Hammamet, Tunéziai utazás

Tunézia egyik kedvelt üdülővárosa, mely a hammam szóból ered, ami nem jelent mást mint fürdőt. Az ország fővárosától Tunisztól körülbelül olyan 70 km-re található, így egy csapásra mind a kettő felfedezhető és megismerhető egy utazás alkalmával. Egyre jobban fejlődő városról van, melynek évről-évre csak folyamatosan nő a turista forgalma. Ez egyáltalán nem meglepő hiszen kitűnő partszakaszai, fantasztikus óvárosi része van.

A legkedveltebb szállodák a part mentén helyezkednek el, aminek a szubtrópusi növények rendkívüli hangulatot adnak. Sétánk során kellemes meglepetésként érhet, hogy akár narancs vagy citrom fákba ütközhetünk bele, hiszen mind látványra mind persze a frissen szedett gyümölcs íze, tökéletes hangulatot áraszt magából. Az óvárosi része egy ilyen városnak mindig igazi történelmi emléket kölcsönöz, ami által az ember rögtön úgy érzi, hogy vissza csöppen abba az időbe amikor még épültek ezek a csodálatos házak a szűk utcáikkal együtt.

Ha szeretnénk felfedezni a helyi nevezetességeket akkor minden képen kezdjük az erőddel, mely még a Krisztus előtti időből maradt fent. De ezen kívül még ott van a Sidi Bou Hadid mauzóleuma is, valamint a piac, ami talán az arab világ egyik legérdekesebb helyszíne. Rengeteg színpompás terméket találhatunk, köztünk nagyon sok kézzel készített portékát, mint például ékszerek, táskák vagy akár szőnyegek. Kedvező árakon juthatunk hozzá, ám alkudozni ér, sőt szinte kötelező is, hiszen elvárják az embertől. Így biztos, hogy rengeteg ajándéktárgyhoz és emlékhez juthatunk hozzá.

A strandjai kissé lejtősek ám, annál tisztábbak és csodálatosak. Kristálytiszta víz mellett terülnek el, mely rengeteg látogatót fogad. Míg régen halászfaluként működött Hammamet, addigra ma már igazi üdülőhellyé nőtte ki magát. Itt valóban érdemes azért felkelni korán, hogy egy lélegzetelállító napfelkeltében legyen részünk a tengerparton.

Yasmine Hammemet

Hammamet déli területén elhelyezkedő hatalmas fejlődésen átesett és nagy népszerűségnek örvendő üdülőövezet. Rengeteg turista látogat el ide, hiszen mondhatni a részükre lett ez a hely ennyire jól kialakítva és felújítva. Sokak tudatában ez a hely úgy maradt meg, hogy itt inkább konferenciákra alkalmas szállodákat hoztak létre, és inkább az üzleti utasok számára alkalmas, ám ezt a tévhitet el kell oszlatni, hiszen itt mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb szórakozást. Sétánya pálmafákkal van szegélyezve, melyet az újonnan épített szállodák vesznek körül. Egyáltalán nem meglepő, hogy a kikötőben luxus jachtokat találhatunk, és azok még jobban csak emelik a látványt. Óvárosi rész itt is megtalálható, mely szintén hozza az elvárt látványt és hangulatot. Rengeteg bazárt, éttermet és bárt találhatunk, valamint kellemes szórakozó helyeket, melyek hatalmas bulikkal várják a vendégeket.

Tunézia utazás, Tunézia nyaralás

Kiemelt tunéziai szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük