Minden, ami Mauritius

Mauritius egy csodálatos hely az Indiai-óceánon, mely napról napra kedveltebb a turisták köreiben. Hogy vajon minek is köszönheti azt, hogy nagyobbra és nagyobbra növi ki magát? Részben a trópusi időjárásának, ami miatt mondhatni egész évben utazható az ország, valamint a sziget káprázatos kinézetének egyaránt. Alapjáraton véve egy elég kicsi szigetről beszélünk, melyet egy nap alatt autóval simán minden gond nélkül körbe tudunk járni, ám amit ez idő alatt tapasztalunk az maga az álom. A sziget egy igazi növénybomba, melytől igazi kontrasztokat állít elő. A zöldellő hegyek és hófehér homokos tengerpart, melynek a türkizkék tengerpart mossa a partját, igazi festői kép.

Azért szeretnek ide utazni az emberek, mert egyszer messze van a hazájuktól, és így ki tudnak szakadni a mindennapi nyüzsgésből és fáradt mindennapoktól, valamint azért is mert Magyarországhoz képest mindösszesen csak 3 óra az időeltolódás. Nagyon kellemes időtöltés esténként sétálni a naplementében, napozni a strandon vagy éppen a szállodák által nyújtott szórakozási lehetőséget is ki lehet próbálni.

Habár úgy gondolnánk, hogy mindenhol vakítóan fehér homokos partszakaszokkal találkozunk, ez azért nem teljesen így van. Vannak részei a szigetnek, ahol inkább kavicsosnak mondható a rész és elég sok tengeri sün is előfordul, itt minden képen érdemes műanyag lábbelit viselni nem csak a parton, hanem a vízben is. Persze mikor felfedezték a szigetnek a hatalmas vonzó hatását a turisták köreiben, arra is odafigyeltek, hogy a szállodák a lehető legszebb partszakaszokra épüljenek fel, így ott nem kell aggódni a kavics, vagy bármi más miatt, ott csak élvezni kell ahogy a homok csiklandozza a talpunkat. Télen és nyáron is egyaránt utazható a hely, hiszen mindig körülbelül olyan 25 Celsius fok körüli a víz és a hőmérséklet is. E miatt is nagyon kedvelt a hely, mondjuk a Karib-térséggel szemben, ahol inkább a novembertől májusig időszak az ami utazható.

Mauritius egy érdekessége, hogy egy különleges természeti jelenséget vélhetünk felfedezni madártávlatból. Ha felülről nézzük a szigetet, akkor annak is a dél-nyugati részén egy furcsa illúzió látható, melynek köszönhetően úgy néz ki mintha egy vízesés lenne a tengeren belül. Ennek az-az oka, hogy az iszap és a homok, olyan furcsán rakódik le, melynek következtében műholdas, vagy akár repülőről készített felvételek alapján, hirtelen nem is tudjuk hova tenni ezt az egész látványosságot.

Ez a sziget egy igazi csoda, ahol a zöld fák és a tengerpart mellett még rengeteg szórakozási lehetőség is vár ránk. Búvárkodhatunk, kipróbálhatjuk a szállodák által nyújtott lehetőségeket, vagy csak pihenhetünk a parton ha éppen csak ahhoz van kedvünk. Mauritius utazás, Mauritius nyaralás

Kiemelt Mauritius szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük