Miért érdemes már most előfoglalni a Törökországi nyaralásunkra?

Törökország nagyon népszerű desztináció a turisták körében, így egyáltalán nem meglepő, ha nagyon gyorsan telnek be a helyek, és fogynak el a jobbnál jobb lehetőségek. Ezért, ha már valaki most tudja, hogy jövő nyáron ide szeretne utazni a párjával, barátaival, vagy a kedves családjával akkor már most érdemes megnézni az első előfoglalási kedvezményeket, melyek már javában lehet foglalni. Persze, azt azért jó tudni és tájékozódni róla, hogy mettől-meddig körülbelül milyen kedvezményekkel találkozhatunk és ezt mérlegelve elkezdeni lefoglalni a nyaralásunkat.

torokorszag-idojaras-tenger

Miért is jó nekünk, ha időben foglalunk? Természetesen első körben persze, hogy a kedvezmények miatt, hiszen nem mindegy egyáltalán, hogy 20-30% kedvezménnyel is hozzá juthatunk egy-egy nyaraláshoz. De ez persze nem minden, mind e mellett fontos szempont az is, hogy ha időben foglalunk biztos, hogy még van hely a szállodában és a repülőn is, így nem kell aggódnunk azon, hogy vajon megkapjuk a hőn áhított tengerpartra néző szobánkat vagy nem. A repülőn sem mindegy hol ülünk, ha vannak extra igényeink valamint ilyenkor még a legjobb járatokat is kifoghatjuk, aminek köszönhetően a legtöbb időt tölthetjük el a kedvenc nyaralásunkon. Valamint ha időben foglalunk akár további kedvezményekre is szert tehetünk.

törökország-kekova-599x400

Ismerkedjünk meg néhány szállodával, melyek már most foglalhatók a következő szezonra.

Calista Luxury Resort 5*:

10089742_0x0

A szálloda nagyon közel helyezkedik el Belek város központjától, ami remek kirándulási lehetőséget biztosít. Közvetlenül a homokos tengerparton fekszik, melynek köszönhetően nem csak a saját medencéiben, hanem a tengerben is meg mártózhatunk akár minden nap. A felnőttek és a gyerekek egyaránt megtalálják a nekik megfelelő szórakozási lehetőséget, hiszen mind belső, mind külső medencék is vannak külön kicsiknek és nagyoknak. E mellett egy aquapark részleggel is rendelkezik a szálloda, ahol a csúszdák szerelmesei remekül szórakozhatnak. Azoknak ajánlom ezt a szállodát, akik szeretek a luxust és prémium kategóriás minőséget. Ultra All Inclusive ellátást biztosít a szálloda, melyben több különböző éttermek és bárok vannak a segítségére. A központi étterem mellet, az a’la carte éttermek is megtalálhatóak, ahol különböző nemzetek ízeivel is megismerkedhetnek. Esténként a bárok, valamint a diszkó gondoskodik a megfelelő szórakozási lehetőségről.

Concorde Deluxe Resort 5*:

3504880-concorde-deluxe-resort

Antalya repterétől nem messze található a szálloda, ahonnan hamar bejuthatunk a belvárosba. Az egyik fő előnye, hogy a homokos tengerparton terül el, így mindig elérhető számunkra a tenger varázsa. Unatkozni itt sem lehet, hiszen erről animációs programok és sport tevékenységek gondoskodnak. Mind a medencéknél, mind a tengerparton rendelkezésre állnak a szálloda vendégei számára strandtörölközők, napágyak és akár matracok is. A gyermek szórakozásáról a gyermekmedence gondoskodik, valamint a számukra megfelelő csúszdák. De a felnőttek se csüggedjenek, hiszen ők is tudnak csúszdázni és szórakozni. Családoknak kimondottam ajánlanám ezt a szállodát, hiszen minden megtalálható, ami az ő kényelmük érdekében fontos szerepet játszik. Ulltra All Inclusive étkezéssel találkozhatunk, mely a különböző éttermek történik svédasztalos, vagy a’la carte módon. Azok, akik szeretnek ismerkedni az ízekkel, nekik bőven lesz rá itt módjuk.

Kiemelt szállodáink:

Törökországi akciós hotelek 99.990 Ft/fő-től

Most 5 olyan szállodát szeretnék bemutatni, ami május 11-ig 99.990 Ft/fő-től foglalható. Ez illetékkel együtt 128.425 Ft/fő, ami tartalmaz minden költséget. Ne maradj le róla, foglald le most a nyári pihenést hihetetlenül kedvező áron. Akár 70-80000 Ft-ot is spórolhatsz fejenként. Az akciós árak a júniusi indulásokra érvényesek,

Az első az 5*-os White City Resort Alanyától kb. 20 km-re, Avsallar üdülőrészen található. A magyarok körében is igen népszerű hotel, évről évre többen keresik fel. Közvetlenül a homokos parton fekszik, de a vízben előfordulhatnak sziklák is. A napernyők és a napozóágyak ingyenesek a parton.18818132

A szálloda 205 szobával rendelkezik, melyek között vannak Standard és Családi szobák is. Igazi családbarát, hiszen a nyaralás alatt a gyerkőcök biztosan nem fognak unatkozni, erre garancia a miniclub. A felnőttek kikapcsolódását a Spa részleg, ahol fitness terem, só szoba, hammam fürdő és szauna valamint masszázs várja az odalátogatókat.

18825468

3 medencéje is van, a gyermekeknek pedig gyerekcsúszda is, de ha inkább a vízisportokat próbálnád ki, arra is van számos lehetőség. Több étterme közül választhatsz, hogy éppen mit szeretnél enni. Remek választás barátokkal és családdal egyaránt.

49960557

A következő hotel a Concordia Celes 5*-os hotel, mely Alanyától kb. 35 km-re található. Szintén közvetlenül a tengerparton található, és itt is ingyenesek a strandtörölközők és napernyők. Az all inclusive ellátás mellett biztosan mindenki megtalálja az ízlésére valót.

43893118

Külső medencéje mellett, belső medencével is rendelkezik, illetve 2 csúszdával is. A gyerekeket animációs program is várja, hogy ne unatkozzanak. Ha szeretnéd kipróbálni a törökfürdőt, arra is van lehetőség.  Összesen 364 szobája áll a vendégek rendelkezésére.

43893120

Az Aventura Park Hotel 5* 2007-ben nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. A parttól csupán 200 m választja el. A strandtörölközők letét ellenében vehetők igénybe, míg a napozóágyak ingyenesen. 2 medencéje, és belső medencéje is van. A spa részleghez tartozik szauna, törökfürdő, térítés ellenében masszázs is és különféle kezelések.

13076735

A gyerekeket animáció várja, hogy a szülők is nyugodtan tudjanak kikapcsolódni. 240 szobája van, melyek között vannak kétlégterű családi szobák is.

47053759

Az 5*-os Insula Resort Hotel nem számít újnak, hiszen 1990 óta áll, és utoljára 2004-ben lett felújítva. Tökéletes választás barátokkal, de családdal is, mert mindenki megtalálja a kedvére való programot.

60719288

Közvetlenül a parton található, ahol ingyenesek a napernyők és a törölközők is. Ultra all inclusive ellátásával minden igényt kielégít. Van külső és belső medencéje is, és a gyerekek örömére több csúszda. Itt is lehetőséged van kipróbálni a törökfürdőt, és számos vízi sportot ha nem csak napozni szeretnél a nyaralás alatt.

61921389

Összesen 294 szobájával várja a vendégeit.

Az 5*-os Raymar Hotel 200 m-re fekszik a parttól, és letisztult stílusban épült. A 9 emeletes komplexum egyaránt várja a családokat és a baráti társaságokat egyaránt. Ultra all inclusive ellátást biztosít, és az ott tartózkodás alatt egy alkalommal ki lehet próbálni valamelyik a’la carte éttermét is. Hogy a gyermekek ne unatkozzanak, arról gondoskodik még a medencéken kívül 3 csúszda és animációs programok is. A felnőttek szórakozását segíti a törökfürdő, fitness és a többféle sport a parton vagy a vízben.

1432726499_1395156979_raymar-hotel-5-resort-side-turkey-building

266 szobával rendelkezik, amik között vannak kétlégterű családi szobák is.

Az alábbi oldalon tekinthetők meg az indulási időpontok és a választható szobatípusok is. Törökországi utazás, Törökországi nyaralás

  1. White City Resort 5*
  2.  Concordia Celes 5*
  3. Insula Resort 5*
  4.  Aventura Park Hotel 5*
  5. Raymar Hotel

Sun Club szállodák Törökországban

Törökország lett az idei év nagy slágere a turisták körében, hiszen nagyon kedvező áron lehet hozzá jutni igazi luxus színvonalú nyaraláshoz, mely mind távolságban, mind kultúrában még eléggé kedvező hazánk lakosainak. Törökország felfedezte azt a tényt, hogy nem csak a pároknak kell kedvezni egy-egy szállodával, vagy nyaralás alkalmával, hanem a családoknak is. Így rengeteg úgy nevezett család barát szállodát hoztak létre, melyek több szempontból is nagyon jó választásnak bizonyulnak. Családi szobákat találhatunk, animációs programokat, és renget csúszdát, mind a mellett, hogy nem szabad megfeledkezni az egyéb olyan szórakozási lehetőségről sem, melyekkel kimondottan a gyermekes szülőket várják magukhoz.

Most két szállodát mutatok be Önöknek, melyek a Sun Club szállodákhoz tartoznak, azaz kimondottan családbarát szálláshelyek.

Eftalia Marin 5*

A szálloda 2014-ben nyitotta meg a kapuját a látogatók előtt, azóta is nagyon kedvelik, és sokan vissza-visszajárnak ide évről-évre. Alanya régióban helyezkedik el körülbelül egy másfél órás transzfer időre a repülőtértől. A tengerpart egy alagúton keresztül közelíthető meg, mert egy autóút húzódik a szálloda előtt, bár ettől függetlenül is csak 5 perc sétára van az egész. Összesen 491 szobával várja a vendégeket, mely különböző szobákat foglalnak magukba. A szobák nagyon jól felszereltek, mindegyikben légkondicionáló berendezés van, valamint TV, hajszárító, és ami már nagyon fontos lehet, az-az internetezési lehetőség. A családi szobák nagyobbak és egy légterűek. A szálloda ultra all inclusive ellátással várja a kedves vendégeket, ami a napi háromszori étkezést biztosítja, valamint a helyi alkohol és alkoholmentes italok korlátlan fogyasztását is. Többféle medencével rendelkezik, ezek közül, vannak kültéri és beltéri is. Akik szeretnek sportolni ők akár strandröplabdázhatnak, vagy asztaliteniszezhetnek is a rengeteg más program mellet. A gyermekeket mini clubok, gyerekmedence és egyéb szórakozási lehetőségek várják.

Maya World Hotel Side 5*

Ez a szálloda nagyon családias hangulatot képvisel, nem is meglepő, hogy a sun club szállodák közé sorolható. Sideben helyezkedik el összesen 400 méterre a tengerparttól, amit egy nagyon kellemes sétával tehetünk meg. A szálloda 260 szobával rendelkezik, melyek a családitól egészen a standard szobáig terjednek. Két lakosztály is található a szállodában, melyek nagyobban, mint az alap szobák. Minden szobában légkondicionáló berendezés található. A szálloda all inclusive ellátással várja a kedves vendégeket, amely az egész napos ellátást biztosítja étellel és itallal együtt. A medencék csúszdákkal várják a szórakozni vágyókat, de a kisebbeknek sem szabad megijedni, hiszen nekik is van gyerekmedence és pancsoló. A mini club itt is nagy kedveltségnek örvend, hiszen nagyon jó programokkal várják a gyermekeket az egész nap folyamán, valamint esténként akár gyerek és tini diszkóba is elmehetnek egyet szórakozni.

Törökország utazás, Törökország nyaralás

Kiemelt török szállodáink:

Kemer, törökországi utazás

Törökország több részre osztódik fel, ha a turizmusát nézzük. Már szinte az összes kedvelt régióját bemutattam Önöknek, már csak a szintén népszerűségnek örvendő Kemer maradt hátra. A Taurus-hegységben helyezkedik el, és a sok látogatót vonzó Antalya városától körülbelül, olyan 50 km-re található. Nagyon jó példája a város annak, hogy lehet egy aprócska halászfaluból rövid idő alatt egy méretes és elismert üdülőövezetté kinőnie magát. Kikötőében számos igen drága yacht-tal is találkozhatunk, hiszen Törökország egyik legfelkapottabb kikötőjéről van szó. Fejlődéséhez és biztonságához az is hozzá járult, hogy felfedezték azt, hogy az óriási esőzések mekkora kárt tudnak okozni a hegyek felől, így építettek egy igen méretes kőgátat a város védelmében.

A tengerparton fekve egyszer elénk tárul a csodálatos kék víz, mely tisztaságáról is híres, másfelől egy másik nézőpontból nézve a Taurus-hegység vonulata töri meg a megszokottnak hitt látványt. Attól itt nem kell tartanunk, hogy netán unatkozni fogunk, hiszen mondhatni minden étterem késő estig van nyitva, melyek még akkor is szeretettel várják a betérő vendégeket. Két különböző strandod vélhetünk felfedezni, melyek közül a szállodák előtt elterülőről érdemes tudni, hogy úgy nevezett strand cipőre szükség lehet a sok kavics miatt, a másik strand a kikötőnél található, mely más inkább homokos és apró kavicsos egyben és itt aztán tényleg rengeteg ember megfordul nap, mint nap. A szállodák felfedezték azt a tényt, hogy a turisták nem annyira vannak oda a kavicsos partokért, így a saját partszakaszaikat megpróbálták inkább homokossá varázsolni.

Látnivalók hiányától itt sem kell aggódnunk hiszen, van belőlük bőven. Ha már Kemerbe járunk, akkor Demrébe feltétlenül el kell látogatni, hiszen ez egy igazi ókori város. Ide tartozik Szent Miklós legendája is, így a Szent Miklós bazilika is minden képen érdekes látványnak bizonyulhat, mely sok titkot is rejthet magában. A városból indulnak különböző hajó utak is, melyekkel több rész is felfedezhető egyszerre, valamint ha valaki nagyon kedveli a természetet és szeret kirándulni, akkor a hegység meghódításának is adhat egy lehetőséget.

Egyszerűen annyira lenyűgöző a város szépsége, hogy vannak, olyan turisták, akik kimondottan csak a hegy és a tenger kontrasztja miatt látogatnak el ide. Ez egyáltalán nem is meglepő, hiszen valóban mesébe illő az egész táj. Így kedvünkre pihenhetünk, napozhatunk, úszhatunk a tengerben, és ha úgy tartja kedvünk, akkor búvárkodhatunk is, melyre szakképzett oktatók vannak segítségeinkre. A szállodák többsége animátori programmal kedveskedik a vendégeinek és mind e mellett még rengeteg sport és egyéb más tevékenységekkel is. Törökország nyaralás, Törökország utazás

Kiemelt török szállodáink:

Mini Club szállodák Törökországban

A Mini Club szállodákban az a jó, hogy teljes mértékben fel vannak készülve a gyermekekre. Magyar animátorok szórakoztatják minden nap a gyerekeket és rengeteg programot és játékot mutatnak meg nekik. Persze nem csak az animátoroknak köszönhető a gyerekbarát hozzáállás, hanem a csúszdáknak, játszótereknek és gyerekmedencéknek is, valamint az ott dolgozó összes ember kedvessége és gyerekszeretete is nagyon fontos.

Sunis Kumköy Beach Hotel & Spa

Side aranyhomokos partján található meg ez a csodálatos szálloda, melynek tengerpartja is igazán gyerekbarát, hiszen nagyon lassan mélyül. A szállodában mondhatni minden meg található, ami egy családnak a nyaralás alkalmával szüksége lehet, az ételek ízletesek és persze gyermek adag is kérhető, a kiszolgálás tökéletes. Csúszdák és animátorok várják a kedves vendégeket, a kilátás a türkizkék tengerre megy egyszerűen lenyűgöző látványt nyújt.

Club Magic Life Jacaranda Imperial

A Club Magic Life szállodák nagy kedveltségnek örvendnek, hiszen igazi aktív pihenést nyújt az összes mely a világon megtalálható. A Club Magic Life Jacaranda Törökország kedvelt részén Sideben található meg. Évről-évre sokan utaznak ide, hiszen mind a kicsik és mind a nagyok nagyon jól tudják magukat itt érezni, hiszen a rengeteg sportlehetőség mellett, szórakozási és animációs programok is várják a vendégeket.

Titanic Deluxe Belek Hotel

Belek kedvelt részén helyezkedik el ez a luxusszálloda, mely az egyik legkedveltebb szállodák köré tartozik. Hatalmas saját partszakasszal rendelkezik, mely gyermekeknek is kiváló. Szolgáltatásiban is hozza a luxus és minőség által nyújtott elvárásokat, így egy magasabb színvonalú all inclusive ellátással találkozhatunk, valamint a szálloda rengeteg szórakozási és sport lehetőséget nyújt, melyből néha még talán dönteni is nehéz, hogy min vegyen részt az ember.

Azura Deluxe Hotel

Ez a szálloda idén nyitotta meg a kapuit Alanya régió területén. Egy nagyon modern szállodáról beszélünk, mely a luxust és a kényelmet egyszerre hozza. Kipróbálhatjuk az izgalmas vízi sportokat, vagy akár csobbanhatunk a szálloda medencéiben is. De mivel saját tengerparttal rendelkezik, így akár oda is lemehetünk és átadhatjuk magunkat a sós víz hullámainak.

Susesi Luxury Resort Hotel

Belek régiójában elhelyezkedő szálloda attól is lenyűgöző, hogy a térségnek az egyik legszebb természeti helyén fekszik. A golfért rajongó emberek szeretnek ide utazni, hiszen itt elég komoly szinten megy a golfturizmus. A családok itt is azt kapják, amit várnak, sőt talán még többet is. Rengeteg animációs program várja a kicsiket és a nagyokat is egyaránt, valamint az ételek és a kiszolgálás minősége is fantasztikus.

Q Premium Resort Hotel

Alanya régió egy újabb gyöngyszeme ez a szálloda, mely 2011 óta várja a kedves vendégeket. Az egyik ok, hogy nagyon szeretik a vendégek, hogy jó áron nagyon jó minőségű nyaralást kapnak itt, valamint tényleg nagyon kedvező ez a hely a gyerekekkel. Törökország nyaralás, Törökország utazás

Kiemelt török szállodáink:

Családbarát szállodák Törökországban

Egy család számára talán az az egyik legnehezebb dolog, hogy megtalálja azt a helyet, mely több gyerekkel is a tökéletes nyaralást képes biztosítani mindenki számára. Törökország ebből a szempontból a legjobb hely, hiszen a szállodák is, valamint az ott élő és dolgozó emberek kimondottan erre van felkészülve és nagyon szeretik a családokat. Ma be is mutatok Önöknek egy pár olyan szállodát, melyben minden megvan, ami egy nyaraláshoz kell kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Sunis Kumköy Beach Resort

Kumköy nagyon kedvelt üdülőhely, melyet az aranyhomokos partjának köszönhet, hiszen szép látványt nyújt, de a lassan mélyülő partja sem egy hátrány, hiszen ez a családoknak még kellemesebb és egyszerűbb nyaralás szempontjából. A szálloda a türkiz kék tengerparton található meg, ahol a gyermekeket animációs programok sokasága várja. Csúszdázhatnak a kicsik és a nagyok is, valamint nem szabad megfeledkezni a sport lehetőségekről és egyéb szórakozási programokról sem. Itt nincs más dolgunk csak pihenni és átadni magunkat a várva várt nyaralásnak. Európai színvonalú ételek és kiszolgálás vár itt mindenkire. Családoknak, ami nagyon szimpatikus lehet, hogy az animátori programok ettől az évtől kezdve már magyar nyelven is megtalálhatóak.

Sunis Evren Beach Resort

A következő szállodánk Side régió területén található, azon belül is az egyik legszebb részén. Itt is a lassan mélyülő tengerpartra számíthatunk és a finomhomokos partra. Manapság egyre nagyobb kedveltségnek örvend a turisták körében és több és több magyar vendég is látogat el ide. Itt minden megtalálható, amire szükségünk van a nyaralás alkalmával szikrázó kék tenger, fantasztikus kiszolgálás, és persze amiről nem szabad megfeledkeznünk az a rengeteg program és szórakozási lehetőség a gyermekek számára, hogy ezzel is könnyebbé tegyék a nyaralást a szülők részéről. Kellemes időtöltés lehet a török fürdő, mely hatalmas tradícióval bír, mely egyaránt van jótékony hatással a testre és a lélekre egyaránt.

Sunis Elita Reosrt

Ez a szálloda is a Sunis szállodalánc csoportjába tartozik, melyben ugyan azok az európai színvonalú ételek, kiszolgálás és programlehetőségek megtalálhatóak, mint a többi Sunis szállodában. Itt aztán nem szabad meglepődni azon, hogy csak és kizárólag mindenből a minőségi dolgokat fogjuk megkapni. Tökéletes szálloda pároknak és családoknak egyaránt, hiszen a legkisebbeket animátorok szórakoztatják, míg a nagyokat rengeteg más lehetőség várja az ott tartózkodásuk során minden nap. Érdemes ellátogatni az óvárosi részbe, ha már itt nyaralunk valamint, megtekinteni a Riviéra egyik legszebb partszakaszát is. Ha bemegyünk a városba, akkor ne feledkezzünk meg a bazárokról és az ajándék árusokról sem, hiszen szebbnél szebb dolgokhoz juthatunk hozzá nagyon kedvező áron. Törökország utazás, Törökország nyaralás

Kiemelt török szállodáink:

Antalya, Törökország utazás

Antalya egy igazi kincses doboz, valamint a Török Riviéra fővárosa címmel büszkélkedhet. Története érdekes, hiszen II. Attalosz királyig terjed, aki a földi paradicsomot kerestette az alattvalóival és ezt a helyet találták meg neki. Így egyáltalán nem meglepő, hogy a turisták szeretnek ide látogatni. Antalya városa nem csak szépségének köszönheti sikerét, hanem a történelmi és természeti értékeinek is. A Toros-hegység körül fut a városon, melynek köszönhető a szubtrópusi éghajlatra övező időjárás. Ezért ennek köszönheti azt, hogy egész évben rengeteg turista található itt meg, nyáron a forróság a tökéletes nyaralásnak kedvez, míg az enyhe tél a táj és a város felfedezésének ad otthont.

a1

Lenyűgöző az a látvány melyet az óváros és a bazáros rész ad, hiszen a modern csodálatosan él együtt az ókori részekkel. Ha Antalyaba járunk, feltétlenül látogassunk el a város legrégebbi részébe a Kaleicibe, ahol a Hadrianus kaput is lehetőségünk nyílik megnézni. A kedves kis szűk utcákba sétálva, a macskaköves hangulat mellett, már csak a színes portékáikat árusító helyi lakosok tehetik még különlegesebbé az egész ott tartózkodásunkat.  Megtalálunk itt bőr, vagy akár arany árukat is, de a szőnyegek látványa is teljesen természetes és megszokott ezen a részen.

a2

A város folyamatosan és gyorsan fejlődik. Hatalmas partszakasza mellett, modernebb és újabb szállodák terülnek el, melyek a vendégek minden igényét a tőlük telhető legtökéletesebb módon próbálják kielégíteni, és így szerezvén egy csodálatos nyaralást. Családok nagyon szeretnek ide látogatni, hiszen az All Inclusive ellátás mellett, még a folyamatos animátori programok is várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt, így is még jobbá és különlegesebbé téve a nyaralást. Törökország szállodáiban sok helyen már saját aquaparkokat találhatunk, így lényegében a szállodában minden olyan lehetőség és program meg van, ami miatt akár el se kéne hagynunk a helyet egészen a nyaralás végéig. A két legkedveltebb partszakasz a Lara és a Konyaalti, melyeket a finom homokos része miatt és a kristálytiszta vize miatt szeretnek nagyon a turisták.

a3

Antalyat szeretik nagyon azok az utazók, akik a végleg emberei, hiszen itt nem meglepő, hogy a síelésből egyből a tenger habjai közé vetjük magunkat, hogy csobbanhassunk egy hatalmasat. Látnivalókban nem fogunk hiányt szenvedni, hiszen megnézhetjük a Düden, vagy a Kursunlu vízesést, a homokszobor fesztiválra is ellátogathatunk, ha szerencsések vagyunk és pont az utazásunk alatt rendezik meg.

a4

Antalya nagyon jó elhelyezkedésének köszönhetően, a környék rengeteg történelmi emlékének a megtekintését nyújtja, így juthatunk el akár Aspendosba, mely az antik színházáról vált igen híresség, vagy éppen Phaselisbe is, vagy éppen csodálatos Olymposi városokat fedezhetünk fel. Törökország utazás, Törökország nyaralás

Kiemelt török szállodáink:

Side, törökországi utazás

Side Törökország nagyon kedvelt üdülőközpontja, melynek történelme egészen Krisztus előtti 7 századtól maradat fent. Itt aztán egy percet sem lehet unatkozni, hiszen nem messze található a híres Manavgat vízeséstől, mely nagyon szép természeti látnivaló, valamint összesen csak 50 km-re fekszik Antalyatól, mely szintén rengeteg programot rejt. Azoknak, akiket érdekel a történelem, régi pénzérméket nézhetnek meg, vagy éppen megtudhatja azt az érdekességet is, hogy valószínű a város a nevét Taurosz lányáról kapta, Szidáról. Szerepet kapott még a város életében Nagy Sándor is, valamint az egyiptomi Ptolemadia dinasztia is.

4(12)

A városnak az óvárosi része, igazán lenyűgöző, hiszen antik érzést kelt az emberben. Minden, ami a régi időben volt most is megtalálhatóak: piac, fürdők, templomok stb. Ha már itt járunk nem szabad kihagyni az ókori amfiteátrum megtekintését sem, mely igazi múlt idéző létesítmény. Esténként kellemes sétát tehetünk, melynek hangulata romantikus és varázslatos egyaránt. A kikötő látványa, valamint a bizánci templomok egytől egyig fantasztikusak. Évről-évre több és több turista fordul itt meg a világ különböző helyeiről. Így végig sétálva egy-egy utcán néha el sem tudjuk dönteni a hangzavarban, hogy milyen nyelveket is hallunk abban a pillanatban. Ám ettől eltekintve a hely megőrizte a keleties stílusát, mely nagyon fontos az oda utazó embereknek. A piac és az alkudozás itt is szinte már egybe forrta magát és a rengeteg kézzel készített holmi egyszerűen magával ragadja az embert. Mint már említettem a Manacgat vízesés egy fantasztikus kirándulási lehetőség, melyről érdemes tudni, hogy három méter magas zuhatagról van szó, és igen elviselhetővé varázsolja a klímát. Ha úgy tartja kedvünk, akár piknikezhetünk is a vízesés kellemes hűsében. Kellemes és jó szórakozás lehet a hajókirándulás a folyón, mely nem csak azért izgalmas, mert a tengerbe ömlik, hanem mert lehetőséget biztosít arra, hogy mártózzunk a vízben, mind az édesben és a mind a sósban is.

daily-manavgat-tour-2

Side a magasabb árkategóriás nyaralások közé tartozik, hiszen szállodái is kimondottan magasabb kategóriával várják a vendégeket. Ám ez nem azt jelenti, hogy gyermekes családok nem jöhetnének ide nyaralni. Sőt ellenkezőleg, hiszen itt is sok szálloda várja őket csúszdaparkokkal, animációs programokkal és sportolási lehetőségekkel. Az aranyhomokos parton nem csak úszkálásra, hanem akár homokvár építésre is alkalmunk nyílik. De, ha csak a pihenésre vágyunk és nem nagyon szeretnénk kimozdulni akkor, sincsen semmi gond, hiszen ezek a szállodák, mind All Inclusive ellátással várják a vendégeket és rengeteg programmal. Így nincsen semmi más dolgunk csak pihenni és jól érezni magunkat, egy tökéletes nyaralás alkalmával. Side nyaralás, Török utazási specialista

aytpara_0

Kiemelt sidei szállodáink:

Belek, törökországi nyaralás

Belek Törökország egyik legkifinomultabb üdülővárosa, melyen többségben inkább az öt csillagos szállodák vannak. Maga a város nem messze, mindössze 35 km-re található Antalya városától. Ez az a hely, mely kimondottan azoknak a turistáknak való, akik nincsenek annyira oda a városi zajért, és a folyamatos pörgésért. Itt nincsen más dolga az embernek csak pihenni és kikapcsolódni, egy pár napra minden gondot félre rakni. Mivel a helynek az adottságai is lehetővé teszik, plusz a szállodák is felmérték majd kialakították azokat az igényeket melyekre a legnagyobb szükség van, így itt minden megtalálható egy helyen, amire egy nyaralás alkalmával szükségünk lehet. Nem csak a párok, hanem a családok is nagyon jól szokták itt érezni magukat, hiszen a gyermekekre ugyan úgy gondolnak egy-egy szolgáltatás vagy program alkalmával, mint a felnőtt vendégekre. Belek tengerpartja megkapta a híres kék zászlós besorolást, mely hatalmas elismerést jelent, hiszen ez egyet jelent azzal, hogy mind a part, mind a víz környezete tiszta, jól karbantartott és igényes.

b1

A kis városka rengeteg élményt nyújt, így ha sétálni indulunk, biztos, hogy beülünk egy kellemes bárba vagy megnézzük a helyi fűszeres bazárokat. Nem beszélve az ajándék boltokról, melyek csak úgy öntik magukból a jobbnál jobb termékeket és ajándékokat. Persze nem csak vásárlásra van itt lehetőség, hanem sportolásra is. Így a sport szerelmeseinek lehetőségük van kipróbálni a golfot, hiszen itt annak elég komoly hatása van. Itt találhatóak meg Törökország legkimagaslóbb pályái, melyek világhírűek és sok számos és ismert golfozó fordult már meg ezen a helyen. Azok, akik imádják a golfot jó hír, hogy mind nyáron és mind télen élhetnek ennek az érdekes és izgalmas sportnak.

Susesi Luxory Resort Belek

Belek alapjáraton egy nagyon zöld terület, melynél a szállodák az eukaliptusz és fenyőerdők gyűrűjében helyezkednek el. A part homokos, de néhol előfordulhat, hogy inkább aprókavicsos borítással találkozhatunk. A víz, mint már említettem kristálytiszta és nagyon nyugodt, mely a partra és az egész városra eléggé jellemző, így kisgyermekekkel sem lesz semmi fennakadás ezen a helyen a pihenéssel. Rengeteg madárfajnak ad otthon az erdő, így egyáltalán nem meglepő a különböző madarak csicsergésére felkelni.

b3

A hely különlegesség nem csak a zöld környezetben rejlik, hanem abban is, hogy nem csak pihenésre van lehetőségünk, hanem a helyi különlegességek és érdekességeket is fel tudjuk fedezni. Meglátogathatjuk a nem messze elhelyezkedő Side várost vagy Antalya-t is, melyekben mind-mind felfedezhetjük az ókori görög kultúra jellegzetességeit. Este akár török esten is részt vehetünk, melyben betekintést nyerünk a török gasztronómia és kultúra érdekességeibe is. Törökország nyaralás, Törökország utazási specialista

Kiemelt török szállodáink:

Alanya, Törökországi nyaralás

Törökország népszerű, és sok látogatót magáénak tudható, kedvelt üdülővárosa Alanya. Egyik oldalról a tenger nyúlik el hosszan a part mellett, míg másik oldalról a dombok nyújtják a tökéletes látványt. Belvárosára talán egy szavunk sem lehet, hiszen minden megtalálható ott, amire egy turistának szüksége lehet a tökéletes nyaralása alkalmán. Bárok, boltok, ajándéktárgy árusok, éttermek és még rengeteg szórakozási és kikapcsolódási lehetőség. Az ókorban még nem Alanya néven futott a hely, hanem az úgy nevezett Korakesion nevet viselte. A város alapítása körülbelül a Krisztus előtti időre tehető, azon belül is a 4. századra.

a1

Alanyát egy félsziget osztja ketté, melynek mind a két oldala homokos és apró kavicsos egyaránt. A víz kristálytiszta, ami alkalmas a fürdőzésre és egyéb vízi sportok, mint például a búvárkodás vagy a szörf kipróbálására is. Mind a két partszakasz úgy van kialakítva, hogy mind a kicsik és mind a nagyok jól érezzék magukat és megtalálják számukra a megfelelő szórakozási lehetőséget. A kicsiknek megfelelő minőségű játszóterek vannak, míg a nagyokat más fajta szórakozási lehetőségek várják a sportpályákon.

a2

Alanya az a hely, mely egy pillanatnyi megállást nem ad az embernek. Így azoknak ajánlanám ezt a helyet, akik kimondottan szeretik a pörgést és a nyüzsgést, hiszen nappal a tengerpart és az ott rejlő programok várják az embereket, míg este az igazi éjszakai élet indul be, mely egy megint teljesen más hangulatában ismerteti meg velünk a várost.

a3

Látnivalók miatt sem kell aggódni, hiszen azt is tartogat számunkra ez a csodálatos hely. Minden féle képen látogassunk el a turisták által nagy kedveltségnek örvendő Damlatas cseppkőbarlangba, vagy éppen a még a 13. századból fennmaradó várhoz. A város egyik szimbólumát sem szabad kihagyni, ha már ott vagyunk a Vörös Tornyot. A bazárok igazi török hangulatot árasztanak felénk, és egyszerűen nem tudunk betelni vele. Annyi féle és fajta portékával találkozhatunk, hogy magunk se tudjuk melyiket és hol vegyünk meg. Érdemes mindig alkudozni az árból, hiszen a török eladók ezt kimondottan elvárják a vásárlóktól. Sétálhatunk a hosszú parton, de éppen ha úgy tartja kedvünk, akkor a víz felszínéről is csodálhatjuk a városkát, egy kellemes hajóút alkalmával.

a4

Szállásait tekintve rendkívül kedvelt öt és négy csillagos szállodákat találhatunk, melyek többségében a Törökországhoz ma már szinte fogalomként hozzá tartozó All Inclusive ellátással találkozunk, valamint nagyon sok szálloda már igen gyerekbarátként lett kialakítva. Itt egyáltalán nem meglepő, ha a szállodához egy egész aquapark is tartozik, ahol a kicsik és a nagyok is fantasztikusan fogják magukat érezni. A gyermekek akár animátori programokon is részt vehetnek. Alanya utazás, Török utazási specialista

Kiemelt alanyai szállodáink: