Málta látnivalói, Málta utazás

Málta egy kis sziget, melynek méreteit tekintve nem tartozik a nagyok közé, ám ezt szépen ellensúlyozza a látnivalóinak száma. Kevés olyan hely van ahol ilyen kis helyen, ennyi erőd, templom vagy éppen kastély található. Egy út során nem is fogjuk tudni felfedezni az összes dolgot úgy, hogy még pihenésre is maradjon időnk. Így most én azokat szeretném bemutatni Önöknek melyeket feltétlenül meg kell nézni, hiszen csodálatos emlékeket nyújtanak.

Valletta

m1

Valletta a város fővárosa, melyet minden féle képen látni kell. Egyáltalán nem hasonlít a tipikus fővárosokra ez a hely, hiszen itt nem plázákkal vele tele minden utca, hanem helyes kis éttermekkel és kávézókkal, melyeket erődök vesznek körbe. Az egyik leglátogatottabb helye ez úgy nevezett Nagy Kikötő. Ami igazán feldobja, az egy a még a 16. századból fent maradt erőd, melyet kimondottan a törökök ellen építettek meg. Valettának az a része, mely a városfalun belül esik, ma már az UNESCO világörökség részét képezi.

Barakka kert

m2

A már fent említett városfalnak a tetején egy csodálatos szökőkutas virágos kertet találunk. Tökéletes hely a pihenésre és a nézelődésre is, hiszen innen elég sok mindnet látunk a környező helyekből. Ez a kert nem az erőd építésével jött létre, hiszen mennyire lettek volna hitelesek egy-egy támadás alkalmával, ha virágos kert van az erőd tetején. De ma már nem kell, hogy az erőd ilyen célt szolgáljon, így semmi akadálya ennek a csodálatos kertnek.

Nagymesterek palotája

m3

Az a hely Máltán, mely minden időkben komoly szereppel bírt. Még ma is itt hoznak meg bizonyos fontos döntéseket, és a parlamenti üléseknek is hétről hétre otthona. A legnagyobb élmény ez a hely mindig a fiúknak, vagy a férfiaknak szokott lenni, hiszen már mondhatni az első pillanatban megragadja őket, az egymás mellett sorakozó lovagi páncélok. Igazából ennek a helynek a maximális felfedezése sem vesz többet igénybe, mint pár órát.

Málta három városa

m4

Birgu, Isla és Bormia, Málta büszkeségei, hiszen ezek viselik a legősibb város címet. Busszal érkezve, hamar megismerhetjük gyalogosan ezt a három várost. Autóval ide nem fogunk tudni eljutni, hiszen csak a helyi lakosoknak megengedett az autóval való közlekedés.

Szent Pál katedrális

m5

Mdina város főterén található meg ez a katedrális, mely már sajnos nem az eredeti mivoltában látható. 1693-ban volt egy földrengés mely sok mindent elpusztított, köztük ezt a katedrálist is. Kilenc évvel később 1702-ben újra felépítették, sajnos az előző alapokból semmi sem maradt meg, csak a főkapu. Nincs külön belépője a helynek, de ha szeretnénk, akkor adakozhatunk. A legkedveltebb része a katedrálisnak, az előtte található két ágyú, mely sok turistát sarkall fényképezésre. Máltai utak, Málta nyaralás

Kiemelt máltai szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük