Kenya utazási információk

Kenya Kelet-Afrikában található, az Egyenlítő vonalában. Fővárosa Nairobi. Két nagy folyóval rendelkezik az ország, az egyik a Tana, míg a másik a Galana és két nagy tóval is találkozhatunk a Kenyai látogatásunk során a Viktória-tóval és a Turkana-tóval egyaránt. Az Indiai-óceán csapdossa a partját és ez a legalacsonyabb pontja az országnak. Ismert hegye a Kilimandzsáró mely Kenya és Tanzánia határain fekszik. Legmagasabb pontja 5895 méter magas.

kenya elefáncsorda kilimanjaro előtt

Kenyában trópusi éghajlat van, aminek köszönhetően folyamatos meleggel tudunk találkozni. Jelentősebb csapadék kétszer fordul elő egy évben, egyszer áprilistól egészen júliusig, míg a másik időszak októbertől egészen novemberig. A legtöbb csapadékra a partvidéken számíthatunk, míg az északi részek az országban szárazabbak.

Kenya beach

Kenya állatvilága nagyon izgalmas, hiszen az ismertebb afrikai állatok itt is (még) szép számban megtalálhatóak. Kenya nemzeti parkjai védik az állatokat és az egész ország területének összesen 6 százalékát teszik ki.

Kenya nemzeti parkjai:

  • Aberdare Nemzeti Park
  • Kora Nemzeti Park
  • Meru Nemzeti Park
  • Kelet Tsawo Nemzeti Park stb.

Kenya két különleges természeti helyszíne is felkerült az UNESCO világörökség helyszínei közé az egyik a Mount Kenya Nemzeti Park, a másik a Turkana-tó.

kenya oroszlánok

Kenya gasztronómiája sok módon eltér a többi országétól. Az ételeket főként babból készítik, valamint nagyon sok levesük van és kedvelik a ragus ételeket is. Az ételek és azok adagjainak a célja, hogy jól lakjanak velük az emberek, minél alacsonyabb árakon. Nemzeti ételük a nyama, mely nem más, mint kecske roston sütve. Ha vegetáriánus vagy akkor Kenya nem kedvez számodra annyira, hisz leginkább csak hús és állati alapanyagú ételeket készítenek. A sör kedvelőinek viszont Kenya igazi paradicsom lehet és bőven megtalálhatják számukra a megfelelő italt. A szállodákban nemzetközi konyhával is találkozhatunk, valamint a helyi éttermekben akár európai húsokat is elkészítenek különleges kenyai ízesítésekkel fűszerezve. Lehetőségünk van megkóstolni a vadon állatait, is mint például a zebrát, antilopot vagy a krokodilt is.

kenya afrikai naplemente

Kenya fővárosa nem tekint vissza hosszú múltra, csak 1899-ben kezdték el komolyabb szinten benépesíteni és a vasútvonalat kiépíteni. Addig inkább mocsaras terület volt. Belvárosa mondhatni egy kényelmes sétával körbejárható. Minden megtalálható ott, mint egy rendes nagy belvárosban is. Kedvünkre vásárolhatunk, plázákba mehetünk és szórakozási lehetőségeket is találhatunk. Közbiztonságát tekintve nem olyan rossz, kevés a bűnözés. A fővárosban megtalálhatjuk a Kenyatta mauzóleumot, valamint a parlamentet is. Persze nem csak a fővárosban találhatunk látnivalókat, hanem az ország többi részében is. Kisumu is igen népes város Kenyában, ahol található a Viktória-tó. Kócsagokat találhatunk a tó környékén, melyek csodálatos látványt nyújtanak. Remek lehetőség van Kisumuba szafari kirándulásokat tenni. A városban csodálatos szappankő-szobrokat tudunk venni, valamint egy csodálatos piacot is találunk a városban. Mombasa már jóval régebbi történelmi múltra tekint vissza, mint a főváros. Itt nagyon érezhető az arabok hatása az építészeti emlékeken. Mombasa a turizmus központja és rengeteg charter járatot fogad mind Európából, mind más helyekről egyaránt. Kikötő állomásai is igen nagy hajóforgalmat bonyolítanak le. Kenyai utazás

Kiemelt kenyai hoteleink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük