Marokkói utazási tippek, érdekességek

Marokkó az ellentétek országa. Híres a színes bőrdolgairól és a jellegzetes papucsairól. A pár órás repülőút után kezdődhet a marokkói nyaralás, ami garantáltan felejthetetlen élmény lesz. Nemcsak a táj lenyűgöző, hanem az emberek és a konyhájuk is.

Időjárása,a külső részen hasonló spanyolországhoz, a belső részén pedig télen sok eső esik, nyáron pedig szárazság van, illetve előfordulhatnak nyáron homokviharok is akár.

Marokkó - Atlasz hegység pálmával

 

A közbiztonság összességében jó, és a közlekedés is. Lehet ez busz, taxi vagy autókölcsönzés.

Aki marokkói üdülést tervez, nem szükséges vízummal rendelkeznie, csupán az útlevelének kell a hazaúttól számítva hat hónapig érvényesnek lennie.Kötelező védőoltás nincs, de az ajánlottak közé tartozik a hastífusz, hepatitisz A és B elleni.

A gasztronómiájuk igen változatos és sokszínű. Az alapanyagok között megtalálhatjuk a csirkehúst, a bárányt, de a tenger gyümölcseit is szívesen fogyasztják. Az étkezésnek akkor van vége, ha minden elfogyott az asztalról. Egyik legismertebb ételük a kuszkusz, amit előszeretettel fogyasztanak bármikor. Az édesség általában valamilyen rakott tészta, amit szívesen ízesítenek akár mandulával vagy mézzel is.

Marokkói fűszerek

 

Aki szeretné megismerni az országot, választhat nyaralás vagy körút között. Foglalható budapesti és bécsi indulással is. Domborzata és vízrajza miatt, sportoláshoz és pihenéshez is egyaránt kiváló helyszín.

Casablanca:

Első hallásra mindenkinek a film jut eszébe, de jelen esetben a városról lesz szó.  Az ország legnagyobb városa, itt található a repülőtér is. Ha igazán meg akarja valaki ismerni Marokkót, itt megteheti. Látnivalói közé tartozik Hassan II. Mosque mecsete, ami közvetlenül a tengerparton található. Érdekessége, hogy ez a hetedik legnagyobb mecset jelenleg. Az ókori várorész is említésre méltó. A tengerparti sétány pedig híres, hiszen Rick kávéháza felbukkant a Casablanca című filmben is. A város egyik jelképe az El Hank világítótorony.

Rabat:

A fővárosban rengeteg múzeum található, valamint V. Mohammed mauzóleuma is. A városban található egy be nem fejezett minaret, a Tour Hassan, ami híressé teszi.

Marrakesh:

Tele van élettel, fesztiválok, nyüzsgés, ezek jellemzik leginkább. A kanyargó utcák és az óváros igen kedvelt a turisták körében, de a legnagyobb élmény a Djemaa el-Fna tér, ami gyönyörű. Itt található az ország legnagyobb piaca, ahol számtalan dolgot kapni.

Marokkói tradicionális papucsok

 

Agadir:

Kikötőváros, finomhomokos strandja van, amit szinte egész évbe süt a nap. Vannak itt különféle kézműves standok, ahol szebbnél szebb dolgokat készítenek.

marokkó edények

 

Fez:

Az utcák tele vannak árusokkal, kézművesekkel, akik a színesebbnél színesebb dolgaikat árulják. Van itt kendő, papucs, táska de kerámia is. A helyi ételek közé tartozik a kuszkusz valamint a harira, ami egy sűrű leves sok zöldséggel és hússal.

Marokkó - városkép pálmákkal

 

Ha nem szeretne egy helyszínen eltölteni 1 hetet, sokféle körutazás közül választhat, attól függően rövidebbet vagy hosszabbat szeretne. Marokkói utak

Kiemelt hoteleink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük