Görögország legszebb tengerpartjai

Görögország egy tipikusan olyan hely, mely mondhatni mindig ugyan annyira volt kedvelt és látogatott is. Ennek egyik oka, hogy nagyon vendégszerető ország, eléggé megfizethető és igazán csodálatos látnivalókkal bír, melyeket érdemes felfedezni. Persze nem csak ezek miatt utazunk ide, hanem a tenger által nyújtotta pihenési lehetőségek miatt is. Így szeretném is megmutatni Önöknek azt, hogy melyek az országnak a legszebb partszakaszai.

  1. Balos

Ez a partszakasz Kréta szigetén található. Igazi kontrasztok határolják be ezt a részt, hiszen a hegyek szépen lassan fehér homokká alakul, addig a kristálytiszta víz mossa a partjait. Ha Kissamosból hajóval kirándulunk, biztos, hogy ezt a részt is meg fogjuk csodálni majd.

g1

  1. Sarakiniko

Peloponészosz félszigetéhez tartozik. Akik már itt jártak, úgy gondolják, hogy igazi élményszámba megy ennek a strandnak a meglátogatása és az itt töltött idő. Fehér sziklák veszik körbe a homokos tengerpartot, mely festői képet ölt. A vize olyannyira tiszta és szép, hogy sokaknak ez a véleménye, hogy ez a hely e miatt a legszebb az egész világon.

g2

  1. Navagio

Erről a helyről már biztos, mindenki hallott, vagy legalábbis látta már az ember képeslapokon, csak akkor még nem sejtette hol van, csak az érezte, hogy ide el kell jutnia. Zakynthos szigetén található, de csak hajóval tudjuk megközelíteni ezt a részt. A legnagyobb látványosságát a parton a homokba süllyedt hajóroncs.

g3

  1. Elafonissos

Ismét egy olyan partszakasz mely Kréta szigetét teszi még gazdagabbá. Ami a hátránya, hogy sok itt a turista, így ez a zsúfoltság érzését keltheti bennünk, viszont kellemes sétákat tehetünk itt, és felfedezhetünk csendesebb részeit is.

g4

  1. Egremnoi

Igazi kis kincs Görögország szívében, melyet nagy titkok őriznek. Türkizkék vízzel és kellemes fehér homokkal találkozhatunk.

g5

  1. Myrtos

Kefalonia is nagyon kedvelt hely, és itt található meg ez a strand, melyet a görögök a legjobbak közé sorolnak. Igazi egzotikus hangulatot képez neki a part mentén húzódó sziklák, melyek fehér homokba mennek át.

g6

  1. Plaka

Naxos sziget hosszú partszakasza, mely aranyhomokkal rendelkezik. Majdnem az egész szigetet körbeövezi egészen Nixos városától. Ha ügyesek vagyunk, olyan részeket is találhatunk, ahol nem fog minket szinte senki sem zavarni, és ahol elbújhatunk mások elől.

g7

  1. Super Paradise

Mykonos csodálatos szigetén található, ahol kristálytiszta kék vízzel találkozhatunk. Busszal és úgy nevezett taxi-csónakkal is jól megközelíthető.

g8

  1. Paradise

Kos szigetén található, mely nevét nem véletlenül kapta. Finomhomokos tengerpart várja az oda látogatókat, a nyugodt partjával és kellemes vizével együtt.

g9

  1. Porto Katsiki

Lefkadatól nem messze található meg, mely a sziget igen kiemelkedő részét képezi. Sziklák övezik körbe a partot, melyekről könnyen. Lépcsők segítségével juthatunk le a partra. Görögország utazás, Görögutak

g10

Kiemelt görög szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük