TOP 10 érdekesség Mexikóról

Habár Mexikó nem mondható egy közeli országnak, sőt eléggé távol esik hazánktól, ám ettől eltekintve annál izgalmasabbnak és érdekesebbnek tartjuk és gondoljuk. Egyszerűen nehéz eldönteni, hogy történelmi vagy kulturális oldalról közelítsük meg, vagy éppen a nyaralós és üdülőhelyeire fektessük a hangsúlyt. Egyáltalán nem meglepő, ha sokan kalandoztunk már el azon a gondolaton, hogy vajon milyen is lehet az-az ország, melynek csak a fővárosának mondhatni nagyobb vagy éppen megegyező a lakossága, mint hazánknak. Íme, 10 érdekesség az országról, melyek más szempontból is megközelítik ezt a csodálatos helyet.

1. Nem is gondolná az ember, hogy az első érdekesség, már rögtön a fővárosban ér minket, ott is azon a helyen ahol a legtöbb turista megfordul. A leglátogatottabb tere az úgy nevezett Talpazat tér, melynek nevét annak köszönheti, hogy az ide tervezett oszlop, melyet még az 1800-as években szerettek volna felhúzni sosem készült el, csak a talpazatot helyezték el és az óta is csak annyi áll a téren. Így a furcsa név eredete innen származik.

2. Nem is gondolná az ember azt, hogy Mexikóban találkozhatunk a legtöbb taxival ott tartózkodásunk során. Ám egy olyan országban, ahol a fővárosának a népsűrűsége igen nagy talán nem is meglepő, hogy a sok tömegközlekedési eszköz mellett a taxik is igen nagy teret kapnak.

3. Míg mi magyarok próbáljuk minél később megkóstoltatni a gyermekeinkkel a kólát, addig Mexikó az egyik legtöbb kólát fogyasztó ország közé tartozik, sőt a gyerekek is nagyon kis korban már úgy isszák az üdítőt, mint a vizet.

4. Hallhattunk már a népsűrűségről, valamint a tömegközlekedésről, de vallásról még nem. Talán csak Brazília előzi meg Mexikót a katolikus vallás tartás hívőinek számában.

5. Mexikó zászlajának a színei megegyeznek a mi, vagyis a Magyar zászlónak a színeivel. Mindegyik szín mást és mást képvisel, a zöld a győzelemért felel, a piros azokért a hősökért, akik elestek valamilyen csatában és a fehér pedig a tisztaságért.

6. Ha Magyarországhoz szeretnénk hasonlítani Mexikót területileg, akkor a mi kicsiny hazánknál körülbelül 21-szer mondható nagyobbnak. Így a világ összes országa közül a 14. helyen található meg.

7. Az a meteor mely a dinoszauruszok kihalását is előidézte, a Yucatán-félszigeten csapódott be a földbe.

8. Az ezüstnek hatalmas kereste és forgalma van még mindig, és ennek legnagyobb részét Mexikó állítja elő.

9. Nagyon érdekes és sokszínű országról van szó, ha a természeti adottságait vesszük figyelembe. Mondhatni, hogy a földön található összes faj közül szinte mindegyik fellelhető az országban.

10. A fővárosa az egyik legnépesebb város a világon, mely ivóvízfogyasztásban is kimagasló helyen helyezkedik el. Sajnos mivel rengeteg ember lakja így a szennyezettség is kiemelkedő minden téren.

Mexikó utazás, Mexikó nyaralás

Kiemelt mexikói szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük