TOP 7 turisztikai desztináció 2016-ban

Costa Blanca

Costa Blanca, vagy másik nevén a Fehér part, Spanyolország egyik leglátogatottabb térsége az idei évben. Hogy minek is köszönheti, ezt a hatalmas népszerűségét? Talán az egyik oka az lehet, hogy el sem kell hagynunk Európát ahhoz, hogy Miamiba érezhessük magunkat. Tengerpartja varázslatos fehér homokos, és kristálytiszta, nem is véletlen, hogy az ország legszebb partjai közé van sorolva ez a rész. Télen, nyáron folyamatosan utazható, hiszen a leghidegebb napokban is olyan 15 Celsius fok körüli időjárásra számíthatunk. Costa Blanca üdülőhelyei igazán változatosak, hiszen a tömeg turisták által kedvelt helyek is fellelhetőek, míg a festői környezetben elhelyezkedő kis halászfalvak is rengeteg vendéget csábítanak oda.

Mallorca

Mallorca, nem csak egy sziget, ami a nyaralási vágyainkat elégi ki, hanem egy igazi álom valóra váltója is. Megérkezve a szigetre, rögtön egy más világban érezzük magunkat, ahol megcsap a tengernek a sós illata, és a levegőben terjengő növények aromája. Klímájának köszönhetően egész évben utazható, így aki szeretné felfedezni a szigetet, ám a bulizó turistákat és tömeget viszont elkerülni, akkor az őszi, téli időszak nagyon kellemes lehet. A nyár a napozásról, a bulikról és a folyamatos pörgésről szól, ám nem csak fiataloknak tudnám ajánlani a helyet, hanem családoknak is, hiszen partjai és szálláshelyei számukra is teljesen megfelelő.

Tenerife

Tenerife, Spanyolországhoz tartozó sziget, mely a Kanári-szigetcsoport kimagasló tagja. Akik már jártak itt, biztos, hogy visszavágyódnak, hiszen az örök tavasz az ami itt vár az utazókra. Ha szeretnénk látni ezt a szigetet, nem kell megvárnunk a nyarat, hiszen akár télen is ide utazhatunk, és akkor is igen kellemes időjárás fog minket várni. Nem csak a szó szoros értelmében vett nyaralásra alkalmas a sziget, hanem kirándulásra, felfedezésre és persze azért pihenésre is. Családoknak is ideális nyaralóhely, de akár nászútnak is teljesen megfelelő hely lehet, a maga sajátos szépségével.

Horvátország

Horvátország az egyik legközelebb eső mediterrán térség hazánkhoz, melyet akár pár óra utazással is már kényelmesen elérünk. Itt is lehetőségünk van szigetre vagy szárazföldre foglalni a nyári pihenést, ami biztos mindenhol nagyon jól fogjuk érezni magunkat. A pálmafákkal szegélyezett utak, vagy akár a kiviből készül lugasok igazán különleges látványt nyújtanak. Tengerpartja inkább kavicsos, ám ettől függetlenül kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a maguknak való legjobb szórakozási lehetőséget.

Ciprus

Ciprus igazán különleges sziget, részben, mert két nemzet uralja, így az északi részen a török, míg a déli részen a görög kultúrával találkozhatunk. Ezen kívül itt született Aphrodité istennő is, így nem véletlen, hogy a szerelem szigetének is szokták nevezni. Aki nyugalomra és inkább pihenésre vágyik, nekik tudnám ajánlani az északi részt, de aki a pörgést kedveli mindenképen a déli irány felé, vegyék az irányt. Mivel nem nagy szigetről van szó, fakultatív kirándulások alkalmával lehetőség van akár felfedezni a másik részét is.

Málta

A Földközi-tenger csodálatos gyöngyszeme, melyet a vadregényes táj igazán felejthetetlennél. A sziget összességében nagyon sziklás, így partszakaszairól sem mondható el igazából, hogy homokosak. Ám ettől függetlenül remek jó kirándulóhelyekkel rendelkezik, melyeket egy-egy ott tartózkodásunk alkalmával érdemes bejárni. Klímáját tekintve nyáron itt is jó meleg van, és a napsütésben sincs hiány.

Észak-Olaszország

Olaszország egy örök kedvenc a turisták körében, mely talán sose fog kimenni a divatból. Az ország területi elhelyezkedését tekintve a magas hegyektől a homokos tengerpartokig minden megtalálható. Aki szeretné megismerni és felfedezni az olasz kultúra érdekességet és hagyományait, de nem szeretne sokat és messzire utazni, akkor az Észak-Adriai rész tökéletes lehet. Üdülőövezetei családbarátok és jól kialakítottak, így a kicsik mellett a felnőttek is biztos jól fogják magukat érezni. Mediterrán utazás, Mediterrán nyaralás

Kiemelt TOP 7 turisztikai desztináció 2016-ban:

Az „öt föld” felfedezése, olaszországi nyaralás

Olaszország igazi örök turista helynek számít ma már, melyet egy pillanatra sem lehet megunni, valamint annyi csodálatos helyet rejt magában, hogy mire mindet végig járnánk talán egy év is kevés lenne. A csizma sarka vagy éppen a hegye, vagy a kis sziget, melyet éppen készül „elrúgni” magától. Ez mind-mind ennek a fantasztikus országnak a sajátossága. Most nézzünk meg olyan körutazási lehetőséget, mely négy alatt igazi kincseket mutat be nekünk ebből a gyönyörű helyből.

o1

Utazások első napján elindulunk Budapestről repülővel a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérről és Milánóba érkezünk meg. Innen transzfer segítségével jutunk el Genovába. Idegenvezető segítségével fedezhetjük fel ezt az érdekes és mindenki számára jól ismert várost. Felfedezhető a városnak a hangulatában, mely a kikötőben jön ki talán a legjobban, hogy a sok néppel folytatott kereskedelem nyomott hagyott, és nagyon színpompás és változatos város alakult ki. A városnézés után lehetőség nyílik mindenkinek egyénileg felfedezni a helyet és akár vásárolgatni is.

o2

Második napra sem mondhatjuk azt, hogy unalmasnak bizonyulna, hogy több helyet is fel fogunk fedezni. Kezdésként a Cinque Terre vidékre látogatunk el, mely színes kis házairól vált ismertté. Ez a vidék öt városból tevődik össze, mi ebből négyet meg tudunk majd nézni. Kezdésként Manarolát tekintjük meg, ahol a tengerpartban gyönyörködhetünk. Innen Riomaggiorebe megyünk, ám érdemes tudni, hogy ezt az utat gyalog fogjuk megtenni. A kis városka megnézése után vonatra ülünk és Vernazza felé vesszük az irányunkat. A negyedik városka melyet megtekintünk Monterosso.

o3

Reggeli után ismét útnak indulunk és Tigullio-öböl lesz az első állomásunk, melyet, meg fogunk látogatni. A Ligur-tengerpart mellett helyezkedik a le a keleti részén, ez a kisebbnek minősülő turisztikai látnivaló. További utunk egy részét hajóval tesszük meg és így jutunk el egyszer Santa Margerita Ligure-ba és Portofinóba is, mely nem más, mint egy aprócska kis halászfalu. Ez a térség mára már kinőtte a halászfalu jellegét és igazi luxusparadicsommá vált, mely ma már a hírességek egyik kedvelt helye lett.

santa_margherita_ligure_albergo_3_stelle

Negyedik nap Milánóba utazunk és ezzel a nagyon ismert várossal is zárjuk majd le a pár napos utazásunkat. Milánóba érkezve mindenkinek lehetősége nyílik egy kicsit sétálni, vásárolni vagy akár beülni egy helyi kávézóba, majd utána együtt fedezzük fel az egész várost idegenvezető segítségével. Milánóról először szerintem mindenkinek a divat jut az eszébe, mely egyáltalán nem véletlen. Rengeteg itt szórakozási lehetőség, a buli és persze a pénz is. Történelme igen színes és a hagyományokat is kellőképpen őrzik is az itt élő emberek. Az esti órákban elhagyjuk a várost, majd visszaérkezünk Budapestre. Olaszország nyaralás, Olasz utak

Kiemelt olasz szállodáink:

Olaszország legszebb partjai

Olaszország az a hely, ahova nem csak a tengerpartjai miatt utazunk oda, hanem azért is, mert rengeteg látnivalója van. Ám ma nem ezeket fogom bemutatni, hanem a partjait, hiszen a nyaralás szempontjából eléggé fontos szempont, mert egyáltalán nem mindegy, hogy hova is utazunk. Ezért szeretném Önökkel megismertetni, azokat a partszakaszokat, melyek a legszebbek közé tartoznak Olaszországban.

Spiaggia dei Coniglio, Lampedusa

1

Bátran kijelenthetem, hogy ez az ország legszebb partszaka, hiszen ha ott vagyunk, úgy érezzük magunkat, mintha maga a paradicsom lenne, vagy legalábbis mintha nem is egy európai partszakasz lenne, hanem a Karib térségben lennénk. Egyszerűen nem szeretnénk innen elmenni, hiszen a fehérhomokos part a kristálytiszta vízzel igazán vonzza az embert.

Spiaggia La Pelosa, Stintino

2

Ez a partszakasz Szardínia szigetén van, mely minden féle képen a sziget legszebbjének mondható. A türkizkék víz igazán magával ragadó, melyet a fehér homok még hangulatosabbá tesz. A strand úgy van kialakítva, hogy olyan érzést keltsen az emberben, mintha a trópusokon nyaralna.

Cala Mariolu, Ososei

3

Ismét egy olyan part, mely Szardínia szigetén található. Mivel ez a hely egy öbölben helyezkedik el, így csak a vízen keresztül tudjuk megközelíteni. De e miatt ne aggódjunk, mert ami ott vár minket, az felülmúl mindent. A legdurvább napsütésre itt nem kell számítanunk, hiszen a hely elhelyezkedésének köszönhetően, amikor a legmelegebben jár a nap, akkor szerencsére nem tűz ide, így elviselhetővé válik a nagy hőség. Egy igazi érintetlen tájról beszélünk, ami valóban megőrizte az eredeti szépségét.

Baia del Silenzio

4

Nem messze található meg Genovától ez a strand, mely egy csodálatos öböl részét képezi. Talán már sokan hallottak arról a díjról, melyet a legjobb gyerek és ifjúsági könyvnek adnak oda. Ezt a rendezvényt itt tartják meg minden évben már sok-sok éve.

Spiaggia di Tuerredda

5

Minden képen ajánlom ezt a helyet a gyerekes családoknak, hiszen az egész hely kimondottan úgy lett kialakítva, hogy a gyermekek jól érezzék magukat. Már a megközelítése is nagyon szép, hiszen narancsfaligeteken átjutunk el ide, ahol a finom homokos part vár minket, a szép kék vizével együtt.

Spiaggia di San Vito lo Capo

6

Ez a csodálatos hely Olaszország másik kedvelt szigetén Szicilián található. Amiért nagyon kedvelt, hogy nem lett egyelőre része ez a hely a tömegturizmusnak, így csodálatosan megőrizte a szépségét. Viszont teljes mértékben olasz hangulata van a helynek.

Spiaggia del Fornillo

7

Nem messze Sorrentotól található meg ez a hely, mely ma már az UNESCO világörökség részét képezi. Csodálatos szurdokvölgyben találhatjuk meg, mely igazán festő kilátással bír. Olaszország nyaralás, Olasz utak

Kiemelt olasz szállodáink:

Olaszország TOP 10 látnivalója

Olaszország nem csak a gasztronómiájával hódít, hanem a látnivalóival is, hiszen abból egyáltalán nincs hiány. Elég nehéz összeszedni azt, hogy melyek azok, amik méltón bekerülhetnek a TOP 10-es listába. Hiszen a végén úgy is valakinek hiányérzete fog támadni, hogy talán ez, vagy inkább az méltóbb lett volna ennek vagy annak a helyére. De nézzük is szerintem mi is, ami ebben a listában szerepet kap.

  1. San Gimignano tornyai

Ezek a tornyok Toszkánában találhatóak meg, melyet lehet, hogy valaki inkább a középkori Manhattan nevén ismeri jobban. Összesen 14 kőtoronyból épül fel. Mikor még a város a fénykorát élte akkor ennél jóval több torony állt körülbelül 70 torony védte a várost. A pestis pusztításával a város is pusztulni kezdett, ennek az oka, hogy már csak ennyi tornyot csodálhatunk meg.

o1

  1. Manarola

Az olasz Riviéra egyik gyöngyszeme ez a város. Amit annak köszönhet, hogy ide nem gyűrűzött be az a fajta modern fejlődés, mely miatt a hely elveszíthette volna a szépségét. Itt közlekedni nem luxusautókkal, nem csókkal, vagy kis vonatokkal tehetjük meg. A hegyoldal teljesen be van épülve a csodaszép házakkal, melyekből a Földközi-tengert tudjuk látni.

o2

  1. Pisai Ferde Torony

Már mindenki hallott a Pisa ferdetoronyról, melyet 177 éven keresztül építettek. A ferdeségét annak köszönheti, hogy nem jó a torony alapja. Persze a későbbi hozzáépítések alkalmával valamennyire ellensúlyozták ezt a problémát, de a ferdeség ettől függetlenül megmaradt. Ma újra látogatható a torony, így aki fel szeretne jutni a tetejére annak 296 lépcsőfokkal, kell megküzdenie.

Leaning Tower Offers Night Views

  1. Comói-tó

Olaszországnak vagy egy tóvidék része, ahol ez a tó is megtalálható. Azért szeretik a turisták már több mint 100 éve, mert kellemes a klímája, friss a levegője és csodás hegyvidékes tájon fekszik. A part mentén sok villa található, melyek közül előfordulhat az is, hogy az alapjai még a római időkből valók.

o4

  1. Positano

Ez egy csodálatos kisváros, mely leginkább a panorámája miatt vált ismertté. Régen nagyon sokan laktak itt, majd mára már inkább üdülő faluvá nőtte ki magát. Ezt a kedveltséget John Steibeck írónak köszönheti, aki a hely szépségét megörökítette könyvében.

o5

  1. Pompeii

Pompeii város története sajnos nem happy enddel zárult, hiszen a Vezúv vulkán 79-ben teljesen eltűntette a föld alól. Ma már régészek feltárták a várost és rekonstruálták a látogatók és az újkor számára.

o6

  1. Piazza del Campo

Siena óvárosi részében található ez a tér, mely a középkor óta áll, és Európa legszebb tereivel vetekszik a dobogós helyért. Itt rendezik meg kétszer egy évben a Palio di Siena lóversenyt.

????????????????????????????????????????

  1. Santa Maria del Fiore

A csodálatos gótikus templomot 140 éven keresztül építették, de megérte, hiszen a város szimbóluma lett. Olaszország sok temploma közül ez benne van a legnagyobbak köreiben.

o8

  1. Colosseum

Ez talán a világon a legismertebb amfiteátrum. Összesen 8 éven keresztül épült, úgy hogy legalább 500 ezer nézőt tudjanak befogadni. Rengeteg gladiátor viadalnak és rendezvénynek adott otthon. Ma Olaszország egyik leglátogatottabb emléke.

o9

  1. Velencei csatornák

Velence a vizek városa és ez a név nem is meglepő, hiszen a várost keresztülövező csatornák, arra késztetik az embert, hogy gondolákkal közlekedjenek a szűk utcákban. A szerelmesek nagyon kedvelik ezt a helyet, és a velencei karnevál alatt igen sokat utaznak el ide. Olaszország utazás, Olaszutak

o10

Kiemelt olasz szállodáink:

Olaszország gasztronómiája

Ha Olaszország, akkor pizza! Hogy miért is mondom ezt? Úgy vélem, és szerintem nem is tévedek nagyot, hogy mindenkinek ez az első dolog, ami eszébe jut róla. De hogy ez miért is alakult ki így? Talán részben azért, mert valami olyat alkottak, meg ami nekünk, magyaroknak nagyon ízlik, a másik, hogy ma már lépten, nyomon pizzériába botlunk bele, amivel azt érik el, hogy első gondolatunk rögtön ez lesz, ha Olaszországra gondolunk. Pedig mennyire is helytelen ez akkor, ha nem kimondottan a gasztronómiájáról van szó, hanem mondjuk arról, hogy milyen nevezetességei vannak, melyik városai miért híresek, hiszen talán ezek miatt még inkább Olaszországról van szó. De a mai bejegyzésem, nem a kulturális vagy természetes örökségeiről fog szólni, hanem a lenyűgöző konyhaművészetéről, mellyel maradandót alkottak.

gasztro-620x263

Egy nagyon ízletes konyháról beszélhetünk, melynek alapjául nem tömérdek fűszer szolgál, inkább csak 4-5 féle, hanem az adja az alapját, hogy hogyan is vannak elkészítve az ételek. Az olasz konyhát érdemes kicsit mélyebbről megismerni, és ízeire szaggatni. Nézzük is az első olyan alapanyagot, ételt mellyel sokat találkozhatunk.

Tészta:

mga_kep_0_130747187949

Ez az-az alapanyag, mely talán elengedhetetlen az olasz konyhában, míg a híres magyar filmben a Hypolitban még a hagymát is hagymával ették, az olaszoknál mondhatni ugyan ez a helyzet csak a tésztát is tésztával szeretik fogyasztani. A tésztákat, ha csak tehetik, házilag készítik el az asszonyok, és ezeket is mindig frissen. A tésztát nem úgy és annyira főzik meg, mint mi, hanem ők aldente-re főzik, vagyis fog keményre. A spagetti tésztát nem törik össze.

Pizza:

pizza_video

Pizza, nyami, mondják a kicsik, de még a nagyok is, hiszen a világon bár merre járunk biztos, hogy találkozunk vele. Mindenhol ugyan az és mégis teljesen más. A paradicsomos alaptól a tejfelesig bármi kerülhet rá és a rá rakott feltétek is igen gazdagok lehetnek. Az igazi olasz pizza maximum 3mm vastag és mindig van rajta paradicsomos alap, olíva olaj és bazsalikom, de ne feledkezzünk meg az igazi és meghamisíthatatlan mozarella sajtról sem. Ma már minden ország bele vitte a saját ízlését a pizza készítésében, amit az alapanyagok hozzáadásán is láthatunk. Magyaros pizza nekünk a kolbászt és persze az erős paprikát jelenti.

Olasz fagylalt:

otello-fagyi-d0000CFA03196db534ac5

Ha Olaszország és nem pizza, akkor egyértelmű, hogy csak is fagyiról lehet szó. Ahogy a pizzában tökéleteset alkottak, így a fagylaltban is nehéz velük versenyezni ebben. Gombócokról ne is álmodjunk, hiszen itt lapáttal kapjuk a hatalmas adagokat. Ennek az az oka, hogy a fagylaltok alapja tejszín és gyümölcs, amitől nagyon krémesek lesznek, és emiatt könnyű lapáttal szedni. Biztos, hogy mindenki eszik nap mint nap egy jó nagy adaggal, hiszen ellenállhatatlan. Olaszország nyaralás, Olasz utak

Kiemelt olasz szállodáink:

Velence, Olaszországi utazás

Velence az a város Olaszországban, melyről már biztos, hogy mindenki hallott, hiszen olyan különleges adottságai vannak, mellyel kevés hely rendelkezik még a világon. Összesen körülbelül 118 apró szigetből tevődik össze, melyet hidak és csatornák kötnek össze, és amely az egyik leglátogatottabb színhelye is Olaszországnak. Ami miatt nagyon kedvelt hely, az egyik a természeti elhelyezkedése, a másik ok, pedig az építményei, melyek közül jó néhány több száz évvel ez előttről maradtak fent. A rengeteg turista látogatásának, azért akadnak negatív hatásai is, melyek kicsit rontottak a város összképén, ám valójában ettől még ugyan olyan kedvelt hely, mint akár több tíz évvel ez előtt.

v1

Velence városát rengeteg névvel szokták említeni, ezek közül egy párat én is bemutatnék, az egyik a víz városa, mely nevet talán nála méltóbban senki sem viselheti, a másik Adria királynője, melynek szintén büszke viselője lehet. Ez a város az UNESCO világörökség részét képezi, viszont azzal a hatalmas problémával kell megküzdenie, hogy a tengerszint folyamatos emelkedése miatt és a város süllyedése is hatalmas problémát jelent. Folyamatos terveket ötölnek ki a tudósok, hogyan lehetne megmenteni a várost, ám egyelőre csak rövid idejű megoldásokra bukkantak, olyan ami hosszú távon is jó lenne még sajnos nem született meg. A téli hónapokban rendszeresen önti el a város bizonyos részeit a víz, melyek a helyieknek már teljesen természetes, ám a turistáknak annyira nem, így nekik ezekben az időkben térképek segítségével jelzik, hogy ilyen esetben hova kell menekülni.

v2

Ha úgy döntünk, hogy szeretnék ellátogatni ebbe a városba, akkor tavasszal és ősszel járunk vele a legjobban, hiszen ilyenkor nem kell tartani az áradások miatt, valamint a hőmérséklet is teljesen elviselhető. Ráadásul a nyárral nem csak a meleg, hanem a tömeg, a sok szúnyog és légy is problémát jelenthet. Ez persze nem azt jelenti, hogy nyáron egyáltalán nem látogatható a város, mert ha akkor van rá időnk persze tegyük meg, ezek csak szimpla jó tanácsok az utazás lefoglalása előtt. Nyár mellett februárban vonzza még a legtöbb turistát a város, mely a Velencei karneválnak köszönhető. Ilyenkor a helyi emberek maskarákba öltöznek és így búcsúztatják a telet, mi közben szórakoztatják a tömeget a jelmezes felvonulásokkal.

v3

Velencében nem csak a városnézésre van lehetőség, hanem kirándulni és fürdőzni is. Remek jól kialakított nyaralóhelyeket fedezhetünk fel, melyek még több turistát vonzanak oda. Bibione, vagy Sottomarina, nem messze található a várostól, ám ha úgy tartja kedvünk, akkor akár Horvátországba is átmehetünk komp segítségével.

v4

Velence látnivaló mind-mind megérnének egy-egy fejezetet, hiszen lenyűgöző helyekről. építmények stb. beszélünk. Mindenkinek ismert a Szent Márk tér, melyet a világ legszebb terei közé sorolnak. A Szent Márk székesegyházat is itt találhatjuk meg, mely már több évszázada áll. Hajókázás Velence utcái között, kellemes zene társaságában, szintén örök élmény fog nyújtani mindenkinek. Olaszország utazás, Olaszország nyaralás

Kiemelt velencei szállodáink:

Római kirándulás, utazás Rómába

Róma nem csak Olaszország fővárosa, hanem az egyik legtöbbet látogatott térsége is a turisták által, melynek oka, hogy rengeteg történelmi emléket hordoz a mai napig magában valamint ott található meg Vatikán is, mely igazi vallási központ. Az öt napos kirándulásunk alkalmával feljárunk minden olyan helyet a városban, melyet nem szabad kihagyni és mindenkinek látni kell. Nézzük is meg, hogyan fog kinézni ez a kirándulás.

Első nap részben az utazásról fog szólni, Budapestről indulunk és Rómába érkezünk. Érkezésünk után városnézéssel folytatjuk utunkat, majd ellátogatunk a Szent Péter Bazilikához. Elfoglaljuk a szálláshelyünket, majd egy kis pihenő után ismét útnak indulunk, és sétánk alkalmával megnézzük a Spanyol lépcsőt és a Trevi kutat, melyhez egy legenda is kapcsolódik, hogy ha beledobunk egy érmét, akkor vissza fogunk térni a városba.

Második napot mindenki fakultatív programmal kezdheti, ami a Vatikán Múzeumot és a Szent Péter Bazilikát foglalja magába. Ez a kirándulás talán maga a vallási csoda, hiszen nem minden nap jut el az ember Vatikánban, ahol már II. János Pálnak is megtalálható a síremléke. Megnézhetjük a már sokat hallott Sixtusi kápolnát, melyet Michelangelo freskói is díszítenek.

Róma felfedezését sose lehet megunni, így a harmadik nap is a nyomában járunk csak most az ókori emlékeket keresve. Számos olyan építmény van, mely mindenkinek nagyon ismert lett az évek alatt ilyen például a gladiátorok helyszínéül szolgáló Colosseum, melyet nem csak kívülről, hanem belülről is meg tudunk majd tekinteni. Vagy éppen a Forum Romanom, mely az ókori Róma központjában található. Elmegyünk a Palatinus dombhoz, mely arról a leghíresebb, hogy a császárok itt szerettek építkezni, hogy megmutassák az embereknek milyen gazdagságban is éltek ők valójában. Ellátogatunk, Róma híres tereire valamint megnézzük az Angyalvárat is.

Negyedik nap sem fogunk unatkozni, hiszen elhagyjuk Rómát és a tőle nem messze lévő Tivoliba utazhatunk el. Ez a város már az ókorban nagyon ismert lett, melyet a mészkőbányáinak köszönhet, hiszen a Colosseum alapjaiul szolgáló kövek mind-mind innen származnak. Tivoli legnépszerűbb látnivalója a Villa d’Este palota, aminek parkját akár szökőkút rengetegnek is hívhatnánk, hiszen legalább 500 különböző féle található meg. Nekünk, magyaroknak is fűződik ide emlékünk, hiszen a híres zeneszerzőnk Liszt Ferenc egyik remek műve itt készült el. A palotát szinte teljes egészében fel lehet fedezni, még a magánlakosztályokat is megnézhetjük.

Ötödik napunk már a hazaútról fog szólni, ám a délelőtti órákban még lehetőség van vásárolni és egy kicsit sétálni a városban, elbúcsúzni attól. Ám ha dobtunk be egy érmét a Trevi kútba, akkor ez a búcsú nem örökre szól, csak a visszaérkezésünket még nem tudjuk mikor lesz. Róma utazás, Róma nyaralás

Kiemelt római szállodáink:

Szicíliai körutazás

Olaszország egyik kedvelt szigete Szicília, melyen évről évre egyre több turista megfordul. Rengeteg természeti és kulturális látnivalót rejt magába, melyeket egy sima nyaralás alkalmával biztos, hogy nem tudnánk mindet felfedezni. Azoknak, akik nem a passzív pihenésre vágynak, hanem, hogy minél jobban megismerjenek, egy országot ajánljuk a körutazást Szicíliában. Ez az út a következő programterv alapján megy végbe.

szi1

Első nap megérkezünk Cataniába. Szicília az a sziget, melyet rengeteg történet és rejtély övez körbe, ahol a tájak zöldellőek és a borok igen ízletesek és tartalmasak. A nap mindig süt, ezzel is mosolyt csalva az arcunkra, nem is beszélve az ott élő emberekről, akiknek nagyon fontos, hogy kedvesek legyenek mindenkivel, aki a hazájukba látogatnak. Érkezés után elfoglaljuk a szállás, mely Taormina környékén lesz, majd délután mindenkinek lehetősége van felfedezni ezt a kis várost, mely az Etnától nem messze helyezkedik el. Megtekinthetjük a görög színházat, ahol kétszintes színpaddal találkozhatunk, mely nagyon egyedinek számít.

szi2

Második napon egy egész napos kirándulás alkalmával eljutunk a sziget délkeleti részére, azon belül is Notoba városába. Érdemes tudni a városról, hogy egy földrengés következtében az 1600-as években szinte teljesen elpusztult és újjá kellett építeni az egészet. Innen Siracusa felé vesszük az irányt. Itt nagyon sok görög emléket találhatunk, hiszen nagyon régen görögök hozták létre ezt a várost. Látnivalókban itt sincs hiány, így megnézhetjük akár az Amfiteátrumot, vagy a görög színházat. Estére visszatérünk Taormina-ba ahol ismét eltöltjük az éjszakát.

szi3

A harmadik nap mindenkinek arról szól, amiről csak szeretné, hiszen egész napos szabad programra van lehetőség. Lehet fürdőzni vagy akár felfedezni a környező területet. Negyedik nap Caltagironeba látogatunk el, mely egy ősi város a sziget belsejében. A kézzel készített termékeiről a leghíresebb a város, azon belül is a csodálatos kerámiákról. Innen tovább haladunk Agrigentóba, mely az eddig látott városokhoz képest nagyon modern és fejlett. Itt is telis teli van minden látnivalóval melyeket a nap hátralévő részében fel is fedezünk.

szi4

Az ötödik napon Cefalúba jutunk el, mely egy igazi kis üdülőváros, aminek homokos a tengerpartja. Itt található egy szép katedrális, melynek arany mozaikokkal van díszítve. Az estét Cefalúba fogjuk tölteni. Monreáléba utazunk a hatodik napon, majd meglátogatjuk a sziget fővárosát is Palermót. Itt városnézési lehetőségre lesz módunk, valamint megismerhetjük a városhoz fűződő történeteket.

szi5

A körutazásunk utolsó érdembeli napját egy egész napos kirándulással fogjuk eltöltetni, mialatt eljutunk Segesta városába. Megtekinthetjük az itt található akropoliszt, valamint a színházat is. A nap közben eljutunk Ericébe, majd végül Marsala kikötővárosba. Akik szeretik a bort, egy ízletes borkóstolón is részt vehetnek a helyi pincészetekben. Nyolcadik nap már a hazaút napja, a délutáni órákban érkezünk meg Budapestre. Szicília utazás, Szicíliai utak

Kiemelt szicíliai szállodáink:

Szicília fakultatív programlehetőségei

Szicília egy igazi kis ékszerdoboz a Földközi-tengeren mely, Olaszországhoz tartozik. Itt nem csak a konyhaművészetükkel tudnak minket elkápráztatni, hanem a kis sziget adottságaival és látnivalóival is, hiszen abban itt nincs hiány. Nem fogunk unatkozni, ha részt veszünk a sziget által nyújtotta lehetőségeken. Nézzük is meg, mik azok a programok, melyekre érdemes befizetni, hiszen mind felejthetetlen élményt fog nyújtani.

Lipari és Vulcano:

szic1

Ez a kirándulás egy egész napot vesz igénybe és úgy is úgy, hogy hajóval tesszük meg. Utunk során két vulkanikus szigetre látogatunk el. Lipari szigete nagyon csodálatos és e mellett számos érdekességet rejt magába. Kóstolhatunk kapribogyót, vagy ellátogathatunk a szabadtéri múzeumba is. Vulcano szigetén rengeteg időnk lesz a szabad pihenésre, akár napozhatunk vagy fürödhetünk a tengerben.

Agrigento és Piazza Armerina:

szic2

Piazza Armerina még a római korból maradt fent egy óriási császári villa. Itt lehetőség nyílik egy kicsit mindenkinek magában sétálnia, majd utána egy kisebb utazás után elérkezünk a Templomok-völgyébe. Itt igazi görög dórokat láthatunk, melyek még az 5. században épültek.

Palermo – Cefalu:

szic3

Kirándulás Palermoba egy egész napot vesz igénybe, így célszerű úgy készülni. Palermoba érve a város legszebb helyei kerülnek megtekintésre. Mint például a Székesegyház vagy a Normann Palota és a Nádor-kápolna. Délután szabadidős tevékenység Cefalúban.

Etna / Alcantara szurdok:

szic4

Az Etna szót, ha meghalljuk, mindenki egyből tudja, hogy mire kell gondolni. A hegyen körülbelül 2000 méter magasságig lehet felmenni, majd lehetőség nyílik egy kis ebédelési és vásárlási lehetőségre. Külön díj ellenében még feljebb lehet jutni és egészen az első kráter aljáig elmenni vezetőkkel. A délutáni órákban Alcantara szurdokba jutunk el, ahol vagy lifttel, vagy lépcső által juthatunk fel.

Siracusa:

szic5

Ez a kirándulás egy egész napot vesz igénybe, melynek keretein belül megismerjük európa legnagyobb régészeti parkját, mely számos nevezetességet foglal magába. Gondolok itt Dionysios fülére vagy egy hatalmas görög színházra. Ortigia szigetén egy barokk várost nézünk mely, születési helye Archimedesznek. A város tere tele van látnivalókkal és érdekességekkel. A dóm még mindig az eredeti funkciójának hódol. Szicíliát megismerni nagyon érdekes dolog, hiszen a vulkánjaival már éppen eltér sok hasonló stílusú szigettől. Olaszország ám még sem az, hiszen a gasztronómiájában is bőven van eltérés. Azoknak tudnám ajánlani ezt a nyaralást, akik szeretik aktív eltölteni a szabadságukat és felfedezni azokat a helyeket ahol járnak. Szicília rengeteg számod meglepetést és érdekességet tartogat magában, mely biztos, hogy mindenkinek felejthetetlen élményt fog jelenteni. Nem mindennapi dolog eljutni egy igazi még ma is aktívan működő vulkánhoz és azon egy hatalmasat kirándulni, mi alatt a belsejében a forró láva található. Szicília utazás, Szicíliai utak

Kiemelt szicíliai szállodáink:

Szicília gasztronómiája, üdülés Szicíliában

Szicília a Földközi-tenger egyik nagyon kedvelt szigete, mely Olaszországhoz tartozik. Érdemes róla tudni, hogy ettől függetlenül a konyhaművészete eltérő az alap olasz konyhától. Természeti kincsei miatt is nagyon sok turista utazik ide, ám nem szabad megfeledkeznünk a pihenésről sem. És a pihenést még jobbá ízletesebbnél ízletesebb ételekkel tehetjük.

szic1

Mint, ahogy már említettem, attól, mert Szicília Olaszországhoz tartozik, nem egyezik a gasztronómiájuk. Sőt, bár a szigeten jószerével mindenki olaszul beszél, ám van saját nyelvük is. Általában az ételek ezzel a szicíliai nyelvvel vannak jelölve. Konyhájára, befolyásoló hatással voltak az idők során azok a hódítok melyek kisebb rövidebb időre megtelepedtek a szigeten. Ezért akár görög ízeket is vélhetünk éppen felfedezni. Annyira kedvelt volt a főzés és az ételkészítés Szicílián, hogy már a Krisztus előtti időkből is marad fent szakácskönyv, melyből azt is megtudhatjuk, hogy szakácsiskolákat is hoztak létre, melyben az amatőrök elsajátíthatták a főzés tudományát. A római birodalom is erősen ott hagyta a bélyegét a szigeten, és közkedveltté tették a tésztát. Úgy vélik, hogy a maccu mint egy tipikus itteni egytálétel is a római kórhoz vezethető vissza, és az óta is nagy kedveltségnek örvend. A maccu nem más, mint egy passzírozott bableves. A rómaiak után bizánci kézre került a sziget, majd később szaracénok jelentek meg. Az arab hatás igen erős volt a szigeten, mely még ma is érezhető, mind építészetben, mind a konyhában is.

szic2

Alapjáraton véve vannak dolgok melyekben nem tér el az olasz konyhától, mint például, hogy itt is 3 fogás maga a főétkezés, bár nem olasz ételeket szolgálnak fel, hanem a saját az évek alatt kialakult fogásaikat. Az egyik érdekesség, hogy két fogás között szeretnek felszolgálni apró kis falatkákat, melyek általában olajban sülnek. Ezek többnyire a töknek vagy a cukkininak a virágai, melyet több féle módon is elkészítenek és fogyasztanak. Másik nagy kedvenc ételnek számít a rizslabda, mely már inkább az arab ízeket hordozza magával. Ezt bárhol meg tudjuk kóstolni, hiszen az éttermekben is ugyan úgy felszolgálják, mint akár az utcai árusoknál is. A szicíliai családok is kedvelik és rendszeresen készítik is.

szic3

Habár szeretik a zöldségeket, itt is inkább a tészta ételek szolgálnak előétel gyanánt, mely már inkább az olasz konyhának a jellegzetessége. A kenyereket itt sem vetik meg, valamint a pizza itt is nagy sikernek örvend. A tésztájára jellemző, hogy vastagabb, mint máshol az országban.

szic4

Mivel szigetről beszélünk, így a tengeri halakat és a tengergyümölcseit sem vetik meg. Nagyon finom halételeket találhatunk belőlük, melyek mindig friss alapanyagokból készülnek. Szicília bár más mint Olaszország ettől függetlenül, nem fogjuk megbánni, ha elmegyünk hiszen a csodálatos tájai mellett ízletes ételeket is megkóstolhatunk. Szicíliai utak | Szicília nyaralás

Kiemelt szicíliai szállodáink: