Nagy kubai körút

Kuba egy igazán különleges kis sziget ország, mely a szivarjai, a csodálatos tengerpartjai és persze a Salsa mellett még rengeteg élménnyel várja az oda látogató kedves vendégeket. Így ha nem csak a tengerparti pihenésre, avagy a város forgatagára várunk, hanem szeretnénk minél többet megismerni belőle, akkor a Nagy körutat minden szempontból csak ajánlani tudom. Pihenünk, várost látogatunk, és közben megnézzük a sziget déli illetve nyugati részén mi is történik, hogyan zajlik ott az élet. Az emlékezetes utazásunk két hétbe fog telni, az indulás első napjától egészen az érkezésig. Az elszállásolás három, avagy négy csillagos szállodákban történik meg mindegyik városban és mindenhol teljes panziós ellátás biztosított. Lássuk is, hogyan épül fel ez a csodálatos út.

Az első nap természetesen nem szólhat másról, mint az utazásról és ahhoz kapcsolódó izgalomról és vágyról. Az első szálláshelyünk Havannában lesz, ahol kellemes vacsora keretében pihenhetünk és elkezdhetünk ismerkedni a helyi szokásokkal.

Miután kipihentük magunkat második nap neki is láthatunk utunk felfedezésének és ez által el is kezdhetjük a lenyűgöző Havanna városának a feltérképezését. Minden képen látni kell az óvárosi részét és a Katedrális teret. De a Forradalom tér, vagy akár a Havannai egyetem is nagyon érdekes képet nyújtanak. Ebédelési lehetőség biztosított egy kedves kis étteremben, majd újra nyakunkba vehetjük a várost.

Nincs utazás kirándulás nélkül és mi ezt a harmadik nap meg is tesszük. A szigetnek a nyugati részét fedezzük fel, annak is a híres Pinar del Rio tartományát. Itt betekintést nyerhetünk az igazi dohányültetvények rejtelmeibe, valamint látogatást teszünk a ma már az UNESCO világörökség részét képező Vinales-völgyébe.

Negyedik nap felkerekedünk Havannából és Cienfuegos felé vesszük az irányt. Ez egy nagyon szép gyarmati város, mely a kubai történelem alapját is képezi. Este elfoglaljuk a szállásunkat, mely Trinidadban lesz.

A délelőtti órákban Trinidadot fedezzük fel, hiszen híres az érdekes házairól valamint a cukorültetvényeiről is. Délután újra útnak indulunk és Camagüye felé vesszük az irányt, ahol egy fergeteges vacsora mellett a szállásunkat is elfoglalhatjuk.

A hatodik nap ismét város felfedezésről fog szólni, így megtekintjük a katedrálist a város leghíresebb terét is. Délután a híres zarándokhelyre látogatunk el, El Cobreba. Estére elhagyjuk régi szállásunkat és megismerkedünk az újjal Santiago de Cubában.

A nyolcadik naptól kicsit más fordulatot vesz az utazás, hiszen belső repülőjárattal Varaderóra megyünk, ahol egy csodálatos tengerparti szállodában töltjük el a maradék pár napot. Az utazásunk végét igazi pihenéssel és tengerparti sétákkal tölthetjük el, feltöltődhetünk a hazatérésre és az otthoni forgatagra. Kuba utazás, Kuba nyaralás

Kiemelt kubai szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük