Málta gasztronómiája, Málta utazás

Mára már Málta is azon desztinációk közé tartozik, melyek napról napra nagyobb kedveltségnek örvendenek, hiszen lélegzetelállító természeti tájaival, valamint kulturális örökségeivel várja az oda látogató kedves utasokat. De egy utazás nem csak a kirándulásról valamint a pihenésről szól, hanem az ország konyhájának a felfedezéséről is. Mi magyar emberek nagyon szeretjük a hasunkat, így nem is lep meg szerintem senkit, hogy ahol járunk, annak az országnak szeretjük felfedezni az ország ízeit. Ez nincs is másképp Máltán sem, hiszen semmihez sem hasonlítható az, amit itt kapunk.

malta képjó

Az igazi máltai konyhára az egészség a jellemző, nem csak az ételekben, de az elkészítésben is. Rengeteg zöldségre és gyümölcsre kell számítanunk, mind friss, mind más és más formában. A szigeten rengeteg narancs terem, így azt mindenhol korlátlan számban szolgálják fel, hiszen ez az egyik legkedveltebb gyümölcsük. Nagyon érdekes, hogy mindig kerül a megterített asztalra különféle saláták.

Máltán nem a csirkével vagy éppen a sertéssel fogunk, mint húsféle a legtöbbet találkozni, hiszen a legkedveltebb náluk a nyúl hús. Bármilyen étteremben járunk biztos, hogy találni fogunk jó pár olyan fogást melyek nyúlhúsból készülnek. A leginkább kedveltebb még a turisták körében is a borban pácolt fokhagymás nyúl. Persze nekünk, európai embereknek meg kell valamilyen szinten barátkozni ezzel a kínálati választékkal, ám valójában egy nagyon finom húsról van szó, mely minél ízletesebben és fűszeresebben van el készítve annál finomabb. Talán a nyúlmájas spagetti az melyik tényleg furcsán hangzik, és nem vonzza annyira az embert, hogy megkóstolja. Persze itt semmi sem kötelező, így ha nem szeretnénk megkóstolni ezt a fajta húst, akkor helyette akár a tenger gyümölcsi nyújtott ételeket is ehetünk. Persze itt oda figyelnek a turistákra és arra is, hogy milyen ételeket is fogyasztanak a saját hazájukban így találkozhatunk szárnyas ételekkel is bőven. Szóval nem kell megijedni, hiszen éhen halni senki sem tud Máltán, mert rengeteg változatos étellel találkozhatunk.

A vallásuk miatt péntekenként, nem esznek húsételt, ezért is találhatunk rengeteg zöldséges fogást, melyek a vegetáriánus utasoknak is kedvező lehet. Egyik kedvelt zöldséges ételük a kappunata, mely egy lecsós ételre hasonlít, annyi különbséggel, hogy padlizsánt is tartalmaz.

Egy igazán ízletes és laktató étkezés után egyértelmű, hogy nem szabad kihagyni a helyi italoknak a megkóstolását. A máltai emberek nagyon kedvelik a söröket, és rengeteg gyümölcsös sörrel is találkozhatunk, melyek a nagy melegben igazi hűsítőként hatnak. Saját helyi üdítő italuk a Kinnie, mely számunkra lehet, hogy furcsa ízű lesz, hiszen narancsos-unicumos ízt érezhetünk annyi különbséggel, hogy nem tartalmaz egyáltalán alkoholt.

Úgy gondolom, ha Máltán járunk, akkor nem szabad semmi képen sem a megszokott dolgokat enni és inni, hiszen ha haza jövünk, lehet bánni fogjuk, hogy nem mertük megkóstolni a helyi kínálatot. Málta utazásMáltai utak

Kiemelt máltai hoteleink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük