ezen a szigoron a kormány és így lehetőséget kapnak a kubai lakosok is, hogy megszálljanak azokban a csodálatos szállodákban. Rengeteg turista fordul meg itt, de ezek közül a spanyolok, az olaszok és a németek vannak a legnagyobb többségnek, hiszen ők nagyon szeretik ezt a helyet. Előnyt jelenthet, hogy itt jóval kevesebb az orosz turista, mint sok más helyen, hiszen ez már elég nagy távolság nekik is. Az USA-ból egyáltalán nem jöhetnek turisták és ezt a törvényeik tiltják is.

Itt nem nagyon találkozunk a politikai plakátokkal és egyéb hozzá hasonló tevékenységekkel, ezzel is figyelve arra, hogy a turistákat elzárják az ilyen dolgoktól és tökéletessé tegyék az ott eltöltött nyaralásukat.

Varadero télen-nyáron egyformán utazható, így a tengernek a hőmérséklete is folyamatosan tökéletes. A nyári időszakban azért jó észben tartani, hogy a hurrikán szezon tönkre teheti a nyaralásunkat, hiszen egyik pillanatról a másikra jöhet a felhőszakadás. A fehér finomhomokos tengerpart pálmafákkal van szegélyezve, mely csodálatos látványt nyújt és ami igazi paradicsomi hangulatot kölcsönöz az egész tájnak. A víz kellemesen mélyül, így a turisták nagyon szeretnek a parton lenni és pancsolni, még talán jobban, is mint a szállodák saját medencéjükben.

Rengeteg kikapcsolódási és szórakozási lehetőség van Varaderoban és Kubában is egyaránt. Ha már ott járunk, feltétlenül el kell látogatni Havannába, mely az ország fővárosa, hiszen itt aztán részesei lehetünk az igai kubai ritmusnak. Táncolhatunk salsát, szívhatunk igazi kubai szivart és jó sok rumot ihatunk. Ezek mind-mind Kubához tartoznak. Persze Havanna mellett, kirándulhatunk és búvárkodhatunk is, valamint a szállodák is rengeteg program és szórakozási lehetőséget nyújtanak.

Kuba utazás, Kuba nyaralás

Kiemelt kubai szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük