Indiai utazási tippek, Indiai üdülés

India Ázsiához tartozó független ország. Nagyon gazdag történelemmel rendelkezik és rendkívül színes nemzet. Nevének eredete a legismertebb folyójához vezethető vissza az Indushoz, mely még az óperzsa időre vezethető vissza. Az ország határait tekintve az Arab-tenger valamint az Indiai-óceán is körbeveszi, ám mégis a legjelentősebb természeti határa az északon elterülő Himalája. A nagy és jó vízhozamú folyói a Himalájáról erednek. Hatalmas folyó a Gangesz. Indiában a legnagyobb tó a Chilka-tó.

india ganges

Az éghajlatot az országban a monszun befolyásolja. Nyáron nagy csapadékkal jár együtt és egészen négy hónapon keresztül tart. Ilyenkor számíthatnak az évi csapadékmennyiség mondhatni majdnem az egészére. Ez a hatalmas esőzés jótékony hatással van India mezőgazdaságára, hisz ez által meg van a locsoláshoz szükséges vizük is. A téli monszunnak az ideje szárazabb, de hűvösebb is. A tavasz Indiában a legmelegebb időszak, vannak helyek ahol akár 50 Celsius fokra is számíthatunk.

india fehér templom

Mivel igen hatalmas terület India, így nem lehet beskatulyázni növény- és állatvilág szempontjából, hogy unalmas. Őshonos fajoknak a hüllők és a kétéltűek számítanak leginkább, hiszen nekik kedvező az időjárás. Növények közül a Lótusz és a Banyánfa melyek az ország nemzeti növényei. Három különlegességgel bíró nemzeti állata van a kék páva, az Indiai orrszarvú és a Bengáli tigris. Indiában a vallás nagyon fontos dolog és az ország jó része a hindu vallást tartják. Az igazi hívők évente elzarándokolnak egy szent helyre az országban. Ennek a zarándoklatnak a neve jatra. Az indiai menyasszony is a vallásuknak és népviseletüknek megfelelően van felöltöztetve nagyon színes és díszes ruhákban.

india tükörkép templom

Gasztronómiája megkövetel néhány alapvető szabály betartását. A szarvasmarha náluk szent állat, ezért tilos fogyasztani és megölni azt. Nem esznek, ha nem muszáj fok-, illetve sima hagymát, mert ezek vérpezsdítő hatásukat, de ha tehetik, kerülik, az összes olyan növényt melynek azt a részét esszük, meg ami a föld alatt terem, mert védik a földben élő állatokat. A disznóhúst kerülik a muszlim vallás tartói. A halal néven emlegetett ételcsoportokat fogyasztják, ezzel szemben a haram névre kereszteltet nem. Nagyon sokan vegetáriánusok az országban. Alkoholos italokat ritkábban fogyasztanak ám ettől függetlenül nekik is vannak saját pezsdítő italaik. Az arak rizsből, krumpliból és a kókuszpálma nedvéből készülő ital, nem éppen veszélytelen hisz nagyon sok helyen metilalkohollal hígítják. Az indiai fűszerezésre jellemző a curry.

india taj mahal

India turista szemmel igazi kihívás, hiszen nem csak a túlzsúfoltság miatt kell tartanunk, hanem a járművek rendszeres késnek és tele vannak. A szállások drágák és nem mindig azt a színvonalat nyújtják amit váruk, ám ennek ellenére is megvannak a maga szépségei és a csodálatos látnivaló melyek ha csak tehetjük meg kell tekintenünk. A fővárosban nem csak a Dzsama Masudzsid mecsetét találhatjuk, hanem lenyűgöző piacot, ahol helyi kézzel készített termékekre is szert tehetünk. A város egyszerűen magával ragadja az ott lévőt és már el is repült felettünk az idő mire kikecmeregünk a zsúfolt utcák vonzásából. Kerala városban csodálatos lagúnákkal találkozhatunk, ahol búvárkodás folyamán még a tenger csodálatos világát is felfedezhetjük. Indiai utazás

Kiemelt indiai hoteleink: