Párizs utazás, kirándulás Párizsban

Párizs a divat és a szerelem főváros Európában, persze e mellett Franciaország hivatalos fővárosa is, ám ez a másik kettő mellett kicsit talán néha eltörpül. A francia kultúra eltérő jó pár másik európai nép kultúrájától, ám csakis jó értelemben. Olyan nevezetességeknek ad otthont, melyek biztos, hogy mindenkinek fent vannak a bakancs listáján, hogy ezt látnia kell.  Íme, a négy napos kirándulásnak a tervezett programja.

Budapestről indulunk repülővel Párizsba. Érkezésünk után felfedezzük a város leginkább keresett nevezetességeit, melyhez segítségül lesz nekünk egy idegenvezető is. Ellátogatunk a párizsi Eiffel toronyhoz, a torony tervezőjének köszönhetjük mi magyarok a Nyugati pályaudvar szerkezetét is. A Notre Dame, vagy a Mi asszonyunk székesegyház a monumentális látnivalók közé tartozik. Kívülről és belülről is csodákat tartogat, majd a templom megnézése után akár átsétálhatunk a latin negyedbe, mely nagyon közel van onnan. Igazi latinos hangulat fogad minket, kellemes éttermekbe ülhetünk be. Párizs kedvelt látnivalói közé hozzá tartozik a Diadalív vagy a Szajna partja. Párizs igazi nyüzsgő város, ahol nem nagyon lehet unatkozni. Rengeteg világmárkával találkozhatunk, melyek közül számos a franciáktól származik és nagyon büszkék rá, ilyen például a Louis Vuitton. Az estét sem kell a szállodában tölteni, mert lehetőség van hajókázni a Szajna folyón.

Második nap sem fogunk unatkozni, hiszen elsőként egy nagy sétát tehetünk Montmarte negyedében, majd utána közelebbről is megnézhetjük a Diadalívet. Délután, akinek kedve tartja, el kirándulhat Versailles-be, ahol idegenvezető segítségével fedezhetjük fel ezt a csodálatos kastélyt. A szállásunkra este térünk majd vissza.

Harmadik nap mindenkinek lehetősége van eldönteni, hogy egyedül fedezi fel a várost és járja be az egészet. Ez alatt vásárolhat, betérhet kellemes éttermekbe és készíthet rengeteg fényképet, vagy fakultatív programokon vesz részt csoportosan, ahol idegenvezető lesz folyamatosan a segítségünkre. Érdekessége, hogy metróval fogjuk a várost bejárni. Elmehetünk a híres múzeumba, a Louvre-ba és a Tüleriák kertjébe. Délután is mi dönthetjük el, hogy merre szeretnénk menni. Ha a fakultatív program mellett döntünk, akkor ismét kastélyt látogathatunk, csak most Fontainebleau felé vesszük az irányt. Itt egy vadászkastély nézhetünk meg, melyben a megmaradt kincseket is megtalálhatjuk. Este vissza térünk a szállodába.

A negyedik nap már a haza indulásnak a napja, ám még a délelőtti órákban lehetőségünk nyílik egy kicsit sétálni és vásárolni. Párizsból mindenki hatalmas élményekkel tér haza és olyan érzéseket vált ki az emberből, hogy ő még egyszer legalább szeretne ide visszajönni. Ha itt kérik meg egy lány kezét örök emlék, ha ide jönnek nászútra örök emlék, és ezért is nagyon különleges és érdekes, mert el se kell hagynunk Európát ahhoz, hogy felejthetetlen élményben legyen részünk. Párizs utazás

Kiemelt párizsi hoteljeink: