Marokkói szilveszter 2014

Ha szeretné az év utolsó napjait egy igen kellemes helyen eltölteni, akkor Marokkó az igazán Önnek való. Hogy miért is? Nagyon kényelmes, igazán lenyűgöző és mindenki megtalálja azt, amit vár. De íme, néhány érdekesség, és kedvcsináló Marokkóhoz.

Marokkó Északnyugat-Afrikában található arab állam, az Atlanti-óceán partjánál helyezkedik el. Határos még a Gibraltári-szorossal és a Földközi-tengerrel is. Az Atlasz vonulatai, mely az Eurázsiai-hegységrendszerhez tartozik, alkotják a felszínét. Északi részeken termékeny parti síksággal találkozhatunk, míg délen a Szebu-medencével. Marokkó híres a felvidékéről, a Mezetáról. Marokkó legmagasabb hegye és így a legmagasabb pontja is az országnak a Túbkal-hegy. Az összes hegyvonulat az országban dél-keleti irányba a Szahara felé lejtenek.

Marokkó - Atlasz hegység pálmával

A Földközi-tenger és az Atlanti-óceán partjainál fekszik. Legkiemelkedőbb folyói a Moulouya, a Sebou és a Rbia. Éghajlatát tekintve mediterrán, viszont ahogy egyre jobban haladunk az ország közepe fele úgy változik az éghajlat is. Minél beljebb vagyunk annál szárazabb az időjárás. A Szaharán viszont, már sivatagi éghajlattal találkozhatunk.

Igen különleges madárvilággal rendelkezik az ország és persze alapból is nagyon különleges az élővilága. Marokkóban él a világon csak itt megmaradó argan-fa, máshol a világon nem található, de itt akár erdőket képes alkotni. Sok mindenre tudják felhasználni, mint például olaj, vagy éppen kozmetikai termékek alapjait szolgálja. Bőven rendelkezik nemzeti parkokkal: Sous Massa Nemzeti Park, Tazekka Nemzeti Park vagy éppen az El Houceima Nemzeti Park.

Marokkó - városkép pálmákkal

Marokkó államformája nem simán alkotmányos monarchia, hanem alkotmányos, demokratikus és szociális monarchia. A király nevezi ki a miniszterelnököt és a parlament feloszlatása is az ő kezében van. Marokkó 16 régióra van osztva.

A marokkói emberek összetételét tekintve berbekek, arabok és ezek keverékei hozzák létre. Az itt élő emberek jó része még mindig nomád vagy legalábbis félnomád állapotban él. Hivatalos nyelvük az arab, de a berber nyelvek is ismertek az ott élők között. Ezek a következőek: tachelhit, tamazight, ghomara, tarifit, senhaja de srair. Vallásukat tekintve az ország mondhatni egésze muszlim vallású.

Gazdasági fejlődését a turizmus nagyon nagymértékben befolyásolja, hisz hatalmas beutazó turizmust bonyolít le, így nem csak magas az embereknek a költési aránya, hanem a munkák jó része is a turizmusban és a vendéglátásban bonyolódik le. A turizmusnak köszönheti azt is az ország, hogy a kézművesipara fejlődni kezdett, hisz nagyon keresettek lettek a kézzel készített szőnyegek és bőráruk is a piacokon.

Marokkói tradicionális papucsok

Nem éppen tartozik Marokkó a biztonságos országok közé, ha a közlekedés szempontjából nézzük meg. Sajnos nagyon zsúfoltak az útjai. Rendelkezik vasúthálózattal, aminek már egy jó része villamosított. az országban összesen 11 városba található nemzetközi repülőtér.

Marokkói fűszerek

Nem illik visszautasítani, ha az ott élő emberek meghívnak minket, hisz hatalmas sértésnek vennék, mert náluk az étkezés az egy nagyon fontos és lélek és test megtisztuló szertartás. Étkezés előtt feltétlenül kezet kell mosni, majd mikor megérkezik az étel, abból csak jobb kézzel szabad szedni. Az étkezésnek a végét az jelenti, ha minden tál kiürült bele értve a fő tálat is. Ott hagyni az ételt bántó dolog lehet és sértő, inkább tartsunk szünetet, hogy meg tudjunk enni mindent. Az ő kenyerük olyan, mint a mi lángosunk. Marokkói szilveszter nyaralással

Kiemelt marokkói hoteleink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük