Szilveszter 2014 utazási tippek

Hamarosan itt van az év utolsó napja, mely mindenkit kíváncsissággal, várakozással tölt el az újév iránya felé. Eltölthetjük barátokkal, családokkal egy kellemes összejövetel alkalmával, vagy akár elutazhatunk olyan csodálatos helyekre, ahol fantasztikus élményekben lesz részünk. Ezeken a helyeken teljesen más kultúrával ismerkedhetünk, megtapasztalhatjuk azt, hogy ők hogyan ünneplik az év utolsó napját. Az ott töltött napok alatt kipihenhetjük magunkat, kellemesek kirándulhatunk és felfedezhetjük az adott ország különleges gasztronómiáját is. Szilveszter éjszaka fergeteges hangulatú bulit tölthetünk el a szállodában lévő többi vendéggel együtt. Egy igazi luxus gálavacsorával szeretnének a szállodák kedveskedni a vendégeinknek, ahol igazi sztárnak érezheti magát az ember, hiszen minden csak arról szól, hogy mi vendégek tökéletesen érezzük magunkat és sose felejtsük el ezt az éjszakást és utazást.

És hogy hova tudunk menni, ha ilyen csodálatos utazásban szeretnénk részt venni? Megmutatom nektek a legkedveltebbeket és a legszínvonalasabb szilvesztereket a világon, melyre még mindig lehet foglalni utazást. Lássuk:

Kuba:

Kubában kellemes napokat tölthetünk, el azokon a napokon mikor nálunk nagyon hidegek vannak, addig ott visszacsöppenhetünk a valódi nyárba. Varadero városában csodálatos szállodák otthonának a helyszínén lehetünk az év utolsó napjaiban. Varadero Kuba igazi turista paradicsoma, ahol nem tudunk mást csinálni csak pihenni és élvezni a lenyűgöző körülményeket. Persze az ott töltött napokban felfedezhetjük az ország fővárosát és annak látványos helyszíneit, valamint egész napos kiránduláson vehetünk részt az UNESCO világörökség helyszínénél. Szilveszter éjszaka igazi színvonalas hangulatú Gála vacsorán vehetünk részt. A szállodák az ott tartózkodásunk alatt All Inclusive ellátással kedveskednek minden nap.

kuba pálmafák

Mexikó:

A Mexikói szilveszter biztos, hogy mindenki számára felejthetetlen élményekkel gazdagítja az oda utazó embereket. Biztos, hogy amit ott tapasztalunk és élünk át az minden várakozáson felül fog múlni. A szállodák közvetlenül a homokos tengerparton helyezkednek el és All Inclusive ellátással várják az oda utazókat. Nem csak a szálloda nyújt nekünk élményeket az ott töltött napok alatt, hanem rengeteg fakultatív programon is részt vehetünk. Mexikó város a maga nyüzsgésével kihagyhatatlan kirándulás és ezek mellett rengeteg helyet fedezhetünk fel. Szilveszter este hangulatos partin ünnepelhetjük az újévet, amit egy csodálatos Gála vacsora elfogyasztásával talán még tökéletesebbé varázsolhatjuk.

Cancun Beach - fehér homok

Dominika:

A Dominikai Köztársaság nagyon kedvelt desztináció, így a téli időszakban, hiszen visszatérhetünk a térségben a kellemes időjáráshoz. Csodálatos szállodákkal találkozhatunk az országban, melyek egytől-egyig mind a luxust és a csodálatos pihenést biztosítják. Lehetőségünk van egy szilveszteri Gála vacsorán is részt venni, amennyiben igényt tartunk rá. A szállodák ellátását tekintve minden nap All Inclusive fogadtatásban lesz részünk.

Bavaro beach pálmák

Ne ijedjünk meg ezek csak a kiemelt desztinációk, melyek nagyon kedveltek, bár mellettük még bőven van olyan ország, ahol érdemes eltölteni az év utolsó napját. Bali, Törökország, Egyiptom vagy éppen Thaiföld ugyan ilyen luxus körülmények között várja a vendégeit mind-mind olyan gasztronómiai élményt nyújtva az ó év búcsúztatásakor tartandó Gála vacsorán, melyben talán még sosem volt részünk.

Thaiföld, Phi Phi sziget

Merjünk nagyot álmodni és utazzunk el a családunkkal, szerelmünkkel és legyen részünk ezeknek a csodálatos szállodák ünnepi hangulatában. Szilveszteri utazás

Kiemelt desztinációk:

Szilveszteri városlátogatások 2014

Az év utolsó napjait nem csak belföldön, hanem Európa híres nagyvárosaiban is eltölthetjük. Mindenhol csodálatos élmény vár minket és felejthetetlen emlékek. És hogy mik ezek a városok? Íme, bemutatom őket:

Szilveszteri városlátogatások 2014 – Párizs:

Párizs nem más, mint Franciaország fővárosa és Európa divat fővárosa címmel is el van látva. Rengeteg látnivaló található itt, mely akár pár nap alatt is kényelmesen bejárható. Lássuk az elsőt, mely szinte mindenkinek rögtön az eszébe jut ha Párizsról van szó és ez nem más mint az Eiffel-torony. Gustave Eiffel tervezte és ma már az új világ hét csodái közé sorolható. A Notre Dame-ról ne csak a toronyőr jusson eszünkbe, hanem az a székesegyház, amit Párizsban találhatunk. Turisták által igen kedvelt látványosság, orgonájának a hangja meg egyszerűen csodálatos. Nem kihagyható látványosság a Louvre, mely egy csodálatos múzeum, ahol Da Vinci Mona Lisa festményét is megtekinthetjük.

shutterstock_193441724

Szilveszteri városlátogatások 2014 – Isztambul

Isztambul egy csodálatos Törökországi város, ahol egyszerre lehetünk szemtanúi a muszlim és a keresztény vallásnak is. Nem csak földrajzilag köti össze Európát Ázsiával, hanem a kultúrája is igen összekapcsoló szereppel bír. Ha ott járunk feltétlenül, meg kell látogatnunk az óváros részét, hisz olyan történelmi emlékek maradtak fent, mint a Khóra-monostor, vagy a Theodosziosz császár idejében épült városfalak. A Topkai Palota is igen különleges, hisz ez volt a szultánok birodalmának színhelye. Ha már Isztambul és Törökország, akkor ne feledkezzünk meg a gasztronómiájáról sem, meg gazdag fűszervilággal rendelkezik és itt is ötvözi az európai és ázsiai ízeket egyaránt.

Szilveszteri városlátogatások 2014 – Róma

Az év utolsó napjára csodás élményt tud nyújtani Róma, mely Olaszország fővárosa és egyben a szerelem városa is. Ha már egyszer eljutunk, Rómába tegyünk azért, hogy újra ott lehessünk, így látogassuk meg a Trevi-kutat és dobjunk bele egy érmét, melynek jelképe, hogy vissza fogunk térni Rómába. Kihagyhatatlan látnivaló a Colosseum, mely Róma nagy jelképe, és persze a mondás is úgy tartja, hogy amíg áll a Colosseum áll Róma is, ha nem lesz a Colosseum, akkor megszűnik Róma és a világ is. A Piazza del Popolo vagy más néven a Popolo tér egy hatalmas körtér, melynek közepén egy hatalmas Obeliszk található még Kr.e. 13. századból. És amiről semmiféleképpen sem feledkezhetünk meg, az az, hogy feltétlenül fel kell keresnünk egy igazi olasz éttermet és végig kóstolnunk a nevezetes ételeiket.

shutterstock_195097469

Szilveszteri városlátogatások 2014 – Lisszabon

Európa egyik legrégebbi városa Lisszabon és egyben Portugália fővárosa is. Az Atlanti-óceán csapdossa a partvonalait a városnak. Látnivalókban igen gazdag és sokszínű. Ha ott járunk meg kell néznünk a Belém-tornyot, mely az UNESCO világörökség részét is képezi. A Szent Jeromos kolostort Vasco da Gama tiszteltére építették. A város legrégebbi része az Alfama negyed, mely csodálatos macskaköves látványt, nyújt egy kellemes séta folyamán.

portugália kikötő éjszakai kivilágitott vár kép

Szilveszteri városlátogatások – Barcelona

Barcelona Spanyolország kedvelt városa a turizmus szempontjából. Nem csak jó fekvése és a kedvező időjárás vonzza ide az embereket, hanem a különleges látnivalók is. Ha Barcelonában járunk nem szabad kihagynunk a La Sagrada Familia-nak, vagyis a Szent Család Templomának a megtekintését. Gaudi tervezte és talán mondhatni élete nagy műve is ez, hisz legalább 100 évig épült. Gaudi nem csak ezt a templomot tervezte Barcelonában, hanem a Güell parkot is, mely ma már az UNESCO világörökség részévé vált. Lakóparknak épült eredetileg, végül Gaudi és családja otthona lett. Egy esti séta során csodálatos látványt tár elénk a Font Mágica, vagy Mágikus szökőkút. A zene ütemére változik a víz és a színek mozgása, ingyenes és 15 percenként megcsodálhatjuk a műsorát.

spain guell park

Szilveszteri városlátogatások 2014 – Krakkó

Krakkó nem már, mint egy csodálatos kulturális főváros Európában, mely Lengyelországban található. Az élet igen felfokozott és még éjfél után is bőven tart a nyüzsgés. Ha Krakkóban járunk, egy hatalmas sétát kell tennünk a Fő terén, mely közép Európa legnagyobb tere címét is megkapta. A Fő tértől nem messze találjuk a Királyi várat, mely már 1000 óta fenn áll. Krakkó legérdekesebb városrésze, az egykori kisváros lett, Kazimerez. Sok múzeumot találunk itt és a lengyel és zsidó kultúra keveredésére is igen sokszínű képet tudnak nekünk adni. Szilveszter 2014

Kiemelt szilveszteri városlátogatások 2014, ajánlataink:

Törökország szilveszter 2014

Törökország nem csak nyáron nyújt kellemes időtöltést és csodálatos látványt, hanem az év utolsó napjaiban is azt kapjuk amit amit várunk. Luxus, kényelem és felejthetetlen élmények. Az időjárás kellemes, a szolgáltatások minősége kiváló.

December 26. indulással 6 szálloda várja, hogy velük együtt búcsúztasd el az óévet. Mindegyik szálloda 5 csillaggal rendelkezik és feledhetetlen luxus körülményeket biztosít az ott eltöltött napok alatt. Az árak 99.900 Ft/fő-től egészen 199.990 Ft/fő-ig lehetnek, melyek nem tartalmazzák a reptéri illetéket, kötelező szilveszteri felárat, a kerozin felárat, a stornó biztosítást és a BBP-t.

törökország tenger pihenés

Törökország azon különleges országokhoz tartozik, amely egyszerre tartozik két kontinenshez is. A kisebbik része Európában található, míg a nagyobbik már Ázsiában. Ezért is olyan eltérő a kultúrája az igazi európai országokhoz képest. Az anatóliai-félszigeten helyezkedik el, melyet a Fekete-, és a Földközi-tenger határolja. Egy igen változatos kultúrájú államról beszélünk, hisz mind a nyugati, mind a keleti tradíciók befolyásoló hatással voltak rá.

A félszigetnek a felosztását tekintve egy központi fennsíkból és keskeny tengerpartból tagolódik össze. 15 szigetnek és 2 tengerszorosnak ad otthont, melyek biztos mindenkinek ismerősek Boszporusz és Dardanellák. Igen gazdag vízrajzzal rendelkezik. Számos folyóval rendelkezi, meg hosszúknál fogva a ország leghosszabb folyói közéi is tartoznak. Ilyenek például az Eufrátesz, a Kizilirmak, a Szakarya vagy éppen a Murat. Tavai is vannak, de ami igazán említésre méltó az a Van-tó és a Tuz-tó.

törökország kekova

Éghajlata igen változatos, hisz jelen van az országban a mediterrán éghajlat az Égei- és Földközi tenger vonalában. Meleg nyár, és enyhe, csapadékos tél jellemzi. A hegyvonulatoknál a kontinentális éghajlat figyelhető meg, míg az Örmény-magasföldnél a magashegységi éghajlat amire a zord tél a jellemző.

33 nemzeti parkkal büszkélkedhet, melyek közül sok híres arról, hogy nagyon sok történelmi emlékeket is megőriztek. 9 UNESCO világörökséggel büszkélkedhetnek, melyből 2 természeti örökség a Pamukkale és a Göreme Nemzeti Park és 7 pedig kulturális örökség: Isztambul történelmi negyedei, a divrigi nagymecset és kórház, a Hattusát, a Nemrut-hegy szobrait, Xanthos ls Letoon ókori városait és a Safranbolu házait és Tróját.

töröko alanya vár + kikötő

Törökország rengeteg múzeummal rendelkezik, köszönhető ez a gazdag múltjának és történelmének egyaránt. Főbb múzeumai Isztambulban a Topkapi palota, Szépművészeti Múzeum vagy éppen a Török és Muszlim Művészetek Múzeuma. Ankarában is bőven akad múzeum az Attatürk, vagy a rengeteg lelettel rendelkező Anatóliai civilizációk Múzeuma. Antalya híres a régészeti múzeumáról.

törökország fűszeres bazár

A török gasztrónomia nagyon elterjedt és közkedvelt Európában. Hatással volt rájuk az Oszmán Birodalom változatossága és terület hódításai. Leginkább érezhető hatással a görög kultúra és a közel-kelet volt a térségre. Kedvelt alapanyagaik igen nagy számmal fordul elő így csak néhányat említenék meg: padlizsán, hagyma, lencse, bab stb. Nagyon gazdag gyümölcsvilággal rendelkeznek és nagy előnyben részesítik a szőlőt, őszibarackot és például a cseresznyét is. De nem elfelejthető a füge vagy éppen a citrusfélék is. Legismerteb ételük a döner kebab, mely összetevőit tekintve húsételnek minősül, melyet pitába töltenek bele rengeteg zöldséggel és különféle szószokkal. Legismertebb deszertjük a baklava, mely a töltelékét tekintve diós mézes ízesítéssel találkozhatunk leginkább, viszont igen közkedvelt a tejberizs melyet sütött formában szolgálnak fel. Italaikat tekintve a török kávé és tea ami igazi különlegességeknek minősülnek valamint a híres alkoholuk, a raki ami egy ánizsos ízesítéssel rendelkezik. Török utazások

Kiemelt török szállodáink:

Szilveszteri üdülések és városlátogatások

Ismét eltelt egy év, lassan közeledik az év vége és a szilveszter. Ha nem szeretné itthon ülve tölteni vagy ugyanolyan buliban, mint tavaly, akkor már most érdemes elgondolkodnia, hogy idén emlékezetes legyen. Összegyűjtöttünk néhány ajánlatot, erre az időszakra. Lehet választani, hogy közelebb vagy távolabb, nyugodtabb helyen szeretné kipihenni magát.

Vannak egyhetes üdüléseink, vagy párnapos városlátogatások. Legyen az Róma, Isztambul, Párizs, Barcelona vagy éppen Ciprus, Málta, Szicília, Madeira, Törökország, akár Kuba, Thaiföld. A lehetőségek száma végtelen.

málta neogotikus templom of Our Lady of Mount Carmel

 

Lehet szó budapesti vagy bécsi indulású ajánlatokról is, az ellátás pedig a választott hoteltől függ. Érdemes minél előbb lefoglalni, hiszen kiemelt időszakról van szó, és gyorsan fogynak a helyek.

Ha pihenni szeretne, akkor az egyik ajánlatunk egy hét Törökországban december 26-os indulással. Karácsony utolsó napján már mindenki jóllakott a finom ételekkel, ideje kicsit kipihenni. A hotelek foglalhatóak félpanzióval vagy all inclusive ellátással már 99.990 Ft/fő ártól. Ha mást szeretne, válassza a 4 napos városlátogatást Isztambulban már 72.900 Ft/fő-től.

törökország szép híd

 

A másik lehetőség Egyiptom, ahol szintén eltölthet egy hetet, december 28-as indulással kezdődően. Itt is lesz szilveszteri gálavacsora, Nemcsak Hurghadan vannak hotelek, hanem Soma Bayen is. Ilyenkor még kellemes idő van kint, és nem a megszokott módon zajlik a szilveszter éjjel. Akár kettesben, kár családdal is kiváló program.

egypt szfinx

 

Kiemelt hoteleink:

Választható még Marokkói körutazás is, ha valaki kulturálódni szeretne az év utolsó napjain, ez félpanziós ellátást tartalmaz. Megnézheti Casablancat, Marrákest és Fezt is az ország legfontosabb látnivalói mellett.

marokkó edények

 

Töltheti Cipruson is a szilvesztert, erre is van lehetőség, egy kicsit rövidebb, 5 nap/ 4 éj verzióval, különféle kategóriájú szállodák közül választhat, itt is lesz gálavacsora a hotelben.

Ha kicsit másra vágyik, pihenjen Madeiran az év utolsó napjain. Gálavacsora itt is adott, a hotelek pedig foglalhatóak félpanzóval vagy all inclusive ellátással.

Városlátogatás lehet 29. vagy 30-i indulással is, attól függően melyik város a cél. Róma például tartalmaz fakultatív gálavacsorát és különféle programokat is. Választható még Párizs, a szerelem vározsa, Barcelona is, ezek szintén 5 nap 4 éjszakás látogatások. Emellett van még London és Brüsszeli városlátogatás is.

Ha kicsit egzotikusabb helyre vágyik, és szeretné különlegessé tenni a szilvesztert, remek választás lehet akár Mexikó vagy Kuba is. Mexikó esetében 12 éjszakás turnusról lenne szó, ami alatt all inclusive ellátást kapnak. Kezdje Cancúnban az újévet. Vagy utazzon Kubába és fedezze fel Varaderot és Havannat. Lehet reggelivel vagy all inclusive is, és számtalan fakultatív program közül lehet választani.

Cancun Beach - fehér homok

 

Kiemelt hoteleink:

Még egy úticél Thaiföld, a mosoly országa. Töltse az év utolsó napjait Pattayan vagy kiránduljon Phi Phi szigetére, nézze meg a James Bond sziklát vagy csak élvezze a jóidőt és a gyönyörű környezetet. Ha nem szeretné egy hotelben tölteni a nyaralását, kombinálhatja Pattayat és Bangkokot.

Thaiföld,Fehér templom

 

Kiemelt hoteleink:

Közeleg az év vége, foglalja már most le a szilvesztert hiszen gyorsan fogynak a helyek.