Kubai utazási kedvcsináló

Kuba vagy más néven Kubai köztársaság egy szigetország, mely a karibi térséghez tartozik. Az egyik legnépesebb terület a karibi szigetek közül. Fővárosa Havanna. Határait tekintve az Atlanti-óceán, a Mexikói-öböl és a Karib-tenger határolják. Elég közel van Floridához és Mexikó sincsen nagyon messze tőle.

kuba16

Földrajzi szempontokból egy igen sík vidékről beszélünk, ahol hegyvidék csak délkeleten fordul elő. Legmagasabb pontja 2005 méteren fekszik, Turquino. Egy említésre méltó folyója van a Rio Cauto, mely 343 km hosszú, de hajózásra nem alkalmas. Trópusi éghajlatú terület, melyre jellemző a meleg időjárás sok esővel. Itt is többször előfordulhat hurrikán egy év folyamán. Átlaghőmérséklete 22 és 28 Celsius fok közé tehető. Novembertől áprilisig egy száraz idő befolyásolja az éghajlatát, míg májustól októberig egy esős. A páratartalom akár 80 százalékos is lehet.

kuba-utazas-havanna-2ej-es-varadero-5ej-3_8

Kubában úgy védik a természetet, hogy az ország bizonyos területein építési tilalmat rendeltek el. Egy pár különleges növény Kubából, mint például a Királypálma, vagy az ország nemzeti virága a Hedychium coronarium. Állataik közül híres a Kubai trogon, mely nem más, mint az ország nemzeti madara, vagy a Karibi manátusz vagy éppen a trópusi delfin. Két nemzeti parkja van a Desembarco del Gramma Nemzeti Park és az Alejandro de Humboldt Nemzeti Park.

kuba hangulatos tengerparti esküvős

I.e. időszakból vannak már feljegyzések, hogy Kubában éltek emberek, de igazából a nagy földrajzi felfedezéseknek és Kolumbusz Kristófnak köszönhetően találtak rá Kuba szigetére. Spanyol gyarmat lett belőle és nagyon sok rabszolgát telepítettek be az országba. Az ország több minta fele fehér, de azért megtalálható még a fekete, a mulatt és csekély számban indiánok is. A hivatalos nyelv a spanyol, de vannak olyan részei a térségnek, ahol a ladino, jiddis vagy éppen a kínai nyelvet beszélik. A turizmusnak köszönhetően igen sokan beszélik az angolt és az oktatásban is ez a legjobban oktatott idegen nyelv. Vallási szempontból a római katolikus a legelterjedtebb, a lakosság több mint fele ezt a vallást vallja, de megtalálható még a protestáns, zsidó vagy muszlim vallások is.

kuba pálmafák

Az ország igen gazdag vasúthálózattal rendelkezik és a közút hálózata sem elhanyagolható. Valamint van 78 darab repülőtere és 7 hajó kikötője is.

varadero_cuba_beach_tabla

Gasztronómiáját tekintve kevert stílust figyelhetünk meg, mert egyaránt megtalálható benne a spanyol valamint az afrikai ízek is egyaránt. Fő alapanyagukat tekintve a rizs, a bab, a kukorica rák, halak stb. jöhetnek szóba. Szeretnek leveseket, vagy főtt, sült és párolt ételeket készíteni. Nem elhanyagolható az ételeiknél a mártások, szószok használata, mely még ízletesebbé és változatosabbá teszi az ételeket. Desszertként feltétlenül meg kell kóstolnunk a kókuszszirupos sajtot, vagy a különleges rumos omlettet. Nagyon kedvelik a tenger gyümölcseit és ezeknek változatos formáit, például a tintahalmártást vagy a rákfalatkákat. Igen kedveltek a koktélok melynek alapanyagaként a kubai rum szolgál. Kedvenc koktéljaik a Daiquiri, a Havanna especial vagy éppen a Bacardi-koktél. Kedvelik a turmixokat valamint, kávézók bárok kedvelt itala a “jugó”, ami trópusi gyümölcsökből készül. Kubai utak

Kiemelt hoteleink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük