Izraeli és Jordániai körutazás

Izrael és Jordánia már önmagában mind a kettő egy érdekes és látványos ország, sok-sok történelmi és kulturális látnivalóval. Ez a körutazás lehetővé teszi mind a két országnak a megismerését és felfedezését. Maga az utazás 10 napot vesz igénybe mi alatt bejárunk minden olyan látnivalót, melyet ennyi idő alatt érdemes megnézni. Első nap Izraelbe érkezünk meg repülővel, majd elfoglaljuk a szállásunkat mely Jeruzsálemben lesz.

Második nap igazi felfedező túrán vehetünk részt Jeruzsálemben, mely igazi vallási zarándokhely. Bár mindenki úgy gondolja, hogy Jeruzsálemben alapjáraton csak a zsidó vallás uralkodik, ez így száz százalékig talán még sem igaz, hiszen három vallásnak is megtalálhatóak a szent helyei. A zsidó vallásnak a mindenki számára jól ismert Siratófal, a keresztény vallásnak a Szent Sír templom és ezen felül még az iszlám vallás is felüti itt a fejét a Sziklamecsetével. Megtekintjük azt a helyet a városban, mely a biblia szerint Jézus életének kétszer is fontos szerepet nyújtott, egyszer itt találta meg számára a kedvelt pihenést, hiszen ezt volt az egyik legkedveltebb helye, valamint sajnos itt is árulták el. Ez nem más, mint az olajfák-hegye, de ezen belül is a Getshemane-kert. A nap hátralévő részében a többi nevezetesség megtekintése is porondra kerül. Az éjszakát ismét Jeruzsálemben fogjuk eltölteni.

A harmadik napon mindenkinek szabad városnézési lehetőség lesz, vagy éppen a fakultatív programokon való részvételre is lehet jelentkezni. Negyedik napon fakultatív program keretein belül a Holt-tengerhez lehet ellátogatni. Semmi féle képen sem szabad kihagyni ennek a helynek a megtekintését, hiszen ez egy igazi természeti csodának minősül, mely a földkerekségen egyedülállónak számít. A szállásunk még mindig Jeruzsálemben van.

Szállásunkát immár elhagyjuk és indulunk Caesarea felé, mely lényegében egy ókori római maradvány. Az út során ellátogatunk Názáretbe, mely a biblia szempontjából igen jelentős terület. A szállásunk már Tiberiasban lesz. Hatodik napon egész nap kirándulunk Jézus és az apostolok nyomában, így jutunk el a Genezáreti-tóhoz is. Itt lehetőség nyílik hajókázni is. A szállásunk továbbra is marad Tiberiasban. A hetedik napon elutazunk Jordániába, ahol az első állomásunk, amit megnézünk az nem más, mint, Jerash. Jerash felfedezése után tovább folytatjuk utunkat, és így jutunk el Ammanba, ahol a szállásunk is lesz ezen az éjszakán.

A nyolcadik nap sem fogunk unatkozni, hiszen egészen Madabába megyünk, ahol a híres mozaik térképet tekintjük meg. Innen tovább indulva eljutunk a Nebo-hegyre, mely szintén bibliai szempontból fontos, hiszen Mózes innen pillantotta meg először Kánaánt. A szállásunk Petrában lesz. A kilencedik nap talán az egyik legfelejthetetlenebb lesz, hiszen egész nap lehetőségünk van felfedezni Petra sziklába vájt városát. Az éjszakát már nem itt töltjük, hanem visszamegyünk, Tel Avivba, ahol az utolsó esténken álomra hajthatjuk a fejünket. A tízedik nap már a hazautazásról fog szólni, mely lehet, hogy mindenkinek kicsit szomorkás, ám az biztos, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodik egy ilyen út alkalmával. Jordán körút | Jordánia-Izrael körutazás

Kiemelt jordán-izrael körutazások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük