Mahdia, Tunéziai utazás

Mahdia Tunézia kedvelt turista központjaihoz tartozik, mely nem más, mint egy igen forgalmas halászkikötő is egyben. Az ország középső részén található meg, azon belül is a Cap Afrique félszigeten. A város partjait a csodálatos Földközi-tenger mossa, így az oda látogató turisták neki köszönhetik a finom fürdőzési lehetőséget. A fővárostól, Tunisztól mindösszesen 200 km-re található a város, ám Sousse üdülőhelyhez jóval közelebb helyezkedik, körülbelül egy órányira autóval. A Krisztus előtti időkben még Mahdia volt az ország fővárosa, és igen fontos szerepe volt abban, hogy a nagy urak között központi szerepet töltsön be. Mára már inkább az üdülő szerepe maradt fent.

m1

A város hangulata igazi múltidéző pillanatokat ébreszt bennünk, már rögtön az első pillanatban, hiszen az óvárosa és annak a szűk utcái lenyűgöző pompában tündökölnek. Mind e mellett nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy egy tengerparti városkáról beszélünk, így az óvárosi rész és a tengerpart együttesen viszont igazi egzotikus küllemet ad az egész helynek. Érdekesség, hogy a városközponti része az óta áll úgy érintetlenül, ahogy ma láthatjuk mióta megépült, már sok-sok éve.

m2

A kis városkában tipikusan az az érzés fog minket fogadni, amit egy ilyen helytől várunk. A szűk óvárosi utcáiban, is érezhetjük, amint a fuvallat arra hozza a tengernek a sós illatát. Kellemes csend borul a városkára, ami nyugtatólag hat az ottani emberekre, ám ezt a csendet maximum a helyi szövő emberek munkájának a zaja zavarhatja meg. Ám ha belegondolunk abba, hogy a zaj mögött igazi kézzel készített munkák készülnek, talán máris nem is olyan zavaró ez az aprócska zaj. Ha Tunézia, akkor egyértelműen piac, ebben itt sincsen hiány, hiszen több piacot is találhatunk. Érdemes oda figyelni arra, hogy az eladók szeretik azokat a vásárlókat, akik mernek alkudni. A termékek szépek és kézzel készítettek. Pénteken a nagy piacon úgy érezhetjük magunkat mintha egészen az Aladin mesébe csöppentünk volna bele, hiszen a régi népviseleti jelmezekbe bújnak az árusok és fantasztikus hangulatot teremtenek a vásárlóknak.

m3

Mint már említettem elég komoly kikötőnek minősül az országban, ahol rengeteg portéka cserél gazdát. A turisták egyik kedvelt helye egy elsüllyedt hajó, ami még a görög kultúra idejéből maradt fent. Ez a hely nincs tele látnivalóval és érdekességgel, de azért egy kettő m ég is akad, és ezek egészen kiemelkedőek. Ilyen például a Skifa el Kahla, mely nem más, mint egy kis erőd, vagy éppen a Nagy Mecset. De ha már ott járunk, akkor feltétlenül keressük fel a Mahdia Múzeumot vagy éppen a kincstárat is. Tunézia utazás, Tunézai utak

m4

Kiemelt szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük