Top 10 látnivaló Dominika

Dominika egyre nagyobb kedveltségnek örvend a Karib térségben, és egészen novembertől májusig folyamatosan utaznak oda a kedves utasok. Ilyenkor az utazás is könnyebb, hiszen Bécsből charter járatokat indítanak a köztársaságba. Látnivalókban itt sincs hiány, így be is mutatom Önöknek a Top 10 látnivalót.

Punta Cana

Punta Cana Dominika legkedveltebb üdülőrésze, mely a legszebb strandokkal rendelkezik. A fehérhomokos part várja a turistákat a lélegzetelállítóan tiszta vízzel együtt. A pálmafák már csak talán hab a tortán, hiszen így lesz tökéletes a trópusi hangulat. Magas színvonalú szállodák várják az oda utazókat, ahol sportolási lehetőség is még élvezetesebbé teszi a nyaralást.

Samana-félsziget

A hely szépségét a bálnák adják, melyek decembertől egészen márciusig itt időznek és töltik a nászukat. A türkizkék vízben ezek az állatok igazi turistalátványosságnak minősülnek, na és persze nem minden nap láthat az ember élőben egy ekkora vízi óriást. Ha már a bálnák miatt elmegyünk, akkor ne hagyjuk ki a Haitises Nemzeti Parkot sem, ahol rengeteg növény és állatfajt ismerhetünk meg a trópusi világból.

Santo Domingo

Santo Domingo az UNESCO világörökség részét képezi és az Újvilág egyik legrégebbi városai közé tartozik. Építészetében a spanyol gyarmatok hatásait figyelhetjük meg, melynek óvárosát a macskaköves kis utcák csak még varázslatosabbá teszik. A város látogatása során ne hagyjuk ki az Ozama-erődöt és a Plaza Espanat sem.

Enriquillo-tó

Ez egy lefolyástalan sós tó, mely 40 méter magasan fekszik a tengerszinttől. Lenyűgözővé teszi a helyet a sok flamingó, melytől minden rózsaszínbe borul, de a leguánok is eléggé kedvelik ezt a helyet. A tóban van egy kis sziget, mely a krokodilok otthonául szolgál.

La Romana

La Romana városába érdemes ellátogatni, hiszen azon belül találhatjuk meg a híres művészvárost is, Altos de Chavon-t is. A várost még a 20. század végén építették korallkövekből és az volt a fő terv, hogy stílusában egy 14. századi falut tudjanak létrehozni.

Parque Nacional del Este

A nemzeti park az UNESCO világörökséghez tartozik, mely a Karib térségben az egyik legnagyobb parknak mondható. Szépségét az adja, hogy különböző állatoknak ad otthon a hely, köztük például a palackorrú delfinnek, halaknak és még a lamantinoknak is.

Jarabacoa

A hely maga a tökéletesség, hiszen minden van itt ami egy csodás természeti kiránduláshoz élvezetet és látványt nyújt. Erdők, vízesés és mesébe illő táj. Azok, akik az aktív sportot részesítik előnyben, akár biciklivel is bejárhatják a helyet, vagy élhetnek a hegymászásnak is.

Damajagua-vízesésrendszer

Ez a hely a vízesések világa, hiszen összesen 27 darab vízesést tudunk itt összeszámolni a kisebbektől egészen a nagyobbakig. A víz itt valóban kristálytiszta és a bátrabbak még csobbanhatnak is benne. A vadvízi evezés sem lehetetlen ezen a helyen, mely az extrém sport kedvelőinek biztos, hogy tetszeni fog.

Paradise-sziget

Egy igazi lakatlanszigetről beszélünk, mely az Atlanti-óceánból tűnik elő a semmiből. A szigetet csodálatos fehér homok borítja és igazi romantikus helyszín. A búvárok nagyon szeretik ezt a helyet, hiszen teljesen érintetlen.

Kolumbusz világítótorony/mauzóleum

Azoknak, akik nem csak a tengerparton szeretnének, minden nap pihenni ez a helyszín tökéletes lehet, hiszen ez habár nem a történelemben épült, de annak az emlékére, vagyis Kolumbusz Kristóf Újvilágba érkezését szerették volna ezzel az épülettel megpecsételni. Dominika utazás, Dominika nyaralás

Kiemelt dominikai szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük