TOP 10 érdekesség a Maldív-szigetekről

Télen két féle kikapcsolódás jöhet, szóba az embereknél mikor elkezdik azokat tervezni. Az egyik a tipikus hegyvidéki, síelős utak, míg a másik a meleg, trópusi utazások. Ilyen az Indiai-óceán és azon belül is a Maldív-szigetek. Nagyon kedvelt hely, hiszen igazán tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani. Alapjáraton sok dolog van, amit tudunk erről a helyről, hogy hol helyezkedik el, hogyan is néz ki, és mi a különlegessége, ami miatt rengeteg turista látogat el oda. Ám itt, is mint mindenhol vannak olyan érdekességek, amik nem feltétlenül jutnak el mindenki fülébe. Lássuk is mi az a tíz tény a Maldív-szigetekkel kapcsolatban, amit most bemutatok Önöknek.

  • Bár azt mondjuk, hogy sok apró szigetből tevődik össze a szigetcsoport, valójában atollokból állnak, amik nem mások, mint gyűrű formájú korallok, melyek a vulkanikus mozgásnak köszönhetően alakultak ki. Az ország mondhatni két harmada lakatlan és a szigetek, vagy atollok mind egy-egy üdülőkomplexumnak adnak otthont
  • A mai nap a szigetcsoportnak köztársaság az államformája, ám volt egy olyan időszak körülbelül úgy egy 11 év, amikor Mohammed Farid Didi szultán uralkodott és az ő ideje alatt szultanátus volt a hivatalos államformája az országnak. Ennek hatására a muszlim vallás a leginkább gyakorlott vallás.
  • Több féle terméket is exportálnak ezek között megtalálható a kókuszdió, a banán és a tonhal is.
  • Ha a népességét tekintjük a szigetcsoportnak valamint a turisták számát, akkor a turisták egész évben többen vannak, mint a helyi lakosok.
  • Autós közlekedését tekintve szintén baloldalon közlekednek, mint az Egyesült Királyságban, ám autókkal csak a fővárosban találkozhatunk, hiszen a szigetek mérete miatt, ott nem nagyon lehetséges, valamint a szigetek közötti közlekedés hajóval oldott meg.
  • Mint minden országnak, így a Maldív-szigeteknek is megvan a saját hangszerük, melyekkel csodálatos hangulatot tudnak teremteni. Ez a hangszer a bodu beru, mely nem más, mint egy nagydob. Szokták hasonlítani a kongához is, de amint meghalljuk, a rajta játszott zenét máris látjuk illetve halljuk a különbséget.
  • Természeti élővilágát tekintve nagyon gazdag és sokszínű, mely miatt is nagyon érdekes lehet a sziget. Ha olyan versenyt indítanánk, hogy melyik a leghangosabb állatuk, akkor biztos, hogy az örvös sándorpapagáj nyerné meg a versenyt. Ezen kívül színpompás pillangókkal és különleges vízi állatokkal találkozhatunk.
  • A világ egyik legjobb búvárkodó helye, ahol biztonságos körülmények között figyelhetjük meg a cápákat.
  • Ha már ott járunk, akkor nem csak a csodálatos kis házunkban legyünk az ott tartózkodásunk során, hanem akár elmehetünk kirándulni is, vagy kipróbálhatjuk az éjszakai halászatot is, melynek az a legnagyobb pikantériája, hogy ha sikerül valamit kifognunk, akkor azt még aznap este el is készítik nekünk, valamilyen ínycsiklandozó fogásként.

Nagyon hagyománytisztelők a helyi lakosok és a ramadánt teljes mértékben be is tartják.

Maldív-szigetek utazás, Maldív-szigetek nyaralás

Kiemelt maldív szigetek szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük