Mexikói utazások, látnivalók 1.rész

Mexikó gyönyörű hely a Karib-térségben helyezkedik el. Az egyik kedvelt célpont a téli időszakban. Számtalan lehetőséged van, ha ide szeretnél utazni. Választhatsz egy hotelt, ahol nyaralsz és részt veszel néhány fakultatív programon. Választhatsz körutazást Budapestről magyar idegenvezetővel. Ha több mindent szeretnél, akkor nyugodtan válassz bécsi indulással német programot, sokkal több féle van. Lehet rövidebb, hosszabb vagy éppen kombinált.

sunset

Magyar irodáknak főként a karácsony és szilveszteri időszakban vannak útjaik, pár alkalommal, fix indulással. Ezek általában 10 éjszakásak szoktak lenni és all inclusive ellátással. Ezzel szemben, ha Bécsből indulsz, annyi éjszakát maradhatsz, amennyit szeretnél. Viszont ezeket érdemes minél hamarabb lefoglalni, mert október közepétől már korlátozottak a lehetőségek és nagyon fogynak a helyek is. A karácsony szilveszteri időszak árban is majdnem másfélszeres szokott lenni, épp ezért jobb, ha már nyáron döntesz és foglalsz. Hiszen nem lesz stressz, hogy lesz-e hely, és még spórolsz is.

Weihnachts-Urlaub-950x400

A két legfelkapottabb része Cancún és Playa del Carmen. A szervezett utak közül ami nyaralás, ide szól a legtöbb. Cancún a Riviera Maya központja és a maják szerint a nece kígyófészket jelent.

Igazi nyüzsgés jellemzi, ha pihenni szeretnél és a nyugalmat keresed, semmiképpen ne válaszd úti célodnak. Óriási szállodák és pezsgő élet, ez vár itt. Nem hiába nevezik a második Miaminak.  Kilométer hosszú homokos part, ahol a reggeli kávé után érdemes sétálni egyet, hogy garantáltan jól induljon a napod. Itt található a világ második legnagyobb korallzátonya ia, amit mindenképpen meg kell nézned, ha itt vagy.

Cancun-Overhead

Ezzel szemben Playa del Carmen délebbre található Cancúntól. Sokkal nyugisabb és a hotelek sem olyan óriásiak. Viszont a tenger színe egy cseppet halványabb, nem annyira átlátszó, mint Cancunban. A szórakozási lehetőség is kevesebb, de azért unatkozni így sem fogsz.

CARIBBEAN___MEXICO_MEXICO_CON_MEX__MEXICO_-_CARIBBEAN_COAST_PLAYA_DEL_CARMEN_RES_002648_

Mexikóban rengeteg Riu hotel van, amik különösen felkapottak, főleg a karácsonyi időszakban. Ha Mexikóba szeretnél utazni, nincs szükséged vízumra és kilépési illetéket sem kell fizetned. Az ottani emberek kedvesek, és örömmel segítenek neked.

Ha szívesen megismernéd a valódi Mexikót számos látványosság van, amit nem szabad kihagyni. Ott van például a Chicén Itza, aminek annyi lépcsője van, ahány nap egy évben. Útba kell ejtened Mexikóvárost, ami az ország fővárosa is. Tulum a Riviera Maya részen található, és közvetlenül a parton épült. Több templommal is büszkélkedhet, amiket érdemes megnézni.

tulum-beach-1

Mexikó rengeteg nemzeti parkkal büszkélkedhet, összesen több, mint 30-al. Ezek közül vannak nagyobbak és kisebbek is, de erről a későbbiekben lesz még szó. Remélem kedvet kaptál e csodás országhoz és  akár üdülés, akár körutazás formájában megismered még jobban. Oldalunkon számos lehetőséget találsz, böngéssz bátran.

Mexikói nyaralás, Mexikói utazás

Kedvelt szállodák:

TOP 10 érdekesség Mexikóról

Habár Mexikó nem mondható egy közeli országnak, sőt eléggé távol esik hazánktól, ám ettől eltekintve annál izgalmasabbnak és érdekesebbnek tartjuk és gondoljuk. Egyszerűen nehéz eldönteni, hogy történelmi vagy kulturális oldalról közelítsük meg, vagy éppen a nyaralós és üdülőhelyeire fektessük a hangsúlyt. Egyáltalán nem meglepő, ha sokan kalandoztunk már el azon a gondolaton, hogy vajon milyen is lehet az-az ország, melynek csak a fővárosának mondhatni nagyobb vagy éppen megegyező a lakossága, mint hazánknak. Íme, 10 érdekesség az országról, melyek más szempontból is megközelítik ezt a csodálatos helyet.

1. Nem is gondolná az ember, hogy az első érdekesség, már rögtön a fővárosban ér minket, ott is azon a helyen ahol a legtöbb turista megfordul. A leglátogatottabb tere az úgy nevezett Talpazat tér, melynek nevét annak köszönheti, hogy az ide tervezett oszlop, melyet még az 1800-as években szerettek volna felhúzni sosem készült el, csak a talpazatot helyezték el és az óta is csak annyi áll a téren. Így a furcsa név eredete innen származik.

2. Nem is gondolná az ember azt, hogy Mexikóban találkozhatunk a legtöbb taxival ott tartózkodásunk során. Ám egy olyan országban, ahol a fővárosának a népsűrűsége igen nagy talán nem is meglepő, hogy a sok tömegközlekedési eszköz mellett a taxik is igen nagy teret kapnak.

3. Míg mi magyarok próbáljuk minél később megkóstoltatni a gyermekeinkkel a kólát, addig Mexikó az egyik legtöbb kólát fogyasztó ország közé tartozik, sőt a gyerekek is nagyon kis korban már úgy isszák az üdítőt, mint a vizet.

4. Hallhattunk már a népsűrűségről, valamint a tömegközlekedésről, de vallásról még nem. Talán csak Brazília előzi meg Mexikót a katolikus vallás tartás hívőinek számában.

5. Mexikó zászlajának a színei megegyeznek a mi, vagyis a Magyar zászlónak a színeivel. Mindegyik szín mást és mást képvisel, a zöld a győzelemért felel, a piros azokért a hősökért, akik elestek valamilyen csatában és a fehér pedig a tisztaságért.

6. Ha Magyarországhoz szeretnénk hasonlítani Mexikót területileg, akkor a mi kicsiny hazánknál körülbelül 21-szer mondható nagyobbnak. Így a világ összes országa közül a 14. helyen található meg.

7. Az a meteor mely a dinoszauruszok kihalását is előidézte, a Yucatán-félszigeten csapódott be a földbe.

8. Az ezüstnek hatalmas kereste és forgalma van még mindig, és ennek legnagyobb részét Mexikó állítja elő.

9. Nagyon érdekes és sokszínű országról van szó, ha a természeti adottságait vesszük figyelembe. Mondhatni, hogy a földön található összes faj közül szinte mindegyik fellelhető az országban.

10. A fővárosa az egyik legnépesebb város a világon, mely ivóvízfogyasztásban is kimagasló helyen helyezkedik el. Sajnos mivel rengeteg ember lakja így a szennyezettség is kiemelkedő minden téren.

Mexikó utazás, Mexikó nyaralás

Kiemelt mexikói szállodáink:

Mexikó TOP 10 látnivalója

Mexikóváros

Mexikó fővárosa az a hely, mely egy perc pihenést és nyugalmat nem hagy az embernek. A város méretei már a lehetőséget sugallják, hiszen egy igazi hatalmas metropoliszról van szó. Ha sok időt töltünk el akkor, lehet róla szó, hogy minden főbb motívumot, múzeumot és látványosságot megtudunk nézni, ám ha csak pár napra korlátozódik az ott tartózkodásunk, akkor csak a legfontosabb látnivalókat lesz lehetőségünk megtekinteni. Semmi féle képen se hagyjuk ki a Függetlenség angyalát, vagy Zocalót a katedrálissal.

Guadalupe

A keresztény vallás egyik legkimagaslóbb zarándokhelye, mely Mexikóvárostól nem messze található meg. Három templom található meg ezen a helyen, melyből a legkisebbnek szentelődik a legnagyobb figyelem, hiszen abban jelent meg Szűz Mária. II. János Pál is látogatását tette ezen a szent helyen. Innen aztán rengeteg ajándékot vihetünk haza, hiszen az ajándékboltok, kifogyhatatlanok és rengeteg lehetőséget rejtenek.

Taxco

Taxco egy város még a gyarmati korból, ahol az ezüst ékszerek a fénykorukat élik a mai napig. Fővárosból autóval könnyedén el tudunk ide jutni, csodálatos úton a hegyek között. A város fővárosán egy katedrális található, melyet, ha itt járunk, nézzünk meg.

Cuernavaca

Akik kicsit menekülnének a meleg elől, azoknak ez a hely kellemes lehet, hiszen itt a klíma azt az érzést kelti mintha mindig tavasz lenne. Időszámításunk előtti időkből már vannak feljegyzések a városról, így Mexikóban méltón viseli a legrégebbi város címet. Amit nézzünk meg a városban az a Palacio Cortes, mely az azték lerombolt piramisok helyén épült fel.

Teotihuacan

A város igazi látványosság, hiszen az azték időkből fent maradt létesítmények teszik teljessé ezt az egyáltalán nem kicsi várost. Az építészeti lehetőségek folyamatos vitákat szülnek a hozzá értők között, ám minket, turistákat csak a látvány és az emlék érdekel. Két piramissal találkozhatunk, melyeket a Nap és a Hold piramisának tartanak.

Puebla

A fővárostól mindösszesen két órás autóútra van ez a város, mely igazi gyöngyszem, amit akár úgy is felfoghatunk, mint ha egy szabadtéri múzeumban lennénk és barangolnánk egész nap.

Chichén Itzá

Ez az érdekes romváros a Yucatán-félszigeten helyezkedik el, mely képeslapok kedvelt helyszíne is. A város a dzsungel közepén terül el, ezért is nagyon különleges. Egyáltalán nem meglepő, hogy a világ hét új csodája egyik méltó címét is megkapta.

Mérida

Az ország egyik legjobb autópályáján megközelíthető ez a hely, melyen száguldva a kilométerek suhanását is alig érezzük meg. A stílusok keverednek a városban, egyszer az 1500-as évekből fent maradt stílusok valamint a helyi és mai ízlések is fellelhetőek a városban.

Uxmal

Uxumal is azok közé a helyek közé tartozik, melyeket érdemes meglátogatni, ha csak lehetőségünk van rá. Ami a fő látványosságot adja, azok az épületeknek a díszítettségük. Az Apácazárda és a Jós Piramisa a legkülönlegesebb épületek.

Tulum

A maják és az aztékok által épített épületek romjait, már csak a kék égbolt teszi még csodálatosabbá. A Karib-tenger látványa egyszerűen magával ragadja az embert, melynek a romok adják meg a legnagyobb kontrasztot ezen a helyen. Mexikó nyaralás, Mexikó utazás

Kiemelt mexikói szállodáink:

 

Mexikó gasztronómiája

Mexikó igazi ínyencségeket tartogatnak mindenki számára. Mi magyarok nagy kedveljük talán ennek az-az egyik fő oka, hogy igazán fűszeresen és csípősen étkeznek, ami ránk is nagyon jellemző. A legtöbb mexikói ételben megtalálható a kukorica, vagy kukorica valamilyen formájában készítik el őket. A tortillat mindenki ismeri, mely szintén kukoricából készül, csak liszt formájában. Lényegét tekintve egy lapos kenyér, melyet megtöltenek minden félével. Több féle módon szokták felszolgálni az embereknek, az egyik, hogy külön teszik a töltetléket és külön a tortilla lapot és a kedves vendég magának készítheti össze a finomságokat. Ez lesz a tacos. Minden féle és fajta töltelék és szósz mehet bele, ám érdemes tudni, hogy a salsa szószcsípős. Ha nem szószt teszünk rá, akkor meg lehet locsolni akár citrommal is az ételünket. Nem citromsárga színű citrommal fogunk találkozni, hanem a zöld változatával, ami nálunk lime-ként van elterjedve. Rengeteg ételhez szoktam még különböző citromokat felszolgálni.

Nem csak tacos ehetünk Mexikóban, hanem quesadilla-t is. Ennek is tortilla lap az alapja, csak másképp van össze állítva, mint a tacos. Két tortilla lap közé kerül sajt és egyéb más töltetlékek és így sütik meg az egészet. Tortillaval fogunk szinte mindenhol találkozni, hiszen a mexikóiak imádják. Mindenhez szívesen fogyasztják ezt a kis lapos kenyerecskét. Nem csak a tortilla igen népszerű náluk, hanem a chili és a citrom is. A chili is rengeteg étel alapja, valamint almához, dióhoz stb. is szeretik használni. A citrom nem csak hogy finom, hanem különleges fertőtlenítő szerepe is van, amit az utca árusok kis is használnak például kéz tisztán tartása végett.

Célszerű felkészülni arra, ha Mexikóba utazunk, hogy a rengeteg kukoricás étel miatt egy elég erős szaggal találkozhatunk, melynek megszokására legalább két nap biztos, hogy szükség lesz rá. Tartsuk be azt az egyszerű szabályt, hogy az utcán nem étkezünk, mert kellemetlen perceket élhetünk át utána, mely az egész nyaralásunkat tönkre teheti. Egyik ok, hogy ne együnk ott, hogy nem teljesen higiénikusan van mindig minden tárolva a másik, hogy annyira szennyezett a levegő a városban, hogy ez mind lerakódik a kirakott ételekre. Az éttermektől vagy kifőzdéktől viszont nem kell tartanunk, nyugodtan fogyasszunk ott bármit, ami szimpatikus. Ha csak tehetjük, térjünk be egy olyan étteremben ahol úgy nevezett látvány konyha van és előttünk sütik a tortilla lapot vagy készítik el az ételeinket.

Ha már Mexikó, akkor biztos, hogy tequila. Ez az ital az úgy nevezett agavé kaktuszból készül, igen erős ital. Több féle fajtájú tequila ismert, viszont az, hogy sóval és citrommal kell inni mindenkinek furcsa, lehet, aki Mexikóba él, hiszen nem onnan terjedt el ez a szokás. Mexikó nyaralás,  Mexikó utazás

Kiemelt mexikói hoteleink: