Kréta látnivalók, utazási információk Krétáról

Kréta Görögország egyik legkedveltebb szigete a turisták szemszögéből, mely hatalmas látogatottságnak örvend. Megközelíthető repülővel, vagy hajóval a környező városokból. A szigeti élet nagyon felpezsdült, rengeteg szórakozási lehetőséggel, és kellemes délutáni sziesztával. Nagyon sok látnivaló van a szigeten, melyet, ha csak tehetjük feltétlenül meg kell nézni, hiszen örök emlékek maradnak számunkra.

kréta virágok

Santorini: Katamaránnal lehet megközelíteni Santorinit. Buszos kirándulás során megnézzük Pyrgos és Oia városát, majd Fira városában ebédelési lehetőség is lesz a sok séta és látnivaló mellett.

kréta szélmalom tengerrel

A Knossosi palota és az Iraklioni Múzeum: Ez a palota még az időszámításunk előtti időkből maradt fent, mely nagyon sok legendával bír. Számos ember úgy gondolja, hogy ha ellátogatunk a palotába, akkor haza menetelkor visszafordítják a repülőgépet. A palota háromemeletes. Ehhez az épülethez kötődik a Minotaurus legenda, mely egy különleges szerelmi történetről szól egy labirintusban. Városnéző túrán is részt veszünk, valamint a múzeumban felfedezzük az összes fent maradt történelmi emléket is.

kréta szép tengerpart

Szamaria-hasadék: A Szamaria-hasadék egy közkedvelt túra helyszín, mely nem csak azoknak ajánlott, akik szeretnek túrázni, hanem mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy az új helyek és a látnivalók felfedezése számára fontos akkor ott a helye. Hajóval lehet megtenni az út egy szakaszát és megtekintjük az Agia Roumelibe, hogy megtekintsük a hasadék végét. Mielőtt az út véget érne lehetőség van megkóstolni a helyi specialitásokat és fürdőzni a csodálatos háborítatlan tengerben.

kréta kék fehér házak tengerre nézőek

Krétai folklór: Krétai folklór, vagy más néven egy hamisíthatatlan Görög Est, mely betekintést nyújt a felejthetetlen görög kultúra felpezsdítő bulizásába. Általában, hogy tökéletes legyen a hangulat és a kultúra bemutatása, így ez a kis rendezvény egy közeli kis faluban kerül megszervezésre. Az est folyamán megismerhetjük a tipikus görög öltözéket, a zenéjüket és a táncukat egyaránt. Elsajátíthatjuk a zorba tánc sajátosságait a fantasztikus bouzouki zene ritmusaira. Megkóstolhatjuk a görög gasztronómia ínycsiklandozó ételeit, gondolok itt a gyrosra vagy a különleges italaira, mint az uzo vagy a metaxa.

kréta agios nicholaus kikötő

Elouda, Spinalonga, Agios Nikolaos: Hatalmas kirándulást tehetünk a sziget északkeleti partvonala mentén, ahol első körben Elouda-t látogatjuk meg. A város híres lett a „Ki fizeti a révészt?” Című filmről. A falu jellegét tekintve tipikus halászfalu, ahol belecsöppenhetünk ebbe, kis mesterségbe. Spinalonga szigetére hajóval tudunk eljutni. Itt egy kellemes pár óra eltöltése után indulunk vissza Elouda szigetére. Agios Nikolaos-ba menet fele gyönyörködhetünk a csodálatos Mirabello-öbölben. Nagyon szép hely Agios Nikolaos, ami a feneketlen tónak ad otthont.

Már most lehetőségünk van előfoglalni Kréta csodálatos szállodáira, és különböző összegű kedvezményeket is igénybe tudunk venni. Hogy miért is jó nekünk, hogy minél hamarabb foglaljuk le? Még bőven van hely az összes szállodában és a repülőgépeken is. Nem kell azon aggódnunk, hogy elfogynak a helyek a kiszemelt szállodában, vagy, hogy nem azt kapjuk amit szeretnénk. Sőt, ha még most lefoglaljuk utunkat, akkor sokkal jobb áron hozzá tudunk jutni, mint ha tavasszal vagy akár nyáron foglalnánk le. Kréta utazásGörög utak

Kiemelt krétai hoteleink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük