Maldív-szigetek gasztronómiája

A Maldív-szigeteken nagyon kedveltek a halak és a tenger gyümölcsei, ami egyáltalán nem mondható meglepőnek, hiszen a szigetek adottságait figyelembe véve, valamint mivel egy igen sok szigetből álló szigetcsoportról beszélünk, így a halászási lehetőségek is rendkívül magas színvonalon működnek. Így itt biztos, hogy jobbnál jobb halas ételt tudunk megkóstolni és azokat is rengeteg féle módon tudják elkészíteni és tálalni is. Maldív ételekről érdemes tudni, hogy gazdagon vannak fűszerezve és a csípős ízeket előnyben minősítik. Így ha helyi ízeket szeretnénk megkóstolni, akkor erre minden féle képen, készüljünk fel. Az egyik legkedveltebb helyi étel a halleves, amit érdemes megkóstolni ott tartózkodásunk során.

A halakból is és a tengeri gyümölcsökből is a legjobban a következőket kedvelik: polipok, kalamárok és rengeteg halfaj. Nem csak ezek teszik az ételeik fő részét, vannak más alapanyagok is melyeket szívesen használnak, mint például a kókusz, az ananászt vagy akár a mangót is.

Persze nem kell megijedni, hogy csak ilyen jellegű ételeket ehetünk, a szállodák fel vannak készülve a turistákra és mondhatni minden egyes üdülőkomplexumban nemzetközi ízekkel találkozhatunk. Így mind elő-, és főételekben, valamint desszertekben és italokban is megtaláljuk azokat, amik hozzánk a legközelebb állnak. Az olasz konyhától a franciáig minden megtalálható az éttermekben, de nem csak az európai ízek ütik fel a fejüket, hanem a többi földrészek ízei is rengeteg formában kerülnek fel az étlapra.

Habár a Maldív-szigeteknél úgy alakult ki, hogy lényegében ahány sziget annyi szálloda komplexum jött létre, vannak dolgok, amikre egységesen megpróbáltak oda figyelni és ilyen például az étkezés. Rájöttek arra, hogy szeretik a vendégek a svédasztalos kiszolgálási formát és nekik, is mint ott dolgozóknak könnyebb az egésznek a lebonyolítása. Svédasztalos formában mind a három étkezést megtalálhatjuk, ám az igazán luxus minőségű szállodákban már az sem meglepő, ha magát az ebédet és a vacsorát esetleg már a la carte formában választhatjuk ki, azaz étlapról tudunk választani az ott kínált ételek közül. Mivel az egyik kedvelt fűszer a kari, amit rengetegszer használnák ám ez viszont csípős, így minden olyan ételt külön megjelölnek, ami ez nem tartalmazza. Első sorban ilyenkor a gyerekekre gondolnak, ám mindig van olyan felnőtt is, aki kerül az erősebb ízeket.

Két féle típusú ételt különböztethetünk meg a Maldív-szigeteken, az egyik az úgy nevezett hosszú ételek, míg a másik az úgy nevezett rövid ételek. Az első csoportját alkotják azok az ételek, melyek krumpli, rizs és hal keverékeiből tevődik össze. A második csoportját az édességek teszik ki. Egy szónak is száz a vége, éhen biztos nem fogunk halni a Maldív-szigeteken, hiszen a helyi ételeik is finomak, valamint a nemzetközi ízeket is megtaláljuk a szállodákban. Maldív-szigetek utazás, Maldív-szigetek nyaralás

Kiemelt Maldív szállodáink:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük