Fantasztikus Kínai körutazások, kínai üdülés

Kína Kelet-Ázsiában található ország, mely igen gazdag történelemnek és kultúrának örvend, ami nagyon érdekes lehet a turisták számára. Olyan hatalmas az ország, hogy csak azért ritkán utazik valaki oda, hogy egy részét lássa ezért inkább a körutazások alkalmával lehet a legjobban megismerni és felfedezni.

kína kert

Két körutazás az melyet ajánlani tudunk az egyik egy rövidebb, míg a másik egy hosszabb út. Ezek az utak próbálják a leglényegesebb részeit megmutatni Kínának. Mind a két útra repülővel megyünk és Pekingbe érkezünk meg. Betekintést nyerhetünk annak a városnak az életébe, mely a legnépesebb címet viseli a világon. A városban megtalálható a mai modern kultúra, ami mellett csodálatosan él a régi őri kultúra is. A kommunizmus hatását is érezhetjük a városban, de még sem a nyomasztó formában. Megtekinthetjük a Tinananmen-teret, mely a világ legnagyobb tere címmel büszkélkedik. Megtudhatjuk miért kapta Peking a tiltott város nevet, és hogy mely dinasztiák uralkodtak ott az elmúlt évek alatt.

kína nagy fal naplemente

Ha Kínában vagyunk semmi képen sem szabad kihagyni a kínai nagy falnak a megtekintését, hiszen egy olyan monumentális dologról van szó, mely nem csak a történelemben, és a könyvekben, de a gyerekek kedvéért már a mesékben is megjelent. Maga a fel körülbelül olyan 7000 km hosszú lehet, mely több ezer éven át épül és ezeknek az éveknek a különböző nyomait mind-mind meg is találhatjuk. Sétálhatunk a szellemek útján és megtudhatjuk, hogy a feng-shui szerint miért úgy építették Ming császár temetkezésének a helyét, ahogy azt a mai nap láthatjuk. Pekingnek felfedezhetjük azt a csodálatos részét, mely tipikusan a régi Pekinget idézi fel számunkra ez az úgynevezett Hutong-túra.

kína sárkány szobor

Ha más Kína nem szabad elfeledkezni a rendkívül gyors vonatáról sem, melyet lesz is módunk kipróbálni miközben elutazunk Sanghajba. Sanghaj a tengerparton található. A város óvárosának és főbb nevezetességeinek feltétlenül szenteljünk időt. Ne feledkezzünk meg arról, hogy Kínában is mennyi mindent tudunk vásárolni a rengeteg kis bazárban ahol csodálatos kézzel készített dolgokkal találkozhatunk.

kína esti fény templom

A rövid túránk ezzel véget is érte, de nézzük meg mennyivel kapunk többet, ha a hosszabb körutazáson veszünk részt. Meglátogathatjuk a Longmen barlangtemplomot mely az UNESCO világörökség részét képezi. Szupergyors vonattal Xianba utazunk, ahol a csodálatos agyaghadsereget találhatjuk, melyről már talán mindenki nagyon sokat hallott, de amikor az ember valójában meglátja, akkor eláll a lélegzete, hiszen ilyet még talán nem láttunk eddig. A bábuk aprólékosan ki vannak dolgozva, még a magasságuk is változó és az első császár CSin Si Huang-ti sírhelyét védik. A városnak a felfedezése sem elhanyagolható. A hosszabb út végét is Sanghajjal zárjuk le, de kicsit több időt tudunk ott tölteni, ami még jobban segíthet nekünk felfedezni a csodálatos várost.

kína kir templ

Kína egy igazán sokrétű ország, mely biztos, hogy mindenkiben maradandó emlékeket hagy és sose fogja elfelejteni az ott töltött napokat, hiszen egy olyan kultúrával sikerül megismerkedni, amivel Európában biztos, hogy nem fogunk találkozni. Kína utazás

Kiemelt kínai utazások: