Mexikói utazási tudnivalók, ajánlatok

Szívesen utazna a tequila és a mariachi hazájába? Pihenni a gyönyörű parton és nem csinálni semmit? Vagy szeretne részt venni egy olyan körutazáson, ahol a kultúrát is megismerheti?

Maya vár

 

Ha ezekre mind igennel válaszol, akkor Mexikó nem fog csalódást okozni, legyen szó 1-2 hetes üdülésről vagy körutazásról.

Csupán néhány órás repülőút választ el minket, a csodás fehér homokos partoktól. Mivel régen a mayák éltek itt, ezért sok dolog maradt fenn róluk.

A mexikói konyhát mindenhol ismerik. Legfőbb alapanyagnak a tortilla, chili és a bab számít. Sok ételük készül kukoricából, mint a nachos, amit szívesen fogyasztanak előétel gyanánt.

Időjárás szempontjából a legalkalmasabb időszak a novembertől kb májusig. Júniustól október-novemberig az esős időszak miatt gyakran előfordulhatnak heves esőzések, vagy hurrikánok is akár.

Ha Mexikóba szeretne utazni, két fő part jut eszébe. Az egyik Playa del Carmen, a másik Cancún. Cancún abban az esetben jó választás, ha nem nyugodt pihenésre vágyik, hanem inkább kicsit pörgősebbre, ahol lehet programokat találni. Pont ezért nevezik második miaiminak is. A hatalmas hotelei, ami egymás mellett épültek. Itt nyugodtan végig lehet sétálni a 25 km hosszú parton, sehol sincs elzárva az emberek elől, ugyanis itt törvény írja elő, hogy a strand nem zárható el a szállodák részére.

Cancun Beach - fehér homok

 

Gondoljon csak bele, milyen felejthetetlen élmény a nyaralás estéin a parton nézni a naplementét, vagy sétálni a szikrázó homokban, napközben pedig megmártózni  a kéken csillogó kristálytiszta vízben.

A part itt nemcsak fürdőzésre alkalmas, hanem a vízi sportoknak is kedvez. Lehet sznorkelezni és búvárkodni is, vagy ha éppen szörfözni támad kedve, azt is.

Ezzel szemben Playa del Carmen teljesen más. Noha itt is megvannak ugyanúgy a hotelek, mint Cancúnban, itt rengeteg kávézó, étterem található még, De vannak itt bevásárlóközpontok és még sok más olyan, amivel kellemesen ki lehet kapcsolódni. Egyik ilyen a 5th Avenue, ami bár nem annyira széles, mint az eredeti, azért végig lehet sétálni rajta. A környéken lovaglási lehetőség is van. Nem utolsósorban pedig egy nem mindennapi állatkert, a Jungle Place is itt található.

mexikó épület virágok

 

A honlapunkon megtalálhatóak budapesti és bécsi indulással is a hotelek. Ha nem sikerült megtalálnia, amit szeretne, szívesen segítünk benne. Vannak bécsi indulású charterek is, rövidebb vagy hosszabb turnusra is.

Mexikó így év vége felé szóba jöhet, mint  a szilveszter. Már vannak ajánlataink erre az időszakra Mexikóba. Érdemes már most előre gondolkodni, mert a helyek gyorsan fogynak, és most vannak a kedvezőbb árak is. De már a jövő tavaszi hotelek és árak is töltődnek a rendszerünkbe.

A körutak alkalmával megismerheti az országot, a legfontosabb helyeket. Bepillantást nyerhet a múltba,  a mayák világába, mindenből megtapasztalhat egy kicsit.

mexikó santo domingo templom

 

Ha Önnek is megjött a kedve egy mexikói nyaraláshoz, hívjon minket vagy írjon nekünk, és biztosan megtaláljuk, ami Önnek a legjobb. Mexikóiutak

Kiemelt hoteleink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük