Mexikói utazások, látnivalók 1.rész

Mexikó gyönyörű hely a Karib-térségben helyezkedik el. Az egyik kedvelt célpont a téli időszakban. Számtalan lehetőséged van, ha ide szeretnél utazni. Választhatsz egy hotelt, ahol nyaralsz és részt veszel néhány fakultatív programon. Választhatsz körutazást Budapestről magyar idegenvezetővel. Ha több mindent szeretnél, akkor nyugodtan válassz bécsi indulással német programot, sokkal több féle van. Lehet rövidebb, hosszabb vagy éppen kombinált.

sunset

Magyar irodáknak főként a karácsony és szilveszteri időszakban vannak útjaik, pár alkalommal, fix indulással. Ezek általában 10 éjszakásak szoktak lenni és all inclusive ellátással. Ezzel szemben, ha Bécsből indulsz, annyi éjszakát maradhatsz, amennyit szeretnél. Viszont ezeket érdemes minél hamarabb lefoglalni, mert október közepétől már korlátozottak a lehetőségek és nagyon fogynak a helyek is. A karácsony szilveszteri időszak árban is majdnem másfélszeres szokott lenni, épp ezért jobb, ha már nyáron döntesz és foglalsz. Hiszen nem lesz stressz, hogy lesz-e hely, és még spórolsz is.

Weihnachts-Urlaub-950x400

A két legfelkapottabb része Cancún és Playa del Carmen. A szervezett utak közül ami nyaralás, ide szól a legtöbb. Cancún a Riviera Maya központja és a maják szerint a nece kígyófészket jelent.

Igazi nyüzsgés jellemzi, ha pihenni szeretnél és a nyugalmat keresed, semmiképpen ne válaszd úti célodnak. Óriási szállodák és pezsgő élet, ez vár itt. Nem hiába nevezik a második Miaminak.  Kilométer hosszú homokos part, ahol a reggeli kávé után érdemes sétálni egyet, hogy garantáltan jól induljon a napod. Itt található a világ második legnagyobb korallzátonya ia, amit mindenképpen meg kell nézned, ha itt vagy.

Cancun-Overhead

Ezzel szemben Playa del Carmen délebbre található Cancúntól. Sokkal nyugisabb és a hotelek sem olyan óriásiak. Viszont a tenger színe egy cseppet halványabb, nem annyira átlátszó, mint Cancunban. A szórakozási lehetőség is kevesebb, de azért unatkozni így sem fogsz.

CARIBBEAN___MEXICO_MEXICO_CON_MEX__MEXICO_-_CARIBBEAN_COAST_PLAYA_DEL_CARMEN_RES_002648_

Mexikóban rengeteg Riu hotel van, amik különösen felkapottak, főleg a karácsonyi időszakban. Ha Mexikóba szeretnél utazni, nincs szükséged vízumra és kilépési illetéket sem kell fizetned. Az ottani emberek kedvesek, és örömmel segítenek neked.

Ha szívesen megismernéd a valódi Mexikót számos látványosság van, amit nem szabad kihagyni. Ott van például a Chicén Itza, aminek annyi lépcsője van, ahány nap egy évben. Útba kell ejtened Mexikóvárost, ami az ország fővárosa is. Tulum a Riviera Maya részen található, és közvetlenül a parton épült. Több templommal is büszkélkedhet, amiket érdemes megnézni.

tulum-beach-1

Mexikó rengeteg nemzeti parkkal büszkélkedhet, összesen több, mint 30-al. Ezek közül vannak nagyobbak és kisebbek is, de erről a későbbiekben lesz még szó. Remélem kedvet kaptál e csodás országhoz és  akár üdülés, akár körutazás formájában megismered még jobban. Oldalunkon számos lehetőséget találsz, böngéssz bátran.

Mexikói nyaralás, Mexikói utazás

Kedvelt szállodák:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük