Tunéziai utazás, előfoglalási akció

Tunézia fővárosa Tunisz. Az Észak-Afrikai mediterrán tengerparton található. Az ország majdnem felét a Szahara borítja, viszont a megmaradó területek jól művelhetőek. A történelem szempontjából fontos területről beszélünk, hisz először Karthágó városa alakult itt ki, majd a hódító rómaiak ezt is bekebelezték.

Éghajlatát tekintve az ország fele a mediterrán égövben helyezkedik el, míg a hegyvidéki részeken mérsékelt a klíma a telek enyhék és esősek, a nyarak viszont nagyon melegek. Különleges tava a “chott”, ami nem más, mint egy olyan tó ami az évnek bizonyos szakaszában száraz marad, de van olyan is hogy akár éveken keresztül is száraz.

tunézia monastir

A lakosság saját magát az arabokhoz sorolja, ám ha genetikailag néznénk meg közel sincsen annyi arab az országban, mint ahányan annak vallják magukat. Jelentős mennyiségű és minőségű kultúrák hagyták nyomaikat a térségben, mint például a föníciaiak, a rómaiak, az arabok vagy éppen az oszmánok is. Az arab a hivatalos nyelvük, de kereskedelmi szempontból elég jól használják a franciát is. Mondhatni, hogy szinte mindenki iszlámvallású, nagyon kevés keresztény vagy éppen zsidó található meg.

tunézia mauzóleum

Gazdasága igen sokszínű, hiszen van mezőgazdasága is, bányászata valamint az ipar is remek jól működik. A mezőgazdaságban előkelő helyen a földművelés található, ami az országnak az igényeit fedezi. A csapadékosabb területeiken állattartással is foglalkoznak, ami a szarvasmarhának igen kedvező. A szárazabb vidékeken a juhok és kecskék, amik fellelhetőek. Ásványkincsekben igen gazdag térségről beszélünk, bányászható a kőolaj a földgáz és a vasérc is. Vannak termékek, amik egy részét exportálják is. Nagyon kedveltek a kézzel készített termékek a turisták köreiben. A turizmus és a kereskedelem az, ami igazán nagy hatással van a gazdaságára, hiszen nagyon nagy beutaztató turizmust bonyolít le és igen kedvelt desztináció az európai emberek körében. Folyamatosan épültek a szállodaláncok a tengerpart mentén és a turisták számára kialakították az üdülőturizmust pihenési célokkal.

tunézia bazár

A közúti közlekedés kiinduló pontja a főváros Tunisz, nagy része aszfalttal burkolt. Közúton is megközelíthető más országokból, mint például, Egyiptomból, Líbiából, Algériából vagy akár Marokkóból is. Az autópályájuk folyamatos fejlesztés és hosszabbítás alatt áll. Elég rendes vasútközlekedéssel rendelkezik, van normál és keskeny nyomtávú vasútvonala is. Ha valamihez hasonlítani kéne a vasúthálózatukat, akkor talán a Magyarországon található Helyi Érdekű Vasút – Hév amihez hasonló elven működik. Több kikötővárossal is rendelkezik, de a legfontosabb Tuniszban található.

tunézia teve naplemente

A tunéziai konyhára jellemző a zsíros és fűszeres ételek. Nagyon sok húsételük van és igen sok féle módon tudják elkészíteni. Szeretik a hüvelyes és magvas terményeket. A fűszerezést tekintve változatos és különleges fűszerezést használnak, mind szárított, mind friss alapanyagokból. A minna-t fogyasztják bizonyos ünnepi alkalmaknál, aminek összetevőit tekintve megtaláljuk benne a bárányvelőt a tojást és a csirkehúst is. A desszertek fő alapanyaga a méz és egyéb édes szirupok amiket narancsvirággal fűszereznek meg. Valamint előszeretettel fogyasztanak desszert gyanánt friss gyümölcsöket. Különleges italuk a datyolalikőr vagy éppen a fügepálinka. Ha felkeltettük érdeklődést Tunéziával kapcsolatban akár elő is foglalhat rá már a 2015-ös év nyarára. Hogy miért is éri ez meg Önnek? Ha még az idei évben lefoglalja utazását, így olcsóbban teheti ezt meg. Nagyon sok még a hely a repülőn a szálláshelyeken, és így mindenből azt kaphatja, amit megálmodott. Tökéletes nyaralási lehetőség pároknak, vagy akár családoknak egyaránt. Tunéziai utazás

Kiemelt tunéziai szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük