Törökország szilveszter 2014

Törökország nem csak nyáron nyújt kellemes időtöltést és csodálatos látványt, hanem az év utolsó napjaiban is azt kapjuk amit amit várunk. Luxus, kényelem és felejthetetlen élmények. Az időjárás kellemes, a szolgáltatások minősége kiváló.

December 26. indulással 6 szálloda várja, hogy velük együtt búcsúztasd el az óévet. Mindegyik szálloda 5 csillaggal rendelkezik és feledhetetlen luxus körülményeket biztosít az ott eltöltött napok alatt. Az árak 99.900 Ft/fő-től egészen 199.990 Ft/fő-ig lehetnek, melyek nem tartalmazzák a reptéri illetéket, kötelező szilveszteri felárat, a kerozin felárat, a stornó biztosítást és a BBP-t.

törökország tenger pihenés

Törökország azon különleges országokhoz tartozik, amely egyszerre tartozik két kontinenshez is. A kisebbik része Európában található, míg a nagyobbik már Ázsiában. Ezért is olyan eltérő a kultúrája az igazi európai országokhoz képest. Az anatóliai-félszigeten helyezkedik el, melyet a Fekete-, és a Földközi-tenger határolja. Egy igen változatos kultúrájú államról beszélünk, hisz mind a nyugati, mind a keleti tradíciók befolyásoló hatással voltak rá.

A félszigetnek a felosztását tekintve egy központi fennsíkból és keskeny tengerpartból tagolódik össze. 15 szigetnek és 2 tengerszorosnak ad otthont, melyek biztos mindenkinek ismerősek Boszporusz és Dardanellák. Igen gazdag vízrajzzal rendelkezik. Számos folyóval rendelkezi, meg hosszúknál fogva a ország leghosszabb folyói közéi is tartoznak. Ilyenek például az Eufrátesz, a Kizilirmak, a Szakarya vagy éppen a Murat. Tavai is vannak, de ami igazán említésre méltó az a Van-tó és a Tuz-tó.

törökország kekova

Éghajlata igen változatos, hisz jelen van az országban a mediterrán éghajlat az Égei- és Földközi tenger vonalában. Meleg nyár, és enyhe, csapadékos tél jellemzi. A hegyvonulatoknál a kontinentális éghajlat figyelhető meg, míg az Örmény-magasföldnél a magashegységi éghajlat amire a zord tél a jellemző.

33 nemzeti parkkal büszkélkedhet, melyek közül sok híres arról, hogy nagyon sok történelmi emlékeket is megőriztek. 9 UNESCO világörökséggel büszkélkedhetnek, melyből 2 természeti örökség a Pamukkale és a Göreme Nemzeti Park és 7 pedig kulturális örökség: Isztambul történelmi negyedei, a divrigi nagymecset és kórház, a Hattusát, a Nemrut-hegy szobrait, Xanthos ls Letoon ókori városait és a Safranbolu házait és Tróját.

töröko alanya vár + kikötő

Törökország rengeteg múzeummal rendelkezik, köszönhető ez a gazdag múltjának és történelmének egyaránt. Főbb múzeumai Isztambulban a Topkapi palota, Szépművészeti Múzeum vagy éppen a Török és Muszlim Művészetek Múzeuma. Ankarában is bőven akad múzeum az Attatürk, vagy a rengeteg lelettel rendelkező Anatóliai civilizációk Múzeuma. Antalya híres a régészeti múzeumáról.

törökország fűszeres bazár

A török gasztrónomia nagyon elterjedt és közkedvelt Európában. Hatással volt rájuk az Oszmán Birodalom változatossága és terület hódításai. Leginkább érezhető hatással a görög kultúra és a közel-kelet volt a térségre. Kedvelt alapanyagaik igen nagy számmal fordul elő így csak néhányat említenék meg: padlizsán, hagyma, lencse, bab stb. Nagyon gazdag gyümölcsvilággal rendelkeznek és nagy előnyben részesítik a szőlőt, őszibarackot és például a cseresznyét is. De nem elfelejthető a füge vagy éppen a citrusfélék is. Legismerteb ételük a döner kebab, mely összetevőit tekintve húsételnek minősül, melyet pitába töltenek bele rengeteg zöldséggel és különféle szószokkal. Legismertebb deszertjük a baklava, mely a töltelékét tekintve diós mézes ízesítéssel találkozhatunk leginkább, viszont igen közkedvelt a tejberizs melyet sütött formában szolgálnak fel. Italaikat tekintve a török kávé és tea ami igazi különlegességeknek minősülnek valamint a híres alkoholuk, a raki ami egy ánizsos ízesítéssel rendelkezik. Török utazások

Kiemelt török szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük