Havanna, kubai utazás

Kuba a Karib térség egyre kedveltebb része, mely hatalmas fejlődésen ment keresztül ha a turizmusát vesszük figyelembe. Magyarországról a novembertől áprilisig tartó időszakban utaznak ide a legtöbben hiszen itt ilyenkor is tökéletes az időjárás valamint a víz, viszont nincsenek már és még hurrikánok. Kuba fővárosa Havanna, mely az ország fénypontja ha a kultúra megtartását vesszük figyelembe. Igai különleges város, melynek a történelme sem elhanyagolható. Egyet érdemes észben tartanunk mielőtt ide látogatunk el, ha úgy jövünk el ide, hogy nem járunk utána a városnak akkor lehet, hogy csalódás lesz a vége.

Igazi kommunista város, mely manapság egyre kevesebb van a földön, ezért is olyan különleges hely ez. Ide csak úgy nem jutnak be a világmárkák és ennek köszönhetően itt egyáltalán nem a megszokott helyeket fogjuk látogatni. Nem egy McDonaldsba megyünk majd el enni, és biztos, hogy nem egy hatalmas bevásárlóközpontban szeretnék majd bevásárolni. Valamennyire ez is szépsége a városnak és az országnak egyaránt.

Az itt élő emberek rendkívül kreatívak és sok mindenben megfigyelhető. Ha a tengerpartra megyünk alapból Kubába, akkor minden féle képen iktassuk be a Havannai kitérőt, hiszen ha erről lemaradunk egy örök életre bánni fogjuk. Hiszen Havanna az igazi Kuba, itt aztán megtalálható az a hangulat amit várunk. Még a spanyol időkből maradtak fent fantasztikus építészeti remekművek, de e mellett még rengeteg csodálatos építmény látott itt napvilágot. Az óvárosi rész egyszerűen magával ragadja az embert és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy már órák óta bolyongunk és még mindig nem untuk meg a látványt és a hangulatot.

A várost érdemes egyszer szervezetten felfedezni, hiszen akkor az össze olyan helyet látni fogjuk, amit az idegenvezetők fontosnak tartanak és amitől híressé vált Havanna. De ha túl vagyunk ezen a körúton akkor minden képen felfedezném a várost egyénileg is hiszen olyan helyekre juthatunk el melyekre nem is gondolnánk, hogy ilyen létezik egy ilyen és hozzá hasonló városban. Az itt élő emberek tökéletesen együtt tudnak élni a turistákkal és a folyamatosan jövés-menéssel, ám nem alázkodnak meg senkinek és igazából nem is nagyon foglalkoznak velük.

Ha valaki rajong a retró dolgokért, mint például az autókért akkor itt a helye, hiszen Kuba és persze Havanna híres a régi amerikai autóikról és hatalmas sok férőhelye járművekről. Itt folyamatosan úgy érzi magát az ember, mintha valami közlekedési múzeumban lenne. Esténként persze nem csak az autóknak hódolhatunk a kubai szivarnak és a salsának is. Lehetőség van táncolni és együtt ropni a helyi emberekkel, miközben bevezetnek minket ebbe a csodálatos világba.

Kubai utazás, Kuba nyaralás

Kiemelt kubai szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük