Mauritiusi esküvő és nászút

Mauritius egyik kedvelt desztinációja az Indiai-óceánnak, ami teljesen érthető, hiszen csodálatos szálláshelyek és lenyűgöző tengerpart várja az oda utazó vendégeket. Ami még inkább csak dob a helyen, hogy egész évben utazható és folyamatosan legalább 25 Celsius fok körüli víz és hőmérséklet várja az embereket. Itt nem kell aggódni, hogy nem tudnánk úszni az azúrkék tengerben, a partok teljesen jól lettek kialakítva és úszásra kiválóan alkalmas. A több napos ott tartózkodásunk során érdemes legalább egyszer ellátogatni a piacra, ahogy gyöngyékszereket, vagy kézzel készített különleges ruhákat vásárolhatunk. Ízletes ételkülönlegességeket fedezhetünk fel, melyek az indiai, a kreol és még számos nemzet ízeit tartalmazza. Több féle programlehetőség közül választhatunk az ott töltött idő alatt, így megnézhetjük a híres botanikus kertet, vagy az érdekes krokodil parkot is. Unatkozni nem nagyon fogunk a szigeten, ám most az esküvők és nászutak a fő téma, így be is mutatom, hogyan is zajlik Mauritiuson ez a csodálatos esemény.

Az esküvői csomagok tartalma szállodánként eltérő lehet, de azért a legalapvetőbb szolgáltatásokat melyeket nyújtani szoktak bemutatom Önöknek. A mauritiusi szállodákban szeretnek minden apró részletre odafigyelni és jól összehangolni a dolgokat. Általában ezek a csomagok tartalmazzák az esküvő során felmerülő összes hivatalos költséget, valamint az esetleges transzfert az esküvői helyszínre. Csodálatos dekorációkat készítenek, melyekhez hozzá tartozik az esküvői csokor és a kedves vőlegény virág kitűzője is. A ruha nagyon fontos, így annak vasalását általában a szálloda vállalni szokta, valamint, hogy a menyasszony tökéletesen nézzen ki, így a fodrász és a smink is a szálloda ajándéka szokott általában lenni. Másnap szokták a szállodák a szobában feltálalni a reggelit, valamint gyümölcs vagy egyéb bekészítést is szoktak adni egy kis kedvesség gyanánt. A boldogító igent és az aznapi körforgást meg kell örökíteni, így képekkel is szoktak kedveskedni és ajándékba adni. Nagyon szép tortakülönlegességgel is meg szokták lepni az ifjú párt, melyek nem csak szépek hanem ízletesek is.

Több szállodában is lehetőség van megtartani az esküvőt, valamint a nászutat is. Meg is mutatom Önöknek a legkedveltebbeket.

Beachcomber Le Canonnier:

Mauritius észak-nyugati részén helyezkedik el, minden szempontból tükrözi a hely sajátosságait és külső megjelenését. A szállodában minden megtalálható, amitől csak még kényelmesebb lehet a nyaralásunk, bárok, éttermek, butikok és még fodrász is.

La Pirogue Beach:

Egy lenyűgöző pálmaliget kellős közepén található meg ez a csodálatos szálloda, mely a fehér homokos tengerparton terül el. Maga az üdülőkomplexum szobákkal és nagyon jól felszerelt bungalókkal rendelkezik.

Lux Grand Gaube:

Az ismert Lux szállodalánchoz tartozik ez a szálloda is, így aki már járt ilyen szállodában, tuja körülbelül mi várhat rá. Sportlehetőségek, valamint a türkizkék tenger a vakítóan fehér homokos partjával. A szolgáltatás kiváló és az ott dolgozók mindenben a kedvünkbe járnak. Mauritius utazás, Mauritius nyaralás

Kiemelt Mauritiusi szállodáink:

Mauritius 3*-os szállodái

Mint minden olyan desztináció, melyről úgy véljük, hogy nem nekünk való, mert messze van, vagy drága, rendelkezik olyan lehetőségekkel és adottságokkal, valamint szálláshelyekkel, amelyek még számunkra is megfizethető. Itt is vannak három, négy vagy akár öt csillagos szállodák is. Ma szeretnék egy pár három csillagos szállodát bemutatni Önöknek.

Ocean Beach 3*:

Nem egy túl nagy szállodáról beszélünk, ám annál inkább mondható családbarátnak ráadásul közvetlenül a fehér homokos tengerpart mellett fekszik. Az élet ezen a helyen igazi pörgést rejt és mivel nem egy nagy térségről van szó, így akár gyalogosan is fel tudjuk fedezni az egészet. A szállodában étterem és bárok találhatóak, valamint szórakozási lehetőségnek spa részleg, medencék és ha bátrabbak vagyunk akkor akár búvárkodhatunk is. Ellátását tekintve félpanziót szokott általában tartalmazni az ár, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet egy ebédet helyben eltölteni. Összesen 45 szobával rendelkezik a szálloda, melyek egytől-egyig mind jól felszereltek. Ha nászutas pár utazik hozzájuk és erről tudomások is van, akkor nekik pezsgőbekészítés és egyéb kedvességek járnak.

Coin de Mire Hotel Attitude 3*:

A szálloda saját partszakasszal és parti sétánnyal rendelkezik, valamint az egész létesítményt 2009-ben újították fel teljes körűen. A szállodai szoba árak a fél panziós ellátást tartalmazzak alapjáraton, de felár ellenében lehetőség van befizetni akár All Inclusive ellátásra is. Több medence várja a kicsiket és nagyokat minden nap, valamint különböző sportolási lehetőségek közül is választhatunk. Kipróbálhatjuk a búvárkodást, az asztaliteniszt, vagy ha nem sportolni szeretnénk akkor beülhetünk egy bárba vagy vásárolhatunk a kedvelt ajándékboltokba.

Veranda Paul & Virginie 3*:

Ez egy igazán romantikusnak mondható szálloda, mely a szigetnek az északi részén található meg. A nyüzsgő várostól mindösszesen 30 percre fekszik, így ha pörgésre várunk akkor könnyedén be tudunk menni a szórakoztató éjszakába is akár. A szálloda és a szobák felszereltsége nagyon jónak mondható, minden megtalálható ami a pihenéshez és a nyaraláshoz szükséges. Különböző medencék és bárok várják a kikapcsolódásra vágyó vendégeket, valamint esténként szórakoztató show műsorokat is megnézhetünk.

Veranda Pointe Aux Biches 3*:

A szálloda az úgy nevezett mezítlábas stílust kedveli és ebben a jegyben is épült fel. A gyermekek egyáltalán nem jelentenek itt problémát hiszen számunkra kimondottan mini clubokat hoztak létre, és így nekik is van számos szórakozási lehetőség. Ezen felül persze ott vannak a medencék, a sportolási lehetőségek és a csodálatos bárok. A tengerparti rész fehér homokos, melynek a partvonalát a türkizkék tenger mossa. Itt egy pillanatig sem lesz arra módunk és lehetőségünk, hogy unatkozzunk, hiszen sportolhatunk vagy búvárkodhatunk is.

Mauritius utazás, Mauritius nyaralás

Kiemelt Mauritius szállodáink:

Minden, ami Mauritius

Mauritius egy csodálatos hely az Indiai-óceánon, mely napról napra kedveltebb a turisták köreiben. Hogy vajon minek is köszönheti azt, hogy nagyobbra és nagyobbra növi ki magát? Részben a trópusi időjárásának, ami miatt mondhatni egész évben utazható az ország, valamint a sziget káprázatos kinézetének egyaránt. Alapjáraton véve egy elég kicsi szigetről beszélünk, melyet egy nap alatt autóval simán minden gond nélkül körbe tudunk járni, ám amit ez idő alatt tapasztalunk az maga az álom. A sziget egy igazi növénybomba, melytől igazi kontrasztokat állít elő. A zöldellő hegyek és hófehér homokos tengerpart, melynek a türkizkék tengerpart mossa a partját, igazi festői kép.

Azért szeretnek ide utazni az emberek, mert egyszer messze van a hazájuktól, és így ki tudnak szakadni a mindennapi nyüzsgésből és fáradt mindennapoktól, valamint azért is mert Magyarországhoz képest mindösszesen csak 3 óra az időeltolódás. Nagyon kellemes időtöltés esténként sétálni a naplementében, napozni a strandon vagy éppen a szállodák által nyújtott szórakozási lehetőséget is ki lehet próbálni.

Habár úgy gondolnánk, hogy mindenhol vakítóan fehér homokos partszakaszokkal találkozunk, ez azért nem teljesen így van. Vannak részei a szigetnek, ahol inkább kavicsosnak mondható a rész és elég sok tengeri sün is előfordul, itt minden képen érdemes műanyag lábbelit viselni nem csak a parton, hanem a vízben is. Persze mikor felfedezték a szigetnek a hatalmas vonzó hatását a turisták köreiben, arra is odafigyeltek, hogy a szállodák a lehető legszebb partszakaszokra épüljenek fel, így ott nem kell aggódni a kavics, vagy bármi más miatt, ott csak élvezni kell ahogy a homok csiklandozza a talpunkat. Télen és nyáron is egyaránt utazható a hely, hiszen mindig körülbelül olyan 25 Celsius fok körüli a víz és a hőmérséklet is. E miatt is nagyon kedvelt a hely, mondjuk a Karib-térséggel szemben, ahol inkább a novembertől májusig időszak az ami utazható.

Mauritius egy érdekessége, hogy egy különleges természeti jelenséget vélhetünk felfedezni madártávlatból. Ha felülről nézzük a szigetet, akkor annak is a dél-nyugati részén egy furcsa illúzió látható, melynek köszönhetően úgy néz ki mintha egy vízesés lenne a tengeren belül. Ennek az-az oka, hogy az iszap és a homok, olyan furcsán rakódik le, melynek következtében műholdas, vagy akár repülőről készített felvételek alapján, hirtelen nem is tudjuk hova tenni ezt az egész látványosságot.

Ez a sziget egy igazi csoda, ahol a zöld fák és a tengerpart mellett még rengeteg szórakozási lehetőség is vár ránk. Búvárkodhatunk, kipróbálhatjuk a szállodák által nyújtott lehetőségeket, vagy csak pihenhetünk a parton ha éppen csak ahhoz van kedvünk. Mauritius utazás, Mauritius nyaralás

Kiemelt Mauritius szállodáink:

Top 10 dolog, amit érdemes kipróbálni Mauritiuson

Mauritius a fehér homokjával és az azúr kék vizével várja az oda látogató kedves utasokat. Nagyon kedvelt a hely a nászutasok és a házasodni szándékozók köreiben, hiszen egyszerűen tökéletesnek lehet nevezni.

Utcai ételek kipróbálása

Mauritiuson nagy hagyománya van az utcai ételeknek, hiszen rengeteg féle és fajta íz kombinációt megtalálhatunk ott. A franciától egészen a kínai ízekig minden fellelhető és egyáltalán nem szabad meglepődni, ha több nemzetnek a sajátossági vannak össze vegyítve egy-egy étel kapcsán.

Autó bérlés és a sziget felfedezése

Mauritiust a legkönnyebb és legjobb autóval felfedezni, erre nagy segítséggel vannak az autóbérlési lehetőségek. Persze ha úgy tartja kedvünk akár taxival is mehetünk, de úgy biztos nem juthatunk el minden apró szépséges helyre, amelyekről a helyi lakosoktól hallhatunk.

Tea ültetvények felfedezése

A teaültetvények felfedezése egy igazi csoda, hiszen amerre csak a szem ellát, láthatjuk ennek a növénynek az életét az útról melyen haladunk. Bepillantást nyerhetünk ennek a mezőgazdasági munka szépségébe és apróbb hátrányába is. Ma már mindenkinek az életében a tea fontos szerepet játszik, de talán ha látjuk azt, hogyan is nő és lesz, ez a finom növény még jobban a szívünkbe fogjuk zárni.

Séta a cukornád mezőkön

Mauritius másik kedvelt nővénye a tea mellett a cukornád. Hatalmas cukornád mezők tárulhatnak elénk, melyek vonzzák az embert egy-egy sétára is akár. Ám nagyon oda kell figyelni, mert ha bemegyünk, a közepébe úgy járhatunk, mint a kukoricával, akár el is tévedhetünk a mezőn.

Ismerkedés a helyi emberekkel

A helyi emberek nagyon kedvesek és barátságosak, igaz meleg szívvel fogadják az oda utazó vendégeket. Egyáltalán nem jelent nekik gondot, ha segítséget kérünk tőlük akár egy útbaigazítás során, vagy csak ha kíváncsiak vagyunk a helyi szokásokra. Hatalmas mosolygós arcokkal és boldogságot sugárzó szemekkel találkozhatunk, ha elmegyünk sétálni a szigeten.

Chamarel felfedezése

Chamarel egy igazi természeti ritkaság, Mauritius egyik kincse. Vulkáni területről beszélünk, melynek felszíne a lila, sárga, narancs és a vörös színeiben pompázik. Hatalmas sétákat lehet itt tenni és felfedezni a vízeséseket.

Tengerpartok felfedezése

Persze, ha már ott nyaralunk, akkor a strandokat és a tengerpartot is érdemes felfedezni, hiszen nem azért utaztunk ennyit, hogy ne csobbanjunk a vízben. Mauritius méltón lehet büszke a strandjaira, hiszen nagyon gyönyörűek. A legnagyobb kedveltségnek a Belle Mare és a La Morne part örvend.

Mauritiusi rum megkóstolása

Mauritiuson a rum olyan, mint Magyarországon a pálinka, egyszerűen muszáj megkóstolni. Persze Jamaicát tartják a fő rumkészítő országnak, de Mauritius egyáltalán nincs mögötte lemaradva. Ha ott járunk, akkor kérjük ki a helyiek véleményét arról, hogyan is kóstoljuk meg a helyi italt.

Vízi sportok kipróbálása

A sziget adottságaihoz mérten több féle vízi sportot is ki tudunk próbálni, persze a legelterjedtebb a búvárkodás és annak több változata. De lehet csónakázni, vitorlázni, vagy éppen úszni is a csodálatos kék tengerben.

Kultúra megismerése

A rengeteg kultúra keveredésének köszönhetően számos lehetőség nyílik arra, hogy megismerjük ezeket egybe vagy akár külön-külön. A keveredés a táncokban, a zenékben mind-mind felfedezhető. Mauritius utazás, Mauritius nyaralás

Kiemelt szállodáink:

Mauritiusi utazási érdekességek

Mauritius egy igazán picinyke szigetállam az Indiai-óceán szívében. Két nagyobb és több kisebb szigetből áll az a szigetcsoport, amiből Mauritius alkotja a fő szigetet. A sziget délnyugati irányában emelkedő fennsík húzódik. Aktív vulkánokkal nem rendelkezik, így ez rájuk nézve hatalmas szerencsével bír. Említésre méltó legnagyobb folyója a Grande Riviére.

Éghajlatát tekintve szubtrópusi, náluk a nyár decembertől egészen júniusig tart. Az átlaghőmérséklet 30 celsius fok. A tél júliustól egészen szeptemberig tart, amikor is az átlaghőmérséklet éjszaka 17 celsius fok, délután meg 24 celsius fok körül szokott lenni. A központi fennsík éghajlata eltérő a sziget többi részétől, itt folyton esik az eső és nagyon magas a páratartalom.

mauritius 7 szinű föld

A szigeten rengeteg páfrány és virágos növény őshonos. 44 olyan állatfajuk van ami a sziget életéhez hozzátartozik és vele együtt született, viszont sajnos ebből már 21 faj kihalt. A tenger leggyakrabban előfoduló teremtményei az óriásteknősök, a dugongok és a halak. A szárazföldön madarak és gyümölcsevő denevért találunk, ami a sziget egyetlen őshonos emlőse, a többi emlőst betelepítették. Így alakult ki a szigetnek az emlős populációja, ami sok különféle állatot tartalmaz: szarvas, makákó, farkatlan tanrek, indiai mongúz, vaddisznó stb. Őshonos fajuk volt a mauritiusi nyereghátú óriásteknős, de már sajnos kihalt. Három olyan gyíkfajt tudunk megemlíteni, ame szintén hozzátartozik a szigethez: a Günther-gekkó, a Telfair-szkink és az éjszakai gekkó. Két kigyófajtával is büszkélkedhetnek: a rőtpikkelyű boa és a mauritiusi boa. A szigeten található a földön az utolsó hurrikánpálma valamint a csak itt megmaradó Kerek-szigeti palackpálma. A Dodó, mely szinte mindenki számára ismerten cseng sajnos ma már csak fogalom. Egy repülésre képtelen madár volt, mely teljesen kipusztult.

mauritius idilli grand baie tengerpart napággyal

A szigetnek nem voltak őslakói, a népessége az araboknak, portugáloknak, briteknek, hollandoknak és franciáknak volt köszönhető, akik a 10. század óta folyamatosan birtokba vették a szigetet. A mai lakosság nagy része indián, viszont vallása nagyon sokszínű, köszönhető ez a sok-sok bevándorlónak, tengerésznek és hódító hadjáratnak egyaránt.

Vasút hálózattal nem rendelkezik, viszont az autóutak behállózzák az egész szigetet. Repülőtere a Sir Seewoosagur Ramgoolam Nemzetközi Repülőtér.

A sziget északi részét fehér homokos tengerpart és lagúnák alkotják. Fővárosa Port Louis, ahol a sok történelmi eseménynek köszönhetően nagyon sok vallással kapcsolatos létesítményt találhatunk meg: templomok, mecsetek és pagodák egyaránt vannak. A déli rész földrajzi adottságok miatt érintetlen. A fővárosban található a Naval Múzeum, ami nem más mint a tengerészeti múzeum. Nagyon izgalmas látnivaló a La Vanille Crocodile Park, ahol a hűllők életébe nyerhetünk betekintést és imerkedhetünk meg a faj különböző teremtményeivel. A Sonillac névre hallgató kis falu a sziget halászfaluja, ahol a halászat mesterségébe pillanthatunk be.

mauritius pálmafa és tenger

Gasztronómiáját tekintve igen sokszínű, hisz felfedezhető benne az európai, indiai, ázsiai, kínai és afrikai jegyek egyránt. Szigetország lévén fő alapanyaguk a tengeri halak és a tenger gyümölcsei. A paradicsom az egyik kedvelt ízesítése a szószoknak, mártásoknak, hisz külömlegesen édes ízű. Népszerű ételük a Briani, ami egy muszlim ételkülönlegesség. Előszeretettel készítenek ételeket az izzó lávaköveken. Az adagok kiadosak és élvezetesek. A palackozott víz fogyasztása ajánlott, hisz bár a víz tisztának tűnik még is az európai ember számára nem egészséges.

mauritius hindu templom

Kiemelt Mauritiusi hoteleink: