Álmok szigete, Seychelles

Talán már mindenki gondolkozott azon az élete során, hogy vajon, hogy is nézhet ki a földi paradicsom. Mi lehet az a hely, melyről mindenki azt gondolná, hogy itt élete végéig el tudna élni, nyugalomban és felhőtlen boldogságban. Egy pillanatra csukjuk be a szemünket és képzeljük el ezt a helyet! Igen, már én is látom és biztosan ugyan azt, amit Önök is. Egy kis szigeten vagyunk, ahol a kristálytiszta kék tenger mossa a fehér homokos partokat, melynek apró szemcséi finoman simogatják a lábunkat, miközben a rengeteg pálmafa közül keressük meg számunkra a legtökéletesebbet. Apró kis bungalókat láthatunk, hol jobbra, hol balra, de vannak olyanok is melyen egészen a vízbe elnyúlva várják a békét és a biztonságot kereső lakóit. Igen ez a hely létezik és nem is kell hozzá annyira-messzire utazni, csak az Indiai-óceánra, és ott is a Seychelle-szigetekre.

A sziget ma már a luxus nyaralások körében elterjedt, melynek egyik fő oka, hogy az ott élő emberek és oda települő szállodák is felismerték a sziget szépségét és rejtett kincseit a turisták felé. Ám ez még nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lehet megfizetni és e miatt talán sose juthatunk el. Dehogy nem! Csak tisztában kell lenni azzal, hogy melyik az-az időpont, amikor ár-érték arányban a legjobban megéri ide utazni. 115 kisebb és nagyobb sziget várja a vendégeket különböző szépségekkel és lehetőségekkel egyaránt.

A búvárok által is nagyon kedvelt szigetcsoport, rengeteg korallzátonyával csalogatja oda azokat is, akik még nem hódolnának annyira ennek a sportnak, de szeretnék kipróbálni. Ez a hely egyszerűen tökéletes rá, hiszen a kezdő tereptől egészen a mély merülésig mindenre van mód és lehetőség. Persze egyedül sose induljunk neki, mindig a megfelelő felszereléssel, és ami még ennél is fontosabb szakképzett oktatók segítségével sajátítsuk el a búvárkodás alapjait egészen a legapróbb részletekig.

A szigetcsoportot három nagy szigetre tudnánk osztani: Mahé, Praslin és La Digue szigetekre. Ebből Mahé kapja az egyik legnagyobb szerepet, hiszen itt található a főváros is, mely szintén ezt a nevet kapta és a turisták egy jó nagy része is megfordul itt, mikor ide jönnek utazni. Alapvetően mind a három nagy sziget jól kiépített és leginkább megfelelnek az ide látogató vendégek elképzeléseinek. Hosszan elterülő finom homokos tengerpart, pálmafákkal szegélyezve, valamint olyan kék tenger, melyet talán még sose láttunk. Azt azért érdemes tudni, hogy ha a fő szigetekre tervezzük a szállásunkat és végig ott szándékozunk tartózkodni, akkor jóval magasabb áron tesszük ezt meg, mintha egy kisebb szigetet vennénk célba.

Seychelles nyaralás, Seychelles utazás

Kiemelt Seychelle sszállodáink:

Seychelle különböző szállodái

A Seychelle-szigetekről már mindenki hallott és sokan úgy gondoljuk, hogy csak és kizárólag azok utaznak ide, aki a nászútjukat, vagy éppen az esküvőjüket szeretnék itt tartani. Ez valószínű a természeti adottságai miatt és földrajzi elhelyezkedése miatt alakult így ki az emberekben, hiszen Magyarországtól valóban távol esik, így már rögtön rásütjük a bélyeget, hogy ez a luxusnyaralás kategória, ahova csak úgy nem utazunk, családdal meg pláne nem. Ezért szeretnék most három különböző vendégcsoportot kiszolgáló szállodát bemutatni, hogy egy-két tévhitet így eloszlassak a Seychelle-szigetekkel kapcsolatban.

Szálloda Pároknak:

A Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa kimondottan az a szálloda, melyet csak felnőttek látogathatnak, így pároknak tökéletes lehet ez a hely, hiszen gyerek zsivajtól mentes, csak egymásra és a nyaralásra kell koncentrálniuk. Az 5 csillagos szálloda a fő szigeten, Mahé szigetének északnyugati részén található meg, mely csak úgy árasztja magából a nyugalmat. A repülőtértől mindösszesen olyan 25 percnyi útra van, így a transzfer miatt sem kell annyira aggódni. A szálloda közvetlenül a tengerpart mellett fekszik, ám a part homokos-kavicsos, így ha fehérhomokos partszakaszra vágyunk, akkor célszerű átmenni a híres partszakaszra a Beau Vallon öbölhöz, mely mindösszesen 2 km-re fekszik a szállodától. A szobák felszereltségei hozzák a megszokottat egy ilyen jellegű szállodától, légkondicionáló, tv, mini bár stb. sőt még bekészített papucs és köntös is jár mindenkinek. Az alapár csak a reggelit tartalmazza magában, ám felár ellenében az ebéd és a vacsora is helyben megoldott. A programokban és a sport lehetőségben is érezhető, hogy kimondottan felnőtteknek szánt szálloda, hiszen lehet kirándulni, mely szervezett program, búvárkodni vagy akár az edzőtermet igénybe venni.

Szálloda családoknak:

A Coco de Mer & Black Parrott Suites az a szálloda melyek kifejezetten családok számára alkalmas. Praslin szigetén található meg, mely a fővárostól 45 percnyi komp útra van. Közvetlenül a tengerparton helyezkedik el a strand, mely színpompás látványt nyújt a hosszan elterülő fehérhomokos látványával. A szobák azért is kedvezőbbek a családok számára, mert tágasabbak, mint az átlag szobák, mindegyik rendelkezik sarokkáddal és fürdőszobával is, valamint minden szoba légkondicionált. Itt is csak a reggeli tartozik bele az alapárba, a többi ellátásra csak felár ellenében van lehetőség. Kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a medencék, a spa részleg, valamint a különféle sport tevékenységek is. Így ki lehet próbálni a kenut, a szörföt, lehet kirándulni a természetben, búvárkodni, vagy akár biciklizni is lehet.

Szálloda exkluzív kivitelben:

Constance Lémuria Resort egy igazi luxusszálloda, melyre mindenki rögtön gondol, ha a Seychelle-szigetekről beszélünk. Igazi képeslapra illő idillben található meg a szálloda a fehérhomokos tengerpart mellett. 88 lakosztállyal várják a kedves vendégeket, melyek mind egytől-egyik a legkifinomultabb bútorokkal vannak berendezve. Ide már azért kicsit hosszabb a transzferidő a repülőtérről, hiszen körülbelül két órás útba telik. Az ellátására ugyan az igaz, mint az előző két szállodában, csak a reggelit tartalmazza az alapár, a többi külön fizetendő. A programok között vannak ingyenesek és fizetősek is. A szállod luxus minőségét az is tükrözi, hogy szépségszalonnal is rendelkezik, valamint golf és búvárkodás is kipróbálható. Seychelle-szigetek nyaralás, Seychelle-szigetek utazás

Kiemelt Seychelle szállodáink:

Seychelle-szigetek érdekességei

A Seychelle-szigetek 155 szigetből álló szigetállam, mely az Indiai-óceánon található nem messze Afrikától vagy éppen Madagaszkártól. Két féle szigetcsoportot különböztetünk meg vannak az úgy nevezett külső szigetcspoportok, melyek a korallzátonyok és a másik csoport a belső szigetcsoportok, ahol hegységeket találhatunk. Népességét tekintve a Seychelle-szigetek a legkisebb Afrika összes állama közül. Túlnyomó részt tekintve a vallásuk római katolikus. Őslakok nincsenek a szigeteken, a népességet inkább a bevándorlók alkotják. Ezért nagyon változatosan alakult ki a szigetvilág népessége, hisz közre játszottak a kínaiak, a franciák, az afrikaiak és az indiaiak is.

seychell mesés part

Éghajlatát tekintve trópusi édöv alakult ki, ami abban nyílvánul meg, hogy sok az évi csapadék, szinte minden nap előfodulhatnak akár záporok és zivatarok. Az átlagos évi középhőmérséklet 27 celsius fok alá nem igen megy és hatalmas a páratartalom hisz ez is leaglább 80%-os. Áprilistól októberig a passzát szél hoz egy hűvösebb, szárazabb időjárást, míg novembertől az észak-nyugati monszun sok csapadékkal érkezik.

Élővilága nagyon változatos, 12 őshonos madárfaj található a szigeteken amiből kettő védett faj lett ezek pedig a sychelle-i szarkarigó és a sychelle-i poszáta. Az óriásteknősök, mely a Sychelle-szigetek egy jelképe sajnos emberi hatások miatt a gránit-szigetekről szinte teljesen eltűntek. Növényvilágát tekintve különleges fajokkal találkozhatunk a gránit-szigetek egyik nevezetessége a Coco-de-Mer, mely nem más mint a tengeri pálma gyümölcse. Ez a növény csak két szigeten található a Praslin és a Curieuse-n. Híres növénük még a medúzafa, viszont nagyon kevés helyen taláható, mert szaporítását tekintve igen nehéz, máshova betelepíteni. A magasabban fekvő területeken a híres növényevő faj is megtalálható, mely a kancsóka névre hallgat. Az óceánban a szigetek körül rengeteg különleges halfaj található, mely pompás látványt nyújt az ott búvárkodók számára.

seychelles köves part

Hét nemzeti parkkal rendelkeznek és két szigetük az Unesco világörökség része. Az Aldabra-korallzátony a világ legnagyobb atollja, míg a Valée de Mai vagy a Május völgye névre hallgató sziget, az amit földi édenkertnek is nevezünk. Hivatalos nyelvét tekintve hatással volt rá a sok bevándorló nép, így jól beszélik az angolt, a franciát és a kreolt is.

Különleges zenei és tánc ízlésük alakult ki, melyet 3 fő csoportba tudunk sorolni. Az egyik a moutia, mel y a szinkópa alapritmusával rendelkezik és az afrikaiak és a madagaszkáriak voltak erre a stílusra a legnagyobb hatással. A másik a rega, mely igazából havi új slágereket jelent náluk és végül pedig a kamtole, mely európai zenéket és stílust takar.

seychell fehérhompart

Fővárosa Victoria, mely Mahe-szigetén található. Méretét teikntve ez a legnagyobb sziget a szigetcsoport között, viszont a fővárosuk lélekszámot nézve a világ legkisebb fővárosa. A Sir Selwyn Clarke egy hatalmas piac, ahol a zöldségek, gyümölcsök és halak mellett, kézműves szuvenír boltokat is találhatunk. A legnagyobb pompájában  a piac a szombati napon található, ilyenkor hatalmas forgataggal és még különlegesebb árukkal tudunk találkozni. A Nemzeti Múzeumban a sziget történetét és történelmét találhatjuk, melyet több nyelven is olvashatunk. Különleges és módhatni a turiták számára kötelező látványt nyújt a Big Ben, mely nem csak a nevét, hanem a stílusát is Londoni mintájára kapta. A teagyáran betekintést nyerhetünk a Sychelle-szigeteki tea termesztésére és előállítására. A Petite Anse a szigetek legszebb strandja, és amiért a turisták nagyon szeretik, hogy a csodálatos látvány mellett nem egy túl zsúfolt tengerpartról beszélünk.

seyshelles tengerpart és kövek pálmafával

Gasztronómiája lenyűgöző és igen sokszínű. Kedvelik az erős fűszerezéseket, valamint leginkább a hal ételek a jellemzőek rájuk. Tradicionális levesük a tec-tec, mely összetevőit tekintve kagyló, paradicsom, olaj, hagyma, gyömbér, chili és csirke. Igen kedvelt desszertjük a nouga, mely nem más mint kókuszpuding. Seychelle-szigetek nyaralás

Kiemelt seychelle-szigeteki hoteleink: