Málta fakultatív programlehetőségei

Málta egy picike szigetország a Földközi-tengeren. Nagyon kedvelik a turisták, mert habár kicsi, annál több látnivalót és lehetőséget rejt önmagában. Nézzük meg miket is tudunk csinálni Máltán, ha ott töltjük el a nyaralásunkat.

Valetta – a lovagok városa

málta1

Valetta az a város ahol látnivalókban nincs hiány. Kirándulásunk alkalmával elsőként a Barakka kertbe jutunk el, ahonnan megpillanthatjuk a Nagy kikötőt. Ez után tovább haladunk a városon és a sziget egyik leginkább kedvelt nevezetességét nézhetjük meg a Szent János katedrálist. Ezen a helyen található meg Caravaggio képei. A nap hátralévő részében még elmegyünk a parlamenthez, a hadtörténeti múzeumhoz, és ha úgy alakul, akkor a Nagymesteri palotához is.

Málta gyöngyszemei:

málta2

Első hely, amit megtekintünk az egy hatalmas dóm. Innen tovább haladva Ta Qaliba lyukadunk, ami egy szép kis kézműves falu. Találkozhatunk helyi emberekkel, akik saját maguk készítik el a portékájukat, mint például az üvegárukat. Nem csak arra van lehetőség, hogy betekintést nyerjünk a készítés rejtelmeibe, hanem arra, is, hogy megvásároljuk ezeket. A kis falu felfedezése után Rabatba vezetnek útjaink, ahol a Szent Pál templom mellett, azt a barlangot is megtekintjük, melyről úgy vélik, hogy itt tartottál fogva magát Szent Pált. Ebédünk elfogyasztása után, mely a tipikus máltai ízeket tartalmazta a nap utolsó állomása felé vesszük az irányt, és így érünk el Dingli városába, melynek a partszakasza igazán lélegzetelállító látvány.

Gozo szigettúra:

málta3

A szigetfelfedezéséhez kompra kell szállnunk, hogy eljussunk Gozo szigetére. Az út hossza miatt nem kell aggódni, maximum egy fél órát vehet igénybe és ennyi idő alatt meg is érkezünk a szigetre. A sziget történetét tekintve egészen Odüsszeusz idejéig vezethető vissza, ugyan is az elmondások alapján úgy vélik itt élt Calypso, aki 7 évig tartotta ott Odüsszeuszt a saját bűvöletében. A szigeten megtalálható egy legalább 7000 éves templom is. Érdekesség erről a templomról, hogy régebbinek tartják, mint magukat a piramisokat. A szigeten töltött ebédünk után meglátogatjuk a fővárosát, ahol a Citadellától tekinthetjük meg a sziget látványos panorámáját.

Kék Barlang, Marsaxlokk:

málta4

Maga a Kék Barlang egy olyan helyen fekszik, mely sok művészt megihletett már, hiszen egyszerűen csodálatos a hely. A barlangot magát csónakkal tudjuk megnézni és meglátjuk milyen kék az a kék. Marsaxlokk nem más, mint egy aprócska halászfalu. Szinte rögtön fel fogjuk ismerni, hiszen ezt már képeslapokon talán mindenki látta már. Itt lesz lehetőségünk egy kicsit szabadon sétálni és közben megismerkedhetünk a hely aranyos bolhapiacával. Kellemes ajándékokkal térhetünk innen haza és rengeteg élménnyel. Málta sok lehetőséget rejt magába, mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen ezek a lehetőségek még inkább megismertetnek Önökkel egy olyan desztinációt, mely egyre kedveltebb a turisták körében. Málta nyaralás, Máltai utak

Kiemelt máltaiszállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük