Porto: Madeira utazás, üdülés Madeirába

A körutazások szerelmeseinek ajánlom a következő utat, hiszen ez is egy olyan út, amely során egy új kultúrát és annak a kincseit ismerhetjük meg. A mindösszesen 7 napos körutazás alkalmával bejárjuk Portot és Madeira szigetét, viszont lehetőség van 3 nap hosszabbításra, hogy Azori – szigetére is eljussunk. Nézzük is meg, hogyan épül fel az a csodálatos utazás.

Első nap megérkezünk Porto városába, ahol elfoglaljuk a szállásunkat. Majd a délután folyamán egy hatalmas sétát teszünk a városban. Ha bár nem ez az ország fővárosa, mégis nagy jelentőséggel bír és sok turistát fogad évről évre. A második nap egész nap kirándulni fogunk és felfedezzük Portot, Bragat és Guimarest. Az egész napot kellemes városnézéssel fogjuk tölteni, mi alatt megismerhetjük a híres nevezetességeket. Ilyen például a Katedrális, vagy csodálatos barokk épületek. Lehetőséget kapunk szabad programra is, mi alatt akár vásárolhatunk, akár egyénileg sétálhatunk. Guimares azért is híres, hiszen itt született Portugália első királya. Az UNESCO világörökség részeként van nyilvántartva a városnak a történelmi negyede. Este vissza érkezünk a szállásunkra.

Harmadik nap az egész napos fakultatív programoké, mi alatt bejárhatjuk Porto egész városát. Részt vehetünk egy ízletes borkóstolón vagy akár ellátogathatunk a Szent Ferenc arany templomához. A szállásunk ezen az éjszakán is Portoban lesz.

Negyedik nap reggelén elhagyjuk a szállásunkat és elindulunk a repülőtér felé, hogy eljussunk Madeira-ba. Nagyon kedvelik a szigetet a turisták, mert kellemes a klímája és sok itt a látnivaló. Érkezés után elfoglaljuk a szállásunkat, majd egész napos felfedező túrát teszünk, ami alatt eljutunk Camachába, Pici do Arieroba is. Ebédelési lehetőségre napközben lesz mód.

Az ötödik és a hatodik nap is a felfedezésről fog szólni, melyet egyénileg tehetünk meg. Ellátogathatunk a trópusi kertbe vagy akár elutazhatunk Montéba is. Pihenhetünk, vagy kimehetünk a tengerpartra és fürödhetünk is.

Hetedik napon a csoport azon része, akik nem hosszabbították meg útjukat haza utaznak Budapestre, míg a másik fele elutazik San Miguel szigetére. A sziget a vulkánjairól híres, melyből kilenc is van. A délutáni órákban lehetőség van delfin és bálna lesre, majd este visszatérés a szállásra.

A nyolc és kilencedik nap rengeteg fakultatív programot tartogat. Egész napos kirándulást lehet tenni Furnas – Lagoa do Fogo-ba, mi alatt megállunk egy kicsit Villa Franca do Camponál. A kirándulás alkalmával betérünk egy csodálatos botanikus kertbe, majd megnézzük milyen egy igazi teaültetvény. Azok, akik nem szeretnének egész nap kirándulni, számukra van egy fél napos program is, mely a hegyek és a tavak közreműködésével megy végbe. Ezen a kiránduláson ananász ültetvényeket láthatunk. Szállás a szigeten.

Az utolsó, a tizedik nap már a hazaútról fog szólni és a visszaérkezésről Budapestre. Portugália utazás, Portugália nyaralás

Kiemelt portugál szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük