Málta kedvelt üdülőhelyei

Málta egy csodálatos szigetország, mely a Földközi-tengeren helyezkedik el, nem messze Szicíliától és Tunéziától. Kedvelt üdülőhely és évről évre egyre több turistát vonz. Szeretném bemutatni Önöknek azokat az üdülőhelyeket, melyeket nagyon kedvelnek a turisták.

m1

Valetta:

Valetta nem más, mint a kis szigetnek a fővárosa, melyet minden féle képen érdemes megtekinteni, hiszen nagyon szép. Nem csak lenyűgöző történelmi emlékeknek ad otthont, hanem a kulturális és az üzleti élet legnagyobb színtere is. Ezen a helyen nem kell azon meglepődni, hogy a különböző építészeti stílusok keverednek, hiszen a 16. századi remekművektől egészen a mai modern alkotásokig minden megtalálható. Méltón viseli a város az UNESCO világörökség címét, hiszen a parkjai, a terei és az emlékművei is mind-mind számottevőek. Ha ott járunk, semmi féle képen se hagyjuk ki a Szent János Társkatedrális megtekintését.

m2

St. Julians – Silema:

Itt aztán egyáltalán tud unatkozni az ember, hiszen egy igazán nyüzsgő városba találjuk magunkat. Bárok, éttermek, diszkók és még sok más helyek várják a turistákat és lesik minden kívánságukat az ott élő és dolgozó emberek.

m3

Buggiba – Qawra:

A tenger mellett fekvő sétányánál található a városközponti része, a főtér. Rengeteg turista jár ide nap mint nap. Érdekesség, hogy nagyon szeretik azok a diákok ezt a helyet, akik kimondottan azért jönnek ide, hogy elsajátítsák az angol nyelv alapjait. Így nem is meglepő, hogy az éttermek és a pubok mellett kaszinók is helyet kaptak, hiszen a sok diák és fiatal felpezsdíti az itteni életet. Qawra is kedvelt hely, ám azok részesítik előnyben, akik nem kimondottan a tengeri csobbanás szerelmesei, inkább a naplementés sétákat kedvelik jobban.

m4

Mellieha és környéke:

Máltának az északi részén helyezkedik el ez a rész, mely kimondottan azoknak való, akik a pihenésre vágynak és inkább kerülnék a nyüzsgő központokat. Családoknak nagyon ideális ez a hely, hiszen a homokos part a kicsiknek igazi homokvár építő színtér is lehet. A szállodák többsége itt All Inclusive ellátást biztosít, mely kis és akár nagyobb gyerekekkel ideális lehet.

m5

Gozo és KComino szigete:

Ezek a szigetek szintén Máltának az északi részén található, melyek a zöld különböző árnyalataival várja az oda utazókat, az igazi nyugodt és békés természet. Ezen a helyen csodálhatjuk meg, az úgy nevezett kék ablakot mely nem más, mint egy boltív, amit a természet erejének köszönhetünk. Comino érdekessége, hogy azt ott élő lakosok mindösszesen 4-en vannak és csak két szálloda található ezen az aprónak mondható helyen. Ha itt járunk, akkor feltétlenül el kell látogatni a kék lagúnába mely nem mindennapi természeti látvány. Málta nyaralás, Máltai utak

m6

Kiemelt máltai szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük