Kefalonia utazás

Kefalonia szigete a Jón-tengeren helyezkedik el, amelynek, lakosainak száma körülbelül olyan 40 ezer főre tehető. A jón-tengeri szigetek közül ez a legnagyobb területileg. Elhelyezkedését tekintve pont Lefkada és Zakynthos között helyezkedik el, a patrasi öbölben. Nagyon közel található Kefaloniához a híres Ithaka, mely mindenkinek biztos ismert az iskolai tanulmányai során. Mint minden görögországi szigetnek, ennek is van úgy nevezett fővárosa, mely nem más, mint Argostoli. Sajnos a városnak 1953-ban egy földrengés által el kellett pusztulnia, melyet teljesen újjá kellett építenie a sziget lakóinak. Csodálatossá sikerült nekik a várost ismét megépíteni, melynek a sétánya melletti pálmafák és a kikötők igazi mediterrán hangulatot ébresztenek az emberben. Rengeteg kellemes kávézóval és tavernával találkozhatunk, ahol esténként egy koktél mellett üldögélve megismerhetjük a kefaloniai estét.

kefalonia

Természeti jelenségekben sincsen hiány a szigeten, az egyik ilyen kedvelt hely nem messze fekszik a fővárostól ez az úgy nevezett Katavothreszt, melyek víznyelők. Rengeteg olyan különleges földtani jelenséggel bír, mely miatt igazi érdekességnek tartják Kafelonia szigetét. Argostoli partjainál nagyon sok víz tűnik el a víznyelők mély szakadékaiba, mely végül a Melissani-tóba jut el. Van egy tavuk, melynek a mélységét még nem sikerült megállapítaniuk ezt a helyiek csak feneketlen tónak nevezték el, ez a tó az Avithos.

kefaloni1

Peratata település váráról vált híressé, hiszen itt van Ajiosz Georgiosz várának mára még megmaradt darabjai. Régen nem Argostoli hanem Kasztro vagyis ennek a várnak a helyszíne volt a városnak a fővárosa. Az egyik legtöbbet látogatott Nemzeti Park is innen nem messze található, mely a cédrusfák miatt olyan különleges.

kefaloni2

Itt található meg a szigeten a világ 10 legjobb strandja közül az egyik, Myrtos Beach. Igazi strand különlegesség, melyet nagyon kedvelnek a turisták.

kefaloni3

A szigetnek a legnagyobb kikötője Sami, melyet mindenképen érdemes megtekinteni. A sziget jellegzetességét az Enos-hegység adja, mely az egész szigeten végigvonulva megy át. Ezen a hegyen található egyedül Kefaloniai fenyő és a nagyon nagy népszerűségnek örvendő kistestű vadlovak is. Ez is egy tipikusan olyan görög sziget, mely látnivalókban nagyon gazdag és egy percet sem lehet itt unatkozni. Minden pillanatban találunk egy olyan helyet, melyet meg lehet örökíteni fényképezőgép segítségével. Kedvező lehet az ide látogató turistának, hogy nem ez a legfelkapottabb hely Görögországban így nem kell aggódni a nagy tömeg és a zsúfoltság miatt, ezért még fantasztikusabbak lehetnek az ott töltött napjaink. A rengeteg látnivalót mindenkinek feltétlenül meg kell néznie, ám ha egész nap csak a parton fogunk sütkérezni, akkor biztos lemaradunk mindenről. Kellemes sétákat tehetünk a városban vagy éppen a part mentén, megkóstolhatjuk a helyi különlegességeket és akár aktívan akár passzívan is el tudjuk tölteni az ott töltött napjainkat. Kefalonia utazás, Kefalonia nyaralás

Kiemelt kefalóniai szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük