Indonézia gyöngyszeme, Bali nyaralás

Bali egy kis sziget, amely Indonéziához tartozik. A kis szigetnek a fővárosa Denpasar, mely délen található. Híres a sziget az ott élő emberek művészi képességeiről, gondolunk itt a táncra, a festészetre és a szobrászatra egyaránt. Persze ezek mellett igen sok művészeti ágakban kimagasló teljesítményt tudnak nyújtani.

bali ubud település

A szigetet körbeveszik a korallzátonyok. A déli részen fehér homok alakult ki, meg északon fekete homokkal találkozhatunk. A déli részen alluviális sivataggal találkozhatunk, ahol, ha nagy a csapadék, akkor a folyók rendszerint kiöntenek a medrükből. Trópusi éghajlat figyelhető meg a szigeten, mely magas páratartalommal jár együtt. Két évszak van a szigeten egy csapadékos monszunos időszak októbertől egészen áprilisig és egy jóval szárazabb időszak májustól szeptemberig. A legmagasabb hőmérséklet olyan 35 Celsius fok körül alakulhat, ami nekünk, európai embereknek még igen elviselhető lehet.

Bali rizsföld

Az ott élő emberek majdnem teljesen egésze a hindu vallást tartja, de egy elég nagy kisebbség muszlim. Hivatalos nyelvük az indonéz és a balinéz, és előfordulhat, hogy a szigeten élő emberek akár több nyelven is tudnak beszélni. Mivel igen nagy turizmussal rendelkezik, így az ebben a szférában dolgozok az angol nyelvet is beszélik.

Nusa Dua beach

Gasztronómiáját alapjáraton az Indiai konyha befolyásolta és ennek a hatásait figyelhetjük meg leginkább. De ettől függetlenül felfedezhető még benne a kínai, spanyol, közel-keleti és még a portugál hatások is egyaránt. A tofu náluk igen közkedvelt étel, rizzsel vagy szójababbal elkészítve. A rizs igen kedvelt köretük. A tofut igen sok módon el tudják készíteni és nagyon szeretik, mert igen egészséges étel mivel rengeteg B vitamint tartalmaz. A nasi goreng vagy más néven sült rizs kihagyhatatlan, ha Balin járunk, feltétlenül meg kell kóstolnunk. Mivel szigetről beszélünk itt is közkedveltek a halak és a tengeri gyümölcsök több féle módon való elkészítései is. Legnevesebb levesük a soto, ami nem más, mint egy csípős ízesítésű csirkeleves. Ha már Bali, akkor biztos, hogy kávé. Nagyon erős kávékat főznek és a kávéba csokoládét tesznek előszeretettel. A pálmapuncs vagy bali nyelven a tauk igen sokszor fogyasztott alkoholos italuk. Az Arak az a röviditaluk, ami a legerősebb rizsből és melaszból készül. A mangosztán és a rambutan mondhatni csak itt előforduló trópusi gyümölcsök. Banánt és kókuszt szinte minden étel előállításánál használnak.

Bali templom_1

Látnivalókban is egy nagyon gazdag kis szigetecskéről beszélhetünk. Ha ott járunk, feltétlenül látogassunk el az Alas Kedaton majomerdőt. Azoknak ajánlanám, akik szeretik a majmokat és nagyon közelről meg szeretnének velük ismerkedni. Mivel a majmok náluk szent állat így hatalmas tiszteletre tesznek szert. A majomerdő után a Besakih anyatemplomot fedezzük fel, mely jól tükrözi a bali nép vallásos jellegét. A Bratan-tó és az úszótemplom már a nevéből leszűrhető, hogy egy különleges dologról beszélünk. A tó istennőjének építették ezt a komplexumot. A Jatiluwih rizsteraszok betekintést mutat a rizstermesztés nehéz és fárasztó munkájába. Láthatjuk, ahogy a bali nép milyen odaadással dolgozik a földeken. A királyi palota az az a hely, aminek a meglátogatása nélkül nem szabad haza menni Baliról. itt élt és él a mindenkori király. Indonéziai utak

templom lépcsősor nafény

Kiemelt bali hoteleink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük