Mallorcai utazások és érdekességek

A Spanyolországhoz tartozó Baleár-szigetcsoport részei Menorca és Mallorca, melyekből az utóbbi kiemelkedőbb turisztikai szempontból. A szigetcsoport legnagyobb szigete, mely a Földközi tengeren helyezkedik el. Éghajlatát tekintve mediterrán, melyre a forró száraz nyarak és az enyhe telek a jellemzőek. Mallorca fő hegyvonulata a Serra de Tramuntana, melynek köszönhetően megvédi az északi hideg szelektől a szigetet. A parton a hőmérséklet kellemesebb lehet számunkra, hisz a tenger felől érkező hűsítő légáramlat kellemesebbé varázsolja a levegőt.

mallorca tenger öböl kaktusszal

Két természet által alkotott öblöt találunk a szigeten. Északon a Badia d’ Alcúdie és délnyugatra a Badia de Palma-t. A Tramuntana-hegység vonulata a tengerbe bukik a sziget nyugati és észak-nyugat részén.

mallorca katedrális

Az egyik legpompásabb és legemlékezetesebb látványt a szigeten tavasszal virágzó fehérben és rózsaszínben pompázó mandulafák alkotják. Persze ne feledkezzünk meg a térségnek azon növényeiről sem, melyek, ha Mallorcára gondolunk, szinte mindenkinek eszébe jutnak ezek nem mások, mint a citrusfélék és az olajfák. Nagyon gazdag növényvilággal rendelkezik a térség ezek között megtalálható a körömvirág, a kamilla, különféle orchideák, valamint nyáron, ha beleszippantunk a levegőbe a kakukkfű, az ánizskapor és a fokhagyma illatainak keverékével találkozhatunk.

mallorca kisutca virággal

A mallorcai emberek anyanyelvüket tekintve a kasztíliai spanyolt beszélik, de turisztikai szempontból jól kommunikálnak angolul, németül és franciául is.

Gasztronómiai szempontból nem tartoznak a legkülönlegesebb térségek közé, mégis mindenkinek tartogatnak meglepetéseket. A vegetáriánusoknak előszeretettel ajánlják a tumbet-et, mely nem más, mint sült padlizsán, borssal és burgonyával. Az ínyencek megkóstolhatják a frito mallorquines-t, ami egy tápláló húsleves azzal a különlegességgel, hogy összetevőit tekintve megtalálható benne a máj, a tüdő és a vér is. A leggyakrabban használt húsféléik a nyúl, a sertés és a csigahús. Az ételadagokat tekintve igen bőkezűek, szeretik a nagy adag ételeket. Persze a különleges ételek mellette a spanyol térségre jellemző közkedvelt paella és gazpacho is megtalálható az éttermek étlapjain.

spanyolország sonka színes

Nem csak különleges ételeikben változatosak és gazdagok, hanem desszertjeik és igen egyediek.  A mallorcai emberek igen édesszájúak és kedvelik a mézet és a mandulát, mint a sütemény valamely összetevőjét. Ha Mallorcára utazunk feltétlenül meg kell kóstolnunk a gelato de almendra-t, mely egy egyszerű mandula jégkrém, még is az ő körükben nagyon közkedvelt, valamint nem szabad kihagynunk az Ensada’ mada-t, ami egy krémmel töltött hájas tészta.

Ha már ételek és desszertek, akkor minden képen fogyasztanunk kell mellé egy jó spanyol bort. Két különleges bort említenék meg, egy testesebb tölgyezett bort a Riojas-t valamint egy könnyedebb, frissebb bort a Navarras-t. Ezek a borok mellett igen kedvelt az úgy nevezett Cava ami nem mást mint habzó bor. Édes és száraz változata és megtalálható.

Mallorca az egyik legkedveltebb nyári desztináció, népszerű nyaralóhely. Kellemes időjárásával, szép utcáival és kitűnő ételeivel remek választás barátokkal és családdal is. Hamarosan foglalhatóak lesznek már a jövő nyári ajánlatok is, amiket honlapunkon is meg fog találni. Spanyol utak

Kiemelt mallorcai hoteljeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük