Egyiptomi nyaralás előfoglalással

Ha pihenni vagy búvárkodni szeretne, egyaránt kitűnő választás lehet Egyiptom. Jelenleg is vannak még útjaink egész télen keresztül, illetve kiemelt időszak karácsony és szilveszter is. Ha nem szeretné itthon tölteni az ünnepeket vagy elege van az unalmas szilveszteri bulikból, akkor utazzon Egyiptomba és felejtse el a szürke hétköznapokat.

Egyiptom nyáron az egyik legkedveltebb desztinációnak számít, hiszen a Vörös-tenger számtalan lehetőséget rejt. Van, aki csak szeret a víz partján a homokban napozni és pihenni, de sokan szívesen búvárkodnak. A víz Sharm El Sheikhnél erre kiváló, hiszen tele van szebbnél szebb korallokkal és színes halakkal, mint a meséből ismert Némó, a gyerekek nagy kedvence.

egyiptom színes halak

Egyiptomon belül több lehetőség is van a nyaralás helyszínére, itt van Hurghada, Sharm el Sheikh, Taba, El Gouna, Marsa Alam, Dahab, de van többféle Nílusi hajóút is. Arról nem is beszélve, hogy fakultatív kirándulás keretében el lehet látogatni Kairóba és Luxorba is, ami olyan, mintha felelevenedne a múlt. Kairóba  lehet választani, egy vagy kétnapos kirándulást szeretne, repülővel vagy busszal. Luxorba egynapos kirándulás van, hajnali indulással. Kairóban megnézheti a Szfinxet, az Egyiptomi Múzeumot,  a Völgytemplomot vagy a Gízai piramisokat. A kétnapos túra során már megtekintheti Dzsószer fáraó piramisát és Mohamed Ali mecsetet is.

egypt szfinx

Luxor (az ókori neve Théba) szintén lenyűgöző, meg kell említeni a Karnaki emberszobrokat, a Királyok Völgyét, Hatsepszut fáraónő halotti templomát és még sorolhatnám. Ezek mind olyan dolgok amiket egyszer mindenkinek látnia kell, és ha Egyiptomba utazik, nem szabad kihagynia.

egypt hatsepsut fáraónő temploma

Hurghada:

Az egyik legkedveltebb területe Egyiptomnak, a turisták nagyon szeretik. Kiváló választás, ha pihenni akar, a finom homokos parton. A víz lassan mélyül, így a kisgyermekes családoknak is megfelelő. A hotelek foglalhatóak félpanzióval vagy all inclusive ellátással is, attól függően, melyiket szeretné. Ha gyermekkel utazik mindenképpen javasolt az 5*-os hotel all inclusive ellátással. Ha nem csak napozni szeretne, számos lehetőség közül választhat.

egypt luxor emberszobrok

Vannak túrák a Giftun-szigetre, ahová hajóval mennek és lehet sznorkelezni, úszni majd egy kicsit pihenni is. Másik lehetőség a Mahmya-sziget, a program itt is hasonló. Részt lehet venni búvárkodáson, de ha valaki nem tud, arra is van lehetőség, hogy megtanuljon. Gyerekeknek van tengeralattjáró, üvegfenekű hajó, amikből megcsodálhatják a színes halakat, és a tenger élővilágát. Emellett vannak különféle sivatagi túrák. Ki lehet próbálni a milyen jeep-el utazni. Megismerheti a szaharát, az ott élő hagyományokat és a régi kultúrát.

Sharm El Sheikh:

Hurghadaval ellentétben ide inkább búvárkodni utaznak, mint pihenni. A terület elég korallos, a vízben is ajánlott a fürdőcipő. Fakultatív program keretén belül meg lehet nézni a Ras Muhamed Nemzeti Parkot is, ahol búvárkodási lehetőség is van. Itt is van tengeralattjáró és üvegfenekű hajó a gyerekek örömére. Ami még vidám program lehet, az az Aqua Park, ahol egy egész napot el lehet tölteni. Kirándulások közül is lehet választani, van többféle, attól függően kit mi érdekel. Át lehet hajózni Petra városába Jordániába egy napra, innen is van kirándulás Luxorba és Kairóba, külön féle szafarik. Ez csak egy kis ízelítő a rengeteg programból, ami Egyiptomban várja.

egypt nílus hajókázás

Jelenleg vannak járataink télen is, ami fontos karácsonykor sőt szilveszterkor is, de már javában foglalható a jövő nyár hihetetlen előfoglalási kedvezménnyel. Ha már most van ötlete a nyaralásra, ne várjon hiszen sokkal kedvezőbb áron megszervezheti a családi pihenést.

Egyiptomi nyaralás

Kiemelt hoteleink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük