Maldív-szigetek látnivalói és nyaralóövezetei

Az Indiai-óceán egyik legnagyobb csodája a Maldív-szigetek, mely szigetcsoportként került be a földrajzi atlaszunkba, és ami valójában atollokból tevődik össze. Alapjáraton egyik sziget, vagy atoll sem nagy, sőt mind-mind egy-egy szállodának adnak otthont, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy óriási felhőkarcolók vannak itt, hanem helyes kis bungalók, melyek akár egy kis stég segítségével a tenger felett helyezkedik el. Attól mert idézőjelbe véve kicsinek mondható a hely, még azért vannak látnivalói melyeket érdemes megkeresni, ha már ott járunk.

Látnivalók:

Malé:

Ennek a különleges országnak a picinyke fővárosa, mely nem rejteget túl sok látványosságot, ám annál különlegesebbnek tartják. Szépségét annak köszönheti, hogy mesés piacokat és mecseteket találhatunk, melyeket helyes kis utcákról tudunk megközelíteni. Egyáltalán nem nagy a sziget, amit gyalog is kényelmesen be tudunk járni. Hamar megismerhetjük a helyi lakosokat és egyáltalán nem meglepő, hogy pár nap alatt már akár meg is ismernek minket, hiszen a város teljes lakossága 65 ezerre tehető.

Egy kisebb időnek köszönhetően mikor szultán uralkodott az országban, neki a tiszteletére és az emlékei elhelyezésének érdekében létre hozták a Nemzeti múzeumukat, melyekben rengeteg szultáni tárgyat, valamint régészeti emlékeket találhatunk meg. Érdemes ellátogatni a Szultán Parkba és megnézni a Nagypéntek Mecsetet is. Kellemes hangulatú ajándék boltokat találhatunk, ahol a helyi kézműves termékeket is meg tudjuk vásárolni.

Seenu:

Malé után a második legnagyobb szerepet betöltő városa, mely az Addu-korallzátonyon található meg. Ez az a hely, ahol felfedezhetjük azt, hogy milyen a valódi Maldív élet, hogyan is néz ki egy igazi tradicionális falu, és hogy, hogyan is élnek ők együtt közösségekben. A második világháború elég nagy hatással volt a történelmére és a további életre.

Nyaralóövezetek:

Mint már említettem az ország több kisebb szigetből tevődik össze, ezekből persze igen sok lakatlan, ám azért bőven vannak, olyanok melyek igen hatalmas turista forgalmat bonyolítanak le. Egyáltalán nem meglepő az, hogy ezek a népszerű szigetek a fővároshoz közel helyezkednek el. Három zátonyon terülnek el, melyek a következők: Észak és Dél Malé zátony és az Ari zátony. A legszínvonalasabb szállodák, mind itt helyezkednek el. Ezeken a helyeken mindenhol a finom, fehérhomokos partokkal találkozhatunk, melyeket pálmafák öveznek körbe. Akik szeretnek búvárkodni, vagy még nem próbálták, de megtennék, azoknak itt erre kimondottan jó lehetőségük nyílik. Amit viszont feltétlenül érdemes tudni, hogy hasonlóságuk ellenére, nem ugyan olyanok a szállások és a szolgáltatások egy-egy szigeten. Mindenhol figyelembe kell venni az ár-érték arányt, hiszen minél drágább a hely annál magasabb színvonalú szolgáltatásban lesz részünk. Persze vannak hagyományőrző helyek is, melyeket szintén nagyon kedvelnek a turisták.

Maldív-szigetek utazás

Kiemelt Maldív-szigeteki szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük