Utazás Kubába, a szivar és a salsa hazájába

Szivar, salsa, latin ritmusok, régi amerikai autók, rum, Fidel Castro és Che Guevara, szavak, melyek egy szigetet jelentenek: Kuba, a karibi szigetvilág legnagyobb tagja, és egyben a világ utolsó szocialista állama.

kuba21

 

A mindössze 12 óra repülőútra lévő ország, mely a Schwechat-i repülőtértől már közvetlen charter járattal elérhető sziget az egyik legkedveltebb üdülőterületnek számít hosszú évek óta. Novembertől áprilisig várja mindazokat, akik a hófehér homokos tengerpartot, a szikrázóan napsütéses kék eget és a hívogató lassan mélyülő türkizkék tengert szeretné élvezni, miközben latin zene szól, az emberek homokban táncolnak.

varadero_cuba_beach_tabla

 

Az itt megszokott 25-30 °C kellemes kikapcsolódás mindazoknak akik pihenni szeretnének, de az aktív pihenést igénylők is megtalálják a nekik való programot.

Havanna, avagy La Habana Kuba fővárosa és egyben legnagyobb városa számos történelmi nevezetességet, látnivalót rejt magában. A  Plaza de la Revolutión tér Hosé Marti  (kiről egyébként a repülőtér is kapta  a nevét) emlékmű, vagy a Belügyminisztérium épületének oldalán található monumentális Che Guevara arcképe. A tengerparti sétány , a 7 km hosszú Malecon, a San Cristóbal katedrális valamint az El Capitolio és Plaza Vieja  mind megér egy látogatást, építészeti remekeivel, hangulatos tereivel és a múltba visszaröppenő hangulatával.

kuba16

 

Havannában járva mindenképp kötelező program ellátogatni a Havana Club Rummúzeumba és megkóstolni az eredeti mojitót, valamint a híres író, Hemingway egykori kedvelt helyeit is érdemes felkutatni. Mint például a kedvenc éttermét az El Floridita ahol Hemingway italát, a  daiquirit is elfogyasztatjuk, vagy az Ambos Mundos hotelben az egykori szobáját, vagy pedig saját házát is meglátogathatjuk.  Aki szeretnek szivarozni azoknak azért, akik pedig nem , érdekességből azoknak is kihagyhatatlan a kubai szivargyár, ahol dohánylevél sodrással állítják elő a híres szivarokat a szemünk láttára.

uni_1119_6183

 

Varadero, Kuba leghíresebb és egyben legközkedveltebb tengerparti üdülőhelye, ahol a víz mindig kristálytiszta és  25-26°C fokos és vakítóan fehér finom homokos partok várnak minket.  Szállodáik közül mindenki megtalálja a neki megfelelőt a bungalós elhelyezéstől kezdve a hatalmas palace épületekig. Ellátás tekintetében a karib all inclusive mindenre kiterjedő étel és ital szolgálata miatt is a legkedveltebb üdülőterületek közé sorolja a szigetet. Kiemelkedő szállodaláncok képviseltetik magukat, mint például a RIU, a spanyol Mélia, Sol és Iberostar szállodaláncnak tagjai, mind maximális kényelmet és minőségi ellátást garantálnak a vendégeiknek.

Kuba

Ideális utazási időpont novembertől áprilisig, amikor is a hurrikánok és az eső elkerüli a szigetet. Pénznemük a kubai peso (CUC), de az eurót is elfogadják. (Az USA dollárra adót számolnak fel, így ezt nem ajánlatos használni, ahogy a bankkártyáinkat sem).

Jellemző souvenir a banán levélből fonott ajándéktárgyak és sajnos a szebbnél szebb csigaházak, korallok. Fontos, hogy a tengeri élővilágból származó tárgyakat  tilos kivinni az országból, hisz az élővilág pusztulásához is hozzájárulunk, amennyiben megvásároljuk ezeket a termékeket.

Akik az igazi Kubát szeretnék megtekinteni, minden látnivalójával és nevezetességeivel, bepillantást nyerni a helyiek életébe, azoknak mindenképpen ajánljuk körutazásainkat, melyet tengerparti pihenéssel is tudunk hosszabbítani, hogy arra is legyen idő, hogy kipihenjék a fáradalmaikat. Kubai utak

kuba-utazas-havanna-2ej-es-varadero-5ej-3_8

 

 

Kiemelt hoteleink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük