Szilveszteri városlátogatások 2014

Az év utolsó napjait nem csak belföldön, hanem Európa híres nagyvárosaiban is eltölthetjük. Mindenhol csodálatos élmény vár minket és felejthetetlen emlékek. És hogy mik ezek a városok? Íme, bemutatom őket:

Szilveszteri városlátogatások 2014 – Párizs:

Párizs nem más, mint Franciaország fővárosa és Európa divat fővárosa címmel is el van látva. Rengeteg látnivaló található itt, mely akár pár nap alatt is kényelmesen bejárható. Lássuk az elsőt, mely szinte mindenkinek rögtön az eszébe jut ha Párizsról van szó és ez nem más mint az Eiffel-torony. Gustave Eiffel tervezte és ma már az új világ hét csodái közé sorolható. A Notre Dame-ról ne csak a toronyőr jusson eszünkbe, hanem az a székesegyház, amit Párizsban találhatunk. Turisták által igen kedvelt látványosság, orgonájának a hangja meg egyszerűen csodálatos. Nem kihagyható látványosság a Louvre, mely egy csodálatos múzeum, ahol Da Vinci Mona Lisa festményét is megtekinthetjük.

shutterstock_193441724

Szilveszteri városlátogatások 2014 – Isztambul

Isztambul egy csodálatos Törökországi város, ahol egyszerre lehetünk szemtanúi a muszlim és a keresztény vallásnak is. Nem csak földrajzilag köti össze Európát Ázsiával, hanem a kultúrája is igen összekapcsoló szereppel bír. Ha ott járunk feltétlenül, meg kell látogatnunk az óváros részét, hisz olyan történelmi emlékek maradtak fent, mint a Khóra-monostor, vagy a Theodosziosz császár idejében épült városfalak. A Topkai Palota is igen különleges, hisz ez volt a szultánok birodalmának színhelye. Ha már Isztambul és Törökország, akkor ne feledkezzünk meg a gasztronómiájáról sem, meg gazdag fűszervilággal rendelkezik és itt is ötvözi az európai és ázsiai ízeket egyaránt.

Szilveszteri városlátogatások 2014 – Róma

Az év utolsó napjára csodás élményt tud nyújtani Róma, mely Olaszország fővárosa és egyben a szerelem városa is. Ha már egyszer eljutunk, Rómába tegyünk azért, hogy újra ott lehessünk, így látogassuk meg a Trevi-kutat és dobjunk bele egy érmét, melynek jelképe, hogy vissza fogunk térni Rómába. Kihagyhatatlan látnivaló a Colosseum, mely Róma nagy jelképe, és persze a mondás is úgy tartja, hogy amíg áll a Colosseum áll Róma is, ha nem lesz a Colosseum, akkor megszűnik Róma és a világ is. A Piazza del Popolo vagy más néven a Popolo tér egy hatalmas körtér, melynek közepén egy hatalmas Obeliszk található még Kr.e. 13. századból. És amiről semmiféleképpen sem feledkezhetünk meg, az az, hogy feltétlenül fel kell keresnünk egy igazi olasz éttermet és végig kóstolnunk a nevezetes ételeiket.

shutterstock_195097469

Szilveszteri városlátogatások 2014 – Lisszabon

Európa egyik legrégebbi városa Lisszabon és egyben Portugália fővárosa is. Az Atlanti-óceán csapdossa a partvonalait a városnak. Látnivalókban igen gazdag és sokszínű. Ha ott járunk meg kell néznünk a Belém-tornyot, mely az UNESCO világörökség részét is képezi. A Szent Jeromos kolostort Vasco da Gama tiszteltére építették. A város legrégebbi része az Alfama negyed, mely csodálatos macskaköves látványt, nyújt egy kellemes séta folyamán.

portugália kikötő éjszakai kivilágitott vár kép

Szilveszteri városlátogatások – Barcelona

Barcelona Spanyolország kedvelt városa a turizmus szempontjából. Nem csak jó fekvése és a kedvező időjárás vonzza ide az embereket, hanem a különleges látnivalók is. Ha Barcelonában járunk nem szabad kihagynunk a La Sagrada Familia-nak, vagyis a Szent Család Templomának a megtekintését. Gaudi tervezte és talán mondhatni élete nagy műve is ez, hisz legalább 100 évig épült. Gaudi nem csak ezt a templomot tervezte Barcelonában, hanem a Güell parkot is, mely ma már az UNESCO világörökség részévé vált. Lakóparknak épült eredetileg, végül Gaudi és családja otthona lett. Egy esti séta során csodálatos látványt tár elénk a Font Mágica, vagy Mágikus szökőkút. A zene ütemére változik a víz és a színek mozgása, ingyenes és 15 percenként megcsodálhatjuk a műsorát.

spain guell park

Szilveszteri városlátogatások 2014 – Krakkó

Krakkó nem már, mint egy csodálatos kulturális főváros Európában, mely Lengyelországban található. Az élet igen felfokozott és még éjfél után is bőven tart a nyüzsgés. Ha Krakkóban járunk, egy hatalmas sétát kell tennünk a Fő terén, mely közép Európa legnagyobb tere címét is megkapta. A Fő tértől nem messze találjuk a Királyi várat, mely már 1000 óta fenn áll. Krakkó legérdekesebb városrésze, az egykori kisváros lett, Kazimerez. Sok múzeumot találunk itt és a lengyel és zsidó kultúra keveredésére is igen sokszínű képet tudnak nekünk adni. Szilveszter 2014

Kiemelt szilveszteri városlátogatások 2014, ajánlataink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük