TOP 7 turisztikai desztináció 2016-ban

Costa Blanca

Costa Blanca, vagy másik nevén a Fehér part, Spanyolország egyik leglátogatottabb térsége az idei évben. Hogy minek is köszönheti, ezt a hatalmas népszerűségét? Talán az egyik oka az lehet, hogy el sem kell hagynunk Európát ahhoz, hogy Miamiba érezhessük magunkat. Tengerpartja varázslatos fehér homokos, és kristálytiszta, nem is véletlen, hogy az ország legszebb partjai közé van sorolva ez a rész. Télen, nyáron folyamatosan utazható, hiszen a leghidegebb napokban is olyan 15 Celsius fok körüli időjárásra számíthatunk. Costa Blanca üdülőhelyei igazán változatosak, hiszen a tömeg turisták által kedvelt helyek is fellelhetőek, míg a festői környezetben elhelyezkedő kis halászfalvak is rengeteg vendéget csábítanak oda.

Mallorca

Mallorca, nem csak egy sziget, ami a nyaralási vágyainkat elégi ki, hanem egy igazi álom valóra váltója is. Megérkezve a szigetre, rögtön egy más világban érezzük magunkat, ahol megcsap a tengernek a sós illata, és a levegőben terjengő növények aromája. Klímájának köszönhetően egész évben utazható, így aki szeretné felfedezni a szigetet, ám a bulizó turistákat és tömeget viszont elkerülni, akkor az őszi, téli időszak nagyon kellemes lehet. A nyár a napozásról, a bulikról és a folyamatos pörgésről szól, ám nem csak fiataloknak tudnám ajánlani a helyet, hanem családoknak is, hiszen partjai és szálláshelyei számukra is teljesen megfelelő.

Tenerife

Tenerife, Spanyolországhoz tartozó sziget, mely a Kanári-szigetcsoport kimagasló tagja. Akik már jártak itt, biztos, hogy visszavágyódnak, hiszen az örök tavasz az ami itt vár az utazókra. Ha szeretnénk látni ezt a szigetet, nem kell megvárnunk a nyarat, hiszen akár télen is ide utazhatunk, és akkor is igen kellemes időjárás fog minket várni. Nem csak a szó szoros értelmében vett nyaralásra alkalmas a sziget, hanem kirándulásra, felfedezésre és persze azért pihenésre is. Családoknak is ideális nyaralóhely, de akár nászútnak is teljesen megfelelő hely lehet, a maga sajátos szépségével.

Horvátország

Horvátország az egyik legközelebb eső mediterrán térség hazánkhoz, melyet akár pár óra utazással is már kényelmesen elérünk. Itt is lehetőségünk van szigetre vagy szárazföldre foglalni a nyári pihenést, ami biztos mindenhol nagyon jól fogjuk érezni magunkat. A pálmafákkal szegélyezett utak, vagy akár a kiviből készül lugasok igazán különleges látványt nyújtanak. Tengerpartja inkább kavicsos, ám ettől függetlenül kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a maguknak való legjobb szórakozási lehetőséget.

Ciprus

Ciprus igazán különleges sziget, részben, mert két nemzet uralja, így az északi részen a török, míg a déli részen a görög kultúrával találkozhatunk. Ezen kívül itt született Aphrodité istennő is, így nem véletlen, hogy a szerelem szigetének is szokták nevezni. Aki nyugalomra és inkább pihenésre vágyik, nekik tudnám ajánlani az északi részt, de aki a pörgést kedveli mindenképen a déli irány felé, vegyék az irányt. Mivel nem nagy szigetről van szó, fakultatív kirándulások alkalmával lehetőség van akár felfedezni a másik részét is.

Málta

A Földközi-tenger csodálatos gyöngyszeme, melyet a vadregényes táj igazán felejthetetlennél. A sziget összességében nagyon sziklás, így partszakaszairól sem mondható el igazából, hogy homokosak. Ám ettől függetlenül remek jó kirándulóhelyekkel rendelkezik, melyeket egy-egy ott tartózkodásunk alkalmával érdemes bejárni. Klímáját tekintve nyáron itt is jó meleg van, és a napsütésben sincs hiány.

Észak-Olaszország

Olaszország egy örök kedvenc a turisták körében, mely talán sose fog kimenni a divatból. Az ország területi elhelyezkedését tekintve a magas hegyektől a homokos tengerpartokig minden megtalálható. Aki szeretné megismerni és felfedezni az olasz kultúra érdekességet és hagyományait, de nem szeretne sokat és messzire utazni, akkor az Észak-Adriai rész tökéletes lehet. Üdülőövezetei családbarátok és jól kialakítottak, így a kicsik mellett a felnőttek is biztos jól fogják magukat érezni. Mediterrán utazás, Mediterrán nyaralás

Kiemelt TOP 7 turisztikai desztináció 2016-ban:

Costa Blancai üdülés, Spanyolországi utazás

Spanyolország legkedveltebb szárazföldi üdülőövezetei Costa Brava, Costa Blanca és Costa del Sol. Ma ismerkedjünk meg Costa Blanca csodálatos részeivel és kalandozzunk el a népszerű részeire és látnivalóira együtt. Egyre felkapottabb Spanyolországnak ez a része, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a másik két partszakasz között helyezkedik el, viszont ellátás és szolgáltatás szempontjából viszont teljes mértékben felülmúlja őket.

Costa Blanca, vagy, ahogy mi hívjuk a fehér part, nem véletlen kapta ezt a nevet, hiszen a finom, fehér homokos partjai és az azokat körül ölelő fehér házak lélegzetelállító látványt nyújtanak. Ez az a hely, ahol minden percet ki tudunk használni, hiszen nem csak a pihenésre kell koncentrálnunk, hanem arra a rengeteg lehetőségre, élményre és kalandra, amit térség nyújt nekünk. Ha csak magára a városokra és a térségre vagyunk kíváncsiak, akkor akár télen is ide utazhatunk, hiszen a januári legnagyobb hidegekben is maximum 17 fokról beszélünk. Ami valljuk be őszintén tökéletes időjárás a sétálásra, a városnézésre és a térséggel való ismerkedése. Persze, ha a fürdőzésre és a napsütésre vágyunk, akkor a májustól szeptember végéig terjedő időszakot válasszuk, hiszen akkor mind a víz, mind a levegő hőmérséklete kiváló.

Sokan Európa paradicsomának tartják ezt a helyet, hiszen itt mind látványban, mind adottságokban nagyon természetes. Míg a legtöbb helyen Európában a betelepített déli gyümölcsökkel és pálmafákkal találkozhatunk, addig itt ezek őshonos növények, melyeket a csodálatos virágok kombinációja és látványa, csak még lenyűgözőbbé tesz. Levegője tisztaságát annak köszönheti, hogy nem engedték be a térségbe az ipari létesítményeket.

Nem csak a zsúfolt városokkal találkozhatunk, ahol óriási a pörgés és az élet, hanem azok is megtalálják számukra a megfelelő programot, akik a nyugalmasabb életet kedvelik. Számukra a kis falvak és települések jelenthetik a tökéletes nyaralást.

Costa Blancán minden féle szállás típust megtalálhatunk egészen az apartmanoktól az 5*-os szállodákig. Szállásainak az ára persze igen eltérő lehet, attól függően, hogy milyen típusú, hol helyezkedik el és milyen ellátást biztosít a vendéglátóhely.

A legkedveltebb üdülőövezete Benidorm, melyről első látásra mindenkinek Miami jut az eszébe. Rengeteg turista jár ide, mely a hosszú partszakaszon pihenéssel, pancsolással és vízi sportokkal keresi a kikapcsolódást. A partjai közül a családoknak a Poniente strandot ajánlanám, mivel ez nyugodtabb és csendesebb, viszont azoknak, akik szeretnék belevetni magukat a totálnyüzsgésbe, azok vegyék az irányt Levante partja felé.

Benidormban találhatjuk meg Európa legmagasabb épületét, a Gran Hotel Balit mely igazán fantasztikus szálloda, ami nem messze helyezkedik el a parttól. Akár panoráma kilátásra is van lehetőség, ahonnan csodálatos látvány tárul elénk. Costa Blanca üdülés, Costa Blanca nyaralás

Kiemelt Costa Blancai szállodáink:

Spanyol városok nyomában

Spanyolország felfedezésére nem lenne elég egy vagy akár két hét, hiszen már a városai önmagában is jó pár napos programot nyújtanak úgy, hogy talán még így se láttunk mindent. A városnéző túrák és a körutazások remek jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy bizonyos részeknek a legszebb alkotásait, területeit és emlékeit meg tudjuk nézni. Ez most sem lesz másképp, hiszen három csodálatos spanyol város nyomában indulunk el melyet nyolc nap alatt próbálunk felfedezni és megismerni. Ez a három város nem más, mint Barcelona, Madrid és Valencia. Mind a három város a maga nevében igen különleges és gyönyörű, melyet mindenkinek egyszer látni érdemes.

benidorm-spanyolorszag-tengerpart

Barcelona:

A Katalán rész fővárosának is szokták nevezni ezt a helyet, ahol két éjszakát fogunk eltölteni. Körülbelül két és fél nap alatt bejárjuk a csodálatos helyeit. A kirándulásunkat a szemet gyönyörködtető kilátással kezdjük amelyet a Montjuicról tekinthetjük meg. Innen az Olimpiai falu felé vesszük az irányt, melyre méltón büszke mind az ország és mind a város is, hogy otthon adhattak egy ilyen színvonalú sport rendezvénynek. Barcelona nem csak az olimpiai falujáról híres, hanem a Gaudi által tervezett különleges építményekről is. Így biztos, hogy megismerkedhetünk közülük párral, mint például a Sagrada Faimilyaval. A városnak az óvárosi része mindenkit magával ragad, mely még az ókori római időből maradt fent. Persze itt is mint minden kirándulás alatt lehetőség lesz szabad program eltöltésére és vásárlásra. Mivel nem lehet heteket eltölteni egy helyen, így a harmadik nap utunkat tovább folytatjuk. Útközben Zaragoza városába is betekintést nyerhetünk, majd elérkezünk az országfővárosához, Madridhoz.

image

Madrid:

Ahogy Barcelonára, úgy Madridra is két és fél nap jut, és ez alatt az idő alatt kell a legszebb és legcsodálatosabb részeit felfedezni. Lehetőség van autóbusszal és gyalogosan is megismerni a várost, mely körülbelül egy négy órás program lenne. Nem szabad kihagyni a különleges szökőkutakat, vagy a Retiro parkot sem. A Királyi palota és környéke minden képen megér egy misét, hiszen ilyen szép építményt talán ég nem is nagyon látott az ember. Lehetőség lesz ellátogatni a ma már UNESCO világörökség részét képező El Escorialba vagy Segiviába is. Madrid annyi lehetőséget és látnivalót nyújt, hogy biztos ennek a végére ennyi idő alatt nem lehet jutni. Madridból Toledo felé vesszük az irányt, majd estére megérkezünk harmadik városunkhoz, ami nem más mint Valencia.

madrid4

Valencia:

Valencia felfedezésére mindösszesen egy nap áll a lehetőségünkre, hiszen ez utunknak már a hetedik napja. Itt rengeteg igazi műalkotással találkozhatunk, hiszen a Művészetek és Tudományok városa. UNESCO világörökségben itt sincsen hiány, hiszen itt La Lontjat és a hozzá tartozó katedrálist tartalmazza. Innen Barcelonába térünk vissza, ahonnan másnap indulunk haza Magyarországra repülővel. Spanyolország utazás, Spanyolország nyaralás

LOCAL-COMERCIAL-VALENCIA-SAFORCONSUTING-XII20

 

Kiemelt szállodáink:

 

Katalónia csodái, spanyol utazás

Katalónia Spanyolországban található, melynek fővárosa Barcelona, mely büszkén viselheti azt a címet, hogy a világ egyik legszebb városa. Utunk során felfedezzük a tájakat és a csodálatos műemlékeket. Persze nem csak ez az, ami vár ránk Katalóniában, fürdőzhetünk a tengerben, élvezhetjük a napsütésnek a melegét. A nyolc napos körutazásunk alkalmával megnézzük azokat a városokat, melyek érdemes megnézni és egy kis időt eltöltetnünk ott. A „vad part” sem maradhat ki, melyet hajókázva fedezünk fel. Nézzük is meg hogyan alakul ez a nyolc nap Katalóniában.

barcelona1

Első nap mindig az utazásról szól, ezt most sem lesz másképp, így érkezünk meg Barcelonába közvetlen járattal Budapestről, majd elfoglaljuk a szállásunkat. Barcelona felfedezésével fogjuk eltölteni a második napunkat. Barcelona egyik legkedveltebb város Európában, nem is véletlen, hiszen fantasztikus építményei vannak, mely világhírűek valamint a spanyol kultúra másik arcát ismerhetjük meg, hiszen a katalán nép, másképp vallja magát spanyolnak, vagy inkább nem is. A városnézés alatt idegenvezető lesz a segítségünkre, hogy mi alatt gyalog illetve busszal felfedezzük a várost, rengeteg érdekességet meséljen nekünk róla. Egy-két nevezetesség melyet biztos, hogy meg fogunk keresni például Gaudi keze munkája a Sagrada Familia, vagy éppen a királyi palota. Délutáni órákban szabad program keretein belül fedezhetjük fel a város óvárosi részeit.

barcelona2

Harmadik nap két különböző programlehetőség közül választhatunk, az egyik, hogy egész nap lógatjuk a lábunkat és fürdőzünk a tengerparton, míg a másik lehetőség, hogy fakultatív program keretein belül ellátogatunk Montserrat-ba, ahol egy bencés kolostort nézhetünk meg, a sziklás hegyormokon. Ide évről-évre látogatnak el a vallás gyakorló turisták, hiszen ez az egyik legtöbbet látogatott zarándokhely.

barcelona3

Negyedik nap hajóra szálunk és úgy fedezzük fel a térség által nyújtott helyeket. Így jutunk el Costa Brava csodálatos partjai mellé. Tossa de Mar mellett kikötünk, és csodálatos fényképeket készíthetünk a várhegyen található műemlékről. Ellátogatunk az aprócska halászfaluba, ahol az óvárosba sétálhatunk egy hatalmasat.

barcelona4

Ötödik napon ismét mi dönthetjük el, hogy mit szeretnék jobban csinálni, fürdőzni a tengerben vagy ellátogatni a Marineland élményparkba. Itt a kicsik és nagyok is jól fogják érezni magukat, hiszen a park egyik része egy hatalmas delfináruim, míg a másik fele csúszdapark, különféle medencékkel.

barcelona5

Hatodik nap két várost látogatunk meg, az egyik Figures, mely Salvador Dali gyűjteményéről ismert. A másik város Girona, melynek óvárosa igazán lenyűgöző látvány. Attrakciókban itt sincsen hiány, hiszen megnézhetjük az óvárosi palotákat, vagy akár az arab fürdőt is. Hetedik napon semmi szervezett programra nem kell számítani, mindenki pihenhet, fürdőzhet, amihez csak kedve van. Egyénileg lehet kirándulni bár merre, akár vasúttal is újra el lehet menni Barcelona városába, vagy felfedezni a közeli látványosságokat. Az utolsó nap már a hazaút napja, így a délelőtti órákban lesz transzferünk a barcelonai repülőtérre, hogy onnan induljunk vissza Budapestre. Spanyolország nyaralás, Spanyol utak

Kiemelt spanyol szállodáink:

Spanyolország gasztronómiája

Spanyolország örök kedvencnek számít a turisták körében, hiszen ez tényleg egy olyan hely, ahol egy percet sem lehet unatkozni. Akár hova is megyünk, csodálatos a természeti kincsei valamint a kulturális és az épített örökségeire sem lehet panaszkodni. Több kedvelt üdülő része van az országnak, ilyen Costa del Sol, Costa Brava, vagy a hozzá tartozó szigetek Mallorca és Ibiza. És akkor nézzük meg, hogyan is alakul Spanyolország konyhaművészete, mik azok az ínyencségek, melyeket megkóstolhatunk.

spa1

Spanyolország területének nagyságából adódóan nem mondhatjuk azt, hogy minden hol ugyan azt az ízeket fogjuk kapni, vagy, hogy mindenhol ugyan az a legkedveltebb étel. Az ország konyhájára befolyásoló hatással voltak a zsidók, a mórok vagy éppen a rómaiak. Mint nálunk Magyarországon, ugyan úgy a Spanyoloknál is nagy kedveltségnek örvend a sertéshús, melynek az oka mint nálunk, a megszállások, és hogy azok a népek akik megszállták nem fogyasztották a vallásuk miatt a sertéshúst. Innen indultak meg a nagy földrajzi felfedezések, melyeknek köszönhetően Európában ide jutottak el először az amerikai zöldségek, melyek még ma is a spanyol konyha alapjait adja. A spanyol konyhát nem lehet össze keverni a többi mediterrán konyhával, ez az alapanyagoknak köszönhető.

spa2

Olíva olaj neki sem látnak főzni a spanyol emberek, úgy vélik ez a hosszú élet titka. Az országban hatalmas az olívabogyó termelés, mely majdnem a világ felét kiteszi. A sáfránnyal, mint fűszerrel rengeteg ételben megtalálhatjuk, hiszen nem csak szép színt, hanem finom ízt is ad neki. A sofrito egy fokhagyma, hagyma és paradicsom massza, mely igen sok étel alá kerül alapként. Náluk a kenyér szinte kötelező mindenhez, persze csak jó értelemben. Minden ételhez meg bírják enni, amihez akár egy kicsit is ízlik. Sajtokban sem szenvednek hiányt, melyek, juh-, tehén-, és kecsketejből készülnek, az is előfordulhat, hogy ezeknek a kevert változatából készül. Sok ételnek adja az alapját a bab és spanyol kolbászfélék. Desszertként leginkább friss gyümölcsöket esznek, vagy olyan édességeket, melyek tejtermékekből készülnek. Ritkán fogyasztanak tortákat, vagy más jellegű süteményeket.

spa3

Az ország nemzeti étele, melyről már biztos mindenki hallott már az a paella. Melynek a fő alapanyagait megnézve tartalmaz rizst, sáfrányt tengeri állatokat vagy húst, zöldségeket és az elengedhetetlen olíva olajat.

spa4

Másik ismert étel a tapas, melyet inkább az esti órákban fogyasztanak. A tapas nem más, mint, apró falatkák, melyek húst, kolbászt vagy tengeri herkentyűket tartalmaznak. E mellé szeretik fogyasztani a helyi borokat, vagy akár sört is. Gazpacho leves neve is mindenkinek ismerősen csenghet, mely nem más, mint egy hidegen feltálalt zöldségleves, mely paradicsomot, fokhagymát, uborkát stb. tartalmaz. Íz kavalkádban lesz részünk, ha elutazunk ebbe a csodálatos országba. hiszen minden fogás mind-mind nagyon különleges. Spanyol utazás, Spanyol utak

Kiemelt spanyol szállodáink:

Dél-Spanyolország látnivalói

Dél-Spanyolország kedvelt része, ahova nagyon sok turista utazik még hazánkból is az Costa del Sol. Andalúzia az a része, mely az igazi Spanyolországot jelenti mindenki számára. Mára már a rész az UNESCO világörökség része ként van fent tartva, hiszen a tájai nagyon gazdagok és változatosak. Itt tényleg minden spanyol, a flamenco tánc, a bikaviadal és a festői környezet is. A Földközi-tenger partjai mentén fekszik Costa del Sol. Minden egyes része tökéletes színpompával várja a kedves turistákat, ahol rengeteg lehetőség nyílik megismerni a vidéket. Nézzük is meg, mik azok a programlehetőségek, melyekkel felejthetetlenebbé tehetjük az ott lévő nyaralásunkat. Nyaralásunk során eljuthatunk Cordobába, vagy Granadaba is. Malagában megismerhetjük az igazi spanyol vendégszeretet, mellyel minden oda látogatót fogadnak.

Cordoba:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cordoba nem csak azért híres, mert a Seat egyik típusa róla kapta a nevét, hanem azért is mert itt található az UNESCO világörökség egyik része, mely egy igazi építészeti különlegesség. Később sétát teszünk a város zsidó részében és bebarangoljuk a kis utcácskákat. Megnézzük a kis hídról a vizimalmokat.

Granada:

Granada

Granadat sokan hívják az álmok városának is. Minden úgy van itt megépítve, hogy a mór építészet igazi remekműveivel találkozhatunk. Meg kell nézni feltétlenül a Vörös Erődöt, mely úgy lett kihasználva, hogy a fény és a víz is megjelennek a díszítő elemei között. Ha szeretjük a jázmint, akkor nem szabad kihagyni egy pihentető sétát a Generalife kertben sem.

Sevilla:

sevilla

Sevilla nem más, mint Andalúzia fővárosa, ahol a híres katedrálist tekinthetjük meg a Giraldát, mely a spanyol gótika egyik legjobb alkotásaként van nyilván tartva. Sevilla tele van látnivalókkal, így ne felejtsük, el megnézi az óra tornyot, vagy a narancs udvart. Napunk lezárása képen egy hatalmas sétát teszünk a Santa Cruz negyedben. Itt is biztosítanak szabadidőt vásárlásra, vagy egyéb nevezetességek felfedezésére.

Gibraltár:

Gibraltár

Gibraltár földrajzilag Spanyolország területén van ám közigazgatásilag Brit fennhatóság alatt áll ez a mindösszesen 6 négyzetkilométernyi terület. A kis terület összes nevezetességét megtekintjük, hiszen mindenre lesz időnk, majd a későbbiekben vásárlási lehetőséget biztosítanak nekünk.

Marokkó ebéddel: Kirándulásunk egy egész napot igénybe vesz, mi alatt elhajókázunk Afrikába. Oda érkezésünk után városnézés Tangerben, ahonnan belátható az óceán és a Földközi-tenger is. Meglátogatjuk a híres marokkói bazárokat, mely a Kashbát névre hallgat. Igazi marokkói hangulatot ébresztő étteremben töltjük el az ebédünket. Délután betekintést nyerhetünk a szőnyegkészítés titkaiba, majd vásárlási lehetőség is nyílik. A késő esti órákban érünk vissza a szálláshelyünkre.

Ez a nyaralás a pihenés mellett a felfedezésről is szólni fog, hiszen ez Spanyolországnak az a része, amely sok turistát vonz, ám még sem a túlzsúfolt területek közé tartozik, ellenben a barcelonai térséggel.

Spanyolország nyaralás, Spanyolország utazás

Kiemelt szállodáink:

Tenerife gasztronómiája, Kanári-szigetek nyaralás

Tenerife a Kanária-szigetek egyik legkedveltebb szigete a turisták körében. Kedveltségét részben köszönheti a sziget mivoltának, részben pedig talán annak, hogy maga a Kanári-szigetek mind Spanyolországhoz tartoznak. Látnivalókban itt sincs hiány, ám most inkább a konyhaművészetének oldaláról szeretném bemutatni Önöknek a szigetet.

tenerife4

Tenerifére is igaz, mint sok másik szigetre, hogy a gasztronómiájára, több nép volt hatással. De az összes közül a leginkább mégis Spanyolország hagyta ott a legnagyobb nyomát. Fellelhetőek még Európa bizonyos részeinek is valamint Amerika bizonyos területeinek is az íz világa. Érdemes tudni a szigetről, hogy ha tipikus helyi ételeket szeretnénk megkóstolni, melyek a Kanári-szigetekre jellemzőek, akkor azt szinte csak a fővárosban fogunk találni. Melyeket meg kell kóstolnunk, ha ott, járunk az a gofia, mely vagy búzából, vagy kukoricából készülő finomság, míg a másik nem más, mint egy héjában főtt burgonya, mely a papas arugadas nevet kapta.

tenerife3

Az étkezéseknek hagyománya van, és e szerint állítják mindig össze a menüket. Az étkezéseket mindig vagy salátával, vagy levessel indítják. Érdekes, hogy az egyik legnagyobb kedveltségnek számító levesül halászlé. A húsokat nagyon kedvelik, bár legtöbbször marhát fogyasztanak, attól még e mellett ugyan úgy megtalálható a csirke, a sertés, bárány és még a nyúl is. A húsokat rengeteg módon tudják számunkra elkészíteni, sőt egy igazi pörkölttől sem riadnak vissza. Itt sem meglepő, hogy rengeteg friss tengeri hallal és tenger gyümölcseivel találkozhatunk, hiszen mivel szigetről beszélünk, így kis is használják a víz által nyújtott lehetőségeket. Az éttermekben a legkedveltebb fogások közé tartoznak a tengeri süllők, a tőkehal vagy éppen a papagájhal is. Ezekhez az ételekhez előszeretettel ajánlanak mártásokat, melyekből Tenerifén vannak is eléggé közkedveltek is. A mojo rojo egy piros színű mártás, mely chilit, sáfrányt és paprikát tartalmaz. A másik kedvelt mártás a mojo verde mely zöld színű és az előzővel szemben a paprika nélkül készül korianderrel vagy petrezselyemmel. A második mártásunk mely inkább való a halételekhez, de ez nem azt jelenti, hogy nem kóstolhatjuk meg az elsővel is.

tenerife1

A desszertekben nem rejtenek semmi különlegességet, hiszen abban teljesen a Spanyol ízek dominálnak. Így számos karamellás krémet találhatunk, jégkrémekben sincs hiány és egyértelmű, hogy a friss helyi gyümölcsök is nagy kedveltségnek örvendenek, hiszen nagyon jól fel tudják akár frissíteni az embert.

tenerife2

Azoknak, akik nem szeretnek annyira próbálkozni a helyi ízekkel, vagy csak bizonyos nemzet meg szokott ízeit hajlandó fogyasztani, nekik sem kell megijedni, hiszen rengeteg külföldi éttermet találhatunk meg a szigeten. Akár beülhetünk egy jó olasz-, kínai-, vagy akár török étterembe is. Így nem csak a spanyol ízeket ismerhetjük itt meg, hanem a helyi tipikus tenerifei konyhát is megkóstolhatjuk. Kanári-szigetek nyaralás

Kiemelt kanári-szigeteki szállodáink:

Mallorca kedvelt üdülőhelyei

Mallorca egy nagyon kellemes sziget, leginkább a fiatalok körében elterjedt bulizó hely, mely Spanyolországhoz tartozik. Nem csak a szórakozóhelyi fontosak és ismertek, hanem az üdülőhelyei is egyaránt. Így szeretném is bemutatni azokat, melyek a legnagyobb látogatottságnak örvendenek a turisták körében.

Playa de Palma:

playa

Mallorcanak a legkedveltebb nyaralóhelye, amit annak köszönhet, hogy mind a repülőtérhez, mind a fővároshoz nagyon közel helyezkedik el. A partja hosszan nyúlik el a tengerpart mellet, mely finom homokos. Itt aztán a kicsik és a nagyok is jól fognak egész nap szórakozni, hiszen még egy kicsi vízi vidámpark is várja a vendégeket. Kipróbálhatunk akár több féle vízi sportot, vagy elsajátíthatjuk a búvárkodás alapjait. A Marineland delfináruimban akár még cápákat is láthatunk, ha ellátogatunk oda.

C’an Pastilla:

can

Ez az a hely, mely a pihenésre és a nyugalomra vágyóknak kedvez, hiszen itt minden olyan csendes, szép és higgadt. Első körben nászutasoknak vagy családoknak ajánlanám a helyet kimondottan a nyugalma miatt. Napozni és pihenni is egyaránt tudunk a homokos parton, ahol a gyermekek akár építhetnek is. Vízi sportokban itt sincs hiány, ennek köszönhetően még fantasztikusabb lehet az utunk.

Palma Nova:

palma

Nagy kedveltségnek örvend ez a nyaralóhely, mely mindösszesen csak 13 km-re található a fővárostól. Ez a hely az éjszakai életéről híres, így mindenféle képen azok látogassak el ide, akik imádják a nyüzsgést és a pörgést. A szórakozóhelyek is kedveltek, ám az esti sétáló utcákhoz nincsen hozzá fogható. Érdemes esténként sétálni és átadni magunkat a mallorcai hangulatnak. A strandok pálmafákkal vannak szegélyezve, ám az öblök mellett úgy nevezett pínea fenyőkkel találkozhatunk.

Santa Ponsa:

santa

Erre a helyre a nagyvilági élet és a luxus a jellemző, hiszen itt aztán rengeteg villával találkozhatunk nem beszélve a kikötőben lévő jachtokról. Egy öbölnél terül el az üdülőhely, mely által jól van védve a terület. A partja lassan mélyülő, ami még a családosoknak is kedvező lehet. A fővárosba akár késő estig eljuthatunk busszal, mely nagyon jól kiépített rendszerrel működik.

Alcúdia:

alcudia

Mallorca északi partjánál helyezkedik el, mely egy középkorabeli város összképét kelti egy csodálatos kikötővel. Kedveltség szempontjait, ha figyelembe vesszük, akkor ez a rész is előkelő helyen szerepel. A tengerparti része megkapta a kék zászló címet, melyet a fehér homokjának, a tisztaságának és a jól felszereltségének köszönhet. Remek jó szórakozási lehetőséggel vár a hely minket, elmehetünk akár aquparkba is ahol a víz mellett egyéb szárazföldi tevékenységnek is hódolhatunk. Ha bátrabbak vagyunk, akkor bungie jumpingolhatunk is vagy akár a golfot is kipróbálhatjuk. Kellemes séta alkalmával az óvárosát is körbejárhatjuk a helynek, mely igazi történelmi idők érzését árasztja. Mallorca nagyon kedvelt hely szinte minden korosztály körében, hiszen nem csak bulizni lehet a szigeten, hanem felfedezni azt. Ezek a részei nagyon kedveltek a turisták köreiben, így érdemes egyszer valamelyiket felfedezni és bebarangolni az egészet. Mallorca nyaralás | Mallorcai utak

Kiemelt mallorcai szállodáink:

Mallorcai fakultatív programok

Mallorca Spanyolország egyik nagyon kedvelt szigete, ahol az élet állandóan pörög és talán sosem áll meg. Ha szóba hozzuk Mallorcát biztos, hogy mindenki csak arra gondol, hogy ott aztán lehet bulizni és az egész ott töltött idő nem zajlik másról csak a szórakozásról és táncolásról. De szeretnék mindenkinek elárulni egy titkot Mallorca is egy csomó kincset, rejt magába, melyeket, ha ott járunk, fedezzük fel és nézzünk meg. Ezeket szeretném is Önöknek megmutatni, hogy meglássák Mallorca egy másik arcát is.

Íme azok a helyek és lehetőségek melyeket csak ajánlani tudunk egy mallorcai nyaralás alkalmával:

Szigettúra:

A túra alkalmával ellátogatunk a Tramontana hegyre, mely Mallora legmagasabb pontjai, közé tartozik. Első megállóként Inca városát tekintjük meg, mely Mallorca legnépesebb városa címmel is büszkélkedhet. Itt egy bőrgyárba látogatunk, ahol nem csak a bőrkészítés művészetébe tekinthetünk bele, hanem ezekből a termékekből vásárolhatunk is. Majd egy kellemes kis séta alkalmával eljuthatunk a Lluc Kolostorához is. A kirándulás végső célja a Sa Calobra öböl. Ha az időjárás kedvez nekünk, akkor az utunk további részét hajóval tesszük meg, majd a Sólier kikötőbe érve nosztalgia villamossal járjuk be a környéket, és az utunk legvégén, pedig nosztalgia vonattal térünk vissza kiindulásunk helyszínéhez.

Barlangtúra (Manacor – Porto Cristo – Sárkánybarlang):

Az utunkat először Manacor megtekintésével szakítjuk meg, ahol többet tudhatunk meg a bútorgyártásról és a gyöngykészítésről. Innen indulunk tovább a kis halászfaluba Port Cristoba, ahol esetleg fakultatív ebédelési lehetőség van. Ebéd után elindulunk a várva várt Sárkánybarlangba, ahol egy hangulatos kis koncertnek lehetünk fültanúi, mialatt ezt az egészet egy szemet gyönyörködtető fényeffektusokkal teszik még emlékezetesebbé.

Son Amar:

Son Amar nem más mint egy földbirtok mely a 17 század óta maradt fent. Itt egy kellemes estét tölthetünk el úgy, hogy úgy fogjuk érezni magunkat, mintha visszacsöppentünk volna az időben. A házigazdák vacsorával kedveskednek nekünk, majd egy igazi spanyol balett előadáson vehetünk részt.

Marineland:

Ez egy igazi gyerekparadicsom, ahol úgy lehet eltölteni egy teljes napot, mintha csak pár órát lettünk volna ott. A mellett, hogy papagáj shown vehetünk részt, még delfinekkel is találkozhatunk, és ha ez még mind nem lenne elég, akkor egész nap csúszdázhatunk a különlegesebbnél különlegesebb csúszdákon.

Hajókirándulás:

Üvegfenekű hajóval hajózhatunk a Malgrat-szigeteknél, ahol biztosan nagyon jól fogjuk érezni magunkat. A hajóút alkalmával ellátogatunk a lakatlan Sárkányszigetre, ahol egy finom ebéddel látnak minket vendégül. Az egész napos program alatt, ehetünk és ihatunk, valamint egy jó kis buli hangulatba is bele csöppenhetünk, hiszen a hajón természetesen elénk tárul az igaz Spanyol élet, mind a zenéjével, mind a hangulatával, Így felsorolva és kicsit bemutatva a programokat talán már más perspektívát mutat magából Mallorca és így már nem csak a buli fog róla eszünkbe jutni, hanem egy olyan hely lehet számunkra, mely egy igazi nyaralást rejt magában. Tele lehetőségekkel és programokkal, amik a legtöbb korosztály számára tökéletes kikapcsolódást tartogat. Mallorca utazás

Kiemelt mallorcai hoteleink:

Club Magic Life Cala Pada Spanyolország

A Club Magic Life Cala Pada egy Spanyolországban található szálloda egy csodálatos öbölben. A homokos tengerparttól egyáltalán nincsen messze, sőt még egy fantasztikus fenyőerdő látványa is jobbá teszi az ott töltött napokat, hiszen a kontrasztok a látványban nagyon lenyűgözőek. A szálloda összesen 315 szobával várja a vendégeket és rengeteg sportolási és egyéb lehetőségekkel is. A repülőtérről a szálloda körülbelül 40 percnyi távolságra van. A szálloda első körben családi szállodának mondható, így gyermekekkel nagyon kedvelt lett, hiszen gyerek programok és gyermek felügyelet is van a szállodában. Akik ide jönnek nyaralni biztos, hogy egy pillanatra sem fognak unatkozni, hiszen folyamatosan lehetőségünk van részt venni sportolási és egyéb szórakozási programokban részt venni. A napsütés és a sok program biztos, hogy mindenkinek felejthetetlen élményeket fog nyújtani. A szállodában a párok és az egyedül állok is nagyon jól fogják magukat érezni és jól ki tudnak kapcsolódni.

Több féle szobával rendelkezik a szálloda, vannak kétágyas szobák, családi szobák melyek különböző méretekkel rendelkeznek. Minden szobába erkélyes, légkondicionáló berendezéssel ellátott, mini bárral és széffel ellátott, valamint mindenhol van tv, és ingyenes wifi hozzáférés a szobákban.

Rengeteg sportolási lehetőség van a szállodában, melyeket ha csak kedvünk tartja mindet kipróbálhatjuk. Teniszezhetünk akár a családunkkal vagy a párunkkal együtt, melyben a szakképzett teniszoktatók vannak segítséggel. Persze a tenisz mellett még asztaliteniszezhetünk is, vagy éppen a turisták kedvenc nyári sportját a strandröplabdát is kipróbálhatják, mely nagyon jó kis csapatépítő lehet és akár a szállodában lévő vendégekkel akár apró kis barátságokat is köthetünk. A medencében vízi labdázhatunk, vagy akár a szabadban mini focizhatunk is. Persze rengeted más is kínál még a szálloda, kipróbálhatjuk a Boccia nevű játékot, mely sok nevetést tartogat a számunkra és nem mellesleg rengeteg versengést is. Íjászkodhatunk is szakképzett oktatók segítségével és egy kicsit talán mindenki úgy érezheti magát mintha újra gyermek lenne és ő lenne a Robin Hood. A szállodában a pihenésnek is élhetünk a wellness és a fitnesz lehetőségekkel, rengeteg féle aerobicot és zumbát is kipróbálhatunk, jógázhatunk vagy akár a pilátesnek is hódolhatunk. A szállodában több féle kerékpározási lehetőséggel is próbálkozhatunk és ha úgy tartja kedvünk akár túrázhatunk is egy hatalmasat.

A szálloda All Inclusive ellátással várja a kedves vendégeket, mely annyit takar, hogy a reggeli, az ebéd és a vacsora, plusz a helyi alkoholos és alkoholmentes italok korlátlan fogyasztással vannak benne az árban, valamint a napközbeni nassolások a medence bárjainál vagy akár az éttermek az is az árban foglaltatik. Azoknak akik nem szeretnek korán kelni lehetőségük van igénybe venni a késő reggelit, mely 10-11 óráig vehető igénybe.

Több féle medence van a szállodában kedvezve a gyerekeknek, vagy az aktív csobbanók számára is. A parton napágyakkal és napernyőkkel valamint kikészített törölközőkkel találkozhatunk, hogy még kényelmesebbé tegyék számunkra a nyaralás meghitt pillanatait. Ez a szálloda biztos, hogy mindenkinek aki oda elutazik csodálatos emléket fog nyújtani. Spanyolország nyaralás | Spanyol üdülés

Kiemelt spanyol hoteleink: