Sun Club szállodák Egyiptomban

A mai kedvelt desztinációk között egyértelmű, hogy megtaláljuk Egyiptomot, mely hatalmas múltja miatt is sok látogatót vonz, valamint jó fekvése és érdekes környezete miatt is. Mivel egyre több turista látogat el ide évről-évre, így nem meglepő az, hogy ők is elkezdtek még jobban nyitni a családok felé, és olyan szállodákat kezdtek létre hozni, melyek egy vagy akár több gyermekkel is tökéletes nyaralást tud biztosítani. Be is mutatok Önöknek néhány olyan szállodát, ahol akár gyermek animációs programokat is találhatunk.

Titanic Palace & Aqua Park 5*

A szálloda a Hurghadai részen helyezkedik el, és a város központtól mindösszesen csak 18 km-re. Közvetlenül a homokos parton fekszik így a tenger egy stég segítségével közelíthetjük meg teljesen biztonságosan. Összesen 608 nagyon jól felszerelt szobát találhatunk, melyek mindegyikében található légkondicionáló berendezés, LCD Tv, valamint terasz vagy erkély. Több féle szoba típus közül választhatunk, ilyen például a standard, a bungallo, valamint a Family standard szobák. A szálloda ellátását tekintve All Inclusive ellátással találkozhatunk, melyet már az alap ár is magában foglal, így máris meg van oldva a háromszori főétkezés, valamint az azokhoz járó italok, és a délutáni nassolás is. Több féle étterem és bár várja a kedves vendégeket nap mint nap. Több fajta medence található meg a szálloda területén, melyek között vannak fűtött és nem fűtött medencék is, valamint külön a gyermekek számára is kialakítottak gyermek illetve pancsoló medencét. Nagyon élvezik a gyerekek, hogy a szállodának aqua park része is van, így egész nap tudnak csúszdázni. Ezen felül animátorok állnak a rendelkezésükre, akik egész nap kedves és vidám programokkal szórakoztatják azokat, akik részt vesznek a programokon.

Titanic Beach Spa & Aqua Park 5*

Ez a szálloda is a Hurghadai régióhoz tartozik és szintén elég közel helyezkedik el a központtól. Érdekessége, hogy ez a két szálloda egymás mellett helyezkednek el, így bizonyos dolgokban eléggé hasonlóak tudnak lenni, és átjárhatóság is van például az aqua park részben. A vízben található korallok miatt erősen ajánlott, hogy fürdő cipőt viseljünk, így elkerülhetjük az esetleges baleseteket. Összesen 474 szoba várja a kedves vendégeket, melyek mindegyikében található minibár, Tv és légkondicionáló berendezés. Mivel ez is egy család barát szálloda, így egyértelmű. hogy vannak családi szobái. Ezek mind két légterűek, melyeket ajtóval lehet ketté választani. Már az alapárban megtalálható az All Inclusive ellátás, ami a gyermekek szempontjából is nagyon jó, hiszen nem kell velük minden felé elmászkálni, hogy meglegyen a nap háromszori étkezés, valamint a délutáni snack falatkákban a kisebbek akár fagyit is kérhetnek. Az aqua park a szálloda egyik leglátogatottabb része, hiszen itt a kicsiktől a nagyokig mindenki jól érzi magát. Több medence és rengeteg program várja ezen kívül az ott tartózkodó kedves vendégeket.

Egyiptom utazás, Egyiptom nyaralás

Kiemelt egyiptomi szállodáink:

Múmiák nyomában, utazás Egyiptomba

A múmiákról és a mumifikálásról már mindenki sokszor hallott. Hallhattunk róla a hírekben, a történelem órákon és persze egyéb ismeretterjesztő műsorokban vagy előadásokban is. Azt is mindenki tudja róla, hogy az egyiptomi kultúrából indult és, hogy ennek a népnek vált a jellegzetes ismertető jegyévé a piramisok mellett. Sőt igazából, ha jobban belegondolunk a kettő valamelyest össze is forrt mára. De hogy lényegében mi is az a múmia és az egyiptomi népnek miért is volt ez a módszer annyira fontos? Erre is választ adok mai bejegyzésemben.

e4

Egészen az ókori egyiptomi kultúra idejéig megyünk vissza, ahhoz hogy minden lehetséges információt megkapjunk a mai témánkkal kapcsolatban. Az egyiptomiak úgy gondolták, hogy a halál egy átmeneti dolog, mely egyáltalán nem jelenti az élet végét, így a testet a halál után egy olyan állapotba tették, mely lehetővé tette az ő eszméik szerint azt, hogy a ha lélek szeretne vissza térni a testébe akkor ennek ne legyen semmi az útjába. Érdekesség, hogy nem csak a fáraó és a hozzá tartozó család számára volt lehetséges a mumifikálás, hanem minden egyes egyiptomi lakosnak járt az a kiváltság.

e1

A mumifikálásnak három módja terjedt el, melyeket mind-mind gyakoroltak és használtak is 5000 éven át. A legdrágább és persze a legjobb módszer is a test szempontjából az volt, amikor egy görbe vas segítségével az orron át szedték ki az agyvelőt, ennek egyik legnagyobb érdeme, hogy az arc egyáltalán nem sérült és épp maradt. A belső dolgokat eltávolították, és minden féle illat anyaggal töltötték meg, mint például mirha, majd 70 nap nátronban tartás után fehér színű gumiszalaggal körbe tekerték. A második módszer ennél jóval egyszerűbb és könnyebb volt, hiszen az agyvelő maradt a helyén, a belső szerveket feloldották és a nátronban tartották szintén 70 napig. Ez a módszer az elsőnél már jóval olcsóbbnak számított, szinte fele annyiba került. A harmadik eljárás volt a legolcsóbb és a legtöbbet használt módszer is. A testet egy erős szerrel beinjekciózták, mely össze húzta a szerveket és a testet is, majd 70 napos sóoldatban áztatás következett.

e3

A belső szerveket is volt, hogy külön-külön mumifikálták, melyeket ilyenkor kimondottan erre a célra készített kőedényekbe helyezték el. Ezeket az edényeket az isteneknek ajánlották fel, és az ő védelműkbe bízták a szervek felügyeletét. Az elhunytnak a nyakába amuletteket helyeztek, valamint szarkofágba fektették bele. Ezeknek az apró mozzanatoknak az volt a fő feladata, hogy megmaradjon a fiatalság, valamint nyugodtan át tudjanak kelni a túlvilágra. Egyiptom utazás, Egyiptom specialista

e2

Kiemelt egyiptomi szállodáink:

 

Kairó, egyiptomi utazás

Kairó Egyiptom fővárosa, melyről már biztos mindenki sokat hallott. Nézzünk meg róla egy két olyan dolgot, mely lehet, már közhelynek számít, és senkit nem érdekel, de még is csak így ismerjük meg jobban ezt a várost. A Nílus folyónak a partja mentén helyezkedik el. Igen nagy népességű áros, ahol nem csak a turisták miatt alakult ki ez a népsűrűség. Viharokra nem nagyon kell számítani, ám annál több árvizes időre viszont igen, hiszen a Nílus még is csak egy folyó, és a folyók meg szeretnek áradni. Maga város két részre osztható egy belvárosi és egy elővárosi részre. A belvárosi része és szintén két részre tagolható, van egy régi óvárosi és egy modern része. A hőmérséklet tipikus szubtrópusi a városban. Az éves átlagos hőmérséklet 21 Celsius fokra tehető, ám a legmelegebb hónapokban 30 Celsius fölé is jócskán mehet. De persze ezek csak általános kis ismertetők, melyeket úgy vélem mindenki csak átfut, ám lehet, hogy még is itt lakozik a lényeg.

e1

Hallhattunk már minden féle városlátogatásról, ám lehet nem is gondoltuk volna, hogy csodálatos 5 napot tudunk itt eltölteni, úgy, hogy megismerünk mindent, amiről eddig hallottunk vagy éppen nem hallottunk a várossal kapcsolatban. Nézzük is meg, hogyan épül fel ez a tökéletes városnézés, egy igazán izgalmas országnak a fővárosában.

e2

Első nap Budapestről a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérről indulunk el menetrendszerinti járattal, majd így érkezünk meg Kairóba. A repülőtérről transzferrel jutunk el a szállodánkba, ahol a négy éjszakát fogjuk eltölteni. A szobák elfoglalása után, vacsorázási lehetőség lesz. Második nap már nem csak a szállodában leszünk, hanem elkezdjük felfedezni a várost. A reggelinket a szállodában fogjuk eltölteni, majd elindulunk utunkra. Első körben az Egyiptomi múzeumba látogatunk el, ahol az országnak az összes emléke, iratai, stb. megtalálhatóak, melyek már az ókor óta fent maradtak. Nagyon érdekes dolgokat láthatunk és hallhatunk. Innen tovább megyünk azokhoz az építményekhez, melyeket szerintem mindenki a legjobban várt már. Megnézzük a csodálatos piramisokat és szfinxet is, melyek közül az első az-az ókori világ hét csodája címével büszkélkedhet. Itt mindenki sétálhat, fényképezhet, amire csak kedve van az embernek. Este vissza térünk a szállásunkra és egy kellemes vacsorát töltünk el.

e3

Harmadik napon lehetőség nyílik egyénileg felfedezni a környéket, sétálni vagy akár betekinteni egy helyi bazár sorba. Fakultatív kiránduláson is rész vehetünk, aminek a keretein belül megnézhetjük például a Mohameg Ali mecsetet is.

Negyedik nap ismét fakultatív program lehetőségére lesz mód. Aki szeretnek, az ellátogathat Alexandria városába, ahol kellemes ebédet is eltölthetnek. Alexandriába megnézzük a római színházat, vagy éppen a Montazah királyi palotát.

e4

Az ötödik nap már a búcsúzás és a hazautazás napja. Transzfer segítségével kimegyünk a repülőtérre, majd elindulunk haza Budapestre. Egyiptom utazás, Egyiptomi utazási specialista

Kiemelt egyiptomi szállodáink:

Egyiptomi körutazás

Ha valami igazi különleges helyre szeretne utazni, ahol nem csak a tengerparton lehet pihenni, hanem rengeteg látnivalót rejt magában akkor, Egyiptom kiváló hely erre. A nyolc napos körút során, az ország összes olyan helyét és látnivalóját körbe fogjuk járni, melyek igazi élményeket nyújtanak. Nézzük is mit is tartalmaz pontosan a körút.

Egyiptom2

Első nap Budapestről a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérről indulunk Egyiptomba menetrendszeri járattal, és érkezünk meg Kairóba, ahol az első három éjszakánkat fogjuk eltölteni egy öt csillagos szállodában. A második nap már elindulunk a csodák útján és el se hisszük azt mennyi mindent fogunk látni, mely csak az álmaink belső bugyrában szerepelt. A délelőtti órákban a Gizai Piramisok felé vesszük az irányt, ahol megnézzük a Szfinxet is. Ehhez nem kell sokat utazni, hiszen nincs messze Kairótól. Ezek az építmények méltón kaptak helyet, az ókori világ hét csodái között, hiszen már több mint 4000 éve állnak többé-kevésbé ugyan abban az állapotban. A délutáni órákban Kairó várost fogjuk felfedezni, mely rengeteg érdekességet tartogat magában.

egyiptom-a-nilus-ajandeka-10-ej-nagy

Alexandria Egyiptom második legnagyobb városa, mely szintén nagyon híres, bár inkább a történelmi múltja miatt. Így a harmadik napot ennek a városnak a megtekintésével fogjuk eltölteni. Városnézésre lesz mód közösen, majd mindenkinek szabad program, ahol lehet vásárolni, nézelődni stb. A negyedik nap elhagyjuk a szállodát és elindulunk Asszuánba. Itt megnézzük a vízerőmű csodálatos gátját, majd a templomokat. Eljutunk azokba a gránit bányákba, melyekből a fáraóknak bányászták a sírhelyeiknek a az alapjait. A következő három éjszakát egy nílusi hajón fogjuk eltölteni.

egyiptom_2007_karacsonya_332_185802_31296

Az ötödök napon mindenki maga dönti el, hogy egész nap élvezi a hajó által nyújtott lehetőségeket vagy részt vesz a kirándulás által nyújtott fakultatív programokon. Az egyik Abu Szimbelbe, mely nem más mint sziklába vájt templomok, mag a másik lehetőség, hogy Kom Ombo templomait tekintsük meg. Hatodik napon a Níluson lefele haladva eljutunk Edfu városához, ahol ki is szállunk a hajóból és felfedezzük azt. Innen tovább haladva Luxor felé vesszük az irányt, mely szintén egy nagyon nevezetes egyiptomi város és ahol rengeteg turista megfordul évről évre. ezt a nagy keresletet a megmaradt kincseinket köszönheti.

rif_8_ok

Hetedik nap tovább barangolhatunk Luxor városába, majd a Királyok völgyét is megkeressük, ahol rengeteg fáraó sírt is találhatunk. A délutáni órákban a luxori repülőtérről, visszaindulunk Kairóba. Az utolsó nap reggelét Kairóban töltjük, ahol már nem nagyon lesz időnk városnézésre, mert a menetrendszerinti repülőgépünk indulásra készen várja a kedves utasokat, hogy biztonságosan megérkezzen a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre. Nyolc csodálatos nap alatt valóban mindent meg tudunk nézni Egyiptomban amit egy turista csak látni szeretne, így ne hagyjuk ki ezt a lehetőséget. Egyiptom utazás, Egyiptom utazási specialista

Kiemelt egyiptomi szállodáink:

Pharoszi világítótorony, egyiptomi utazás

A Pharoszi világítótorony, vagy ismertebb nevén az Alexandriai világítótorony Egyiptomban volt megtalálható. Alexandria kikötő városa még ma is létezik, mely a Nílus delta torkolatában helyezkedik el a Földközi-tenger partjai mellett.

alexandria

Ez az építmény még Krisztus előtti időkből származik, azon belül is pontosabban a harmadik századból. Eredetileg egy szimbólumnak épült, mely a kikötőt jelezte, majd később egy hatalmas és látványos világítótorony lett belőle. Alexandria volt az ókori kereskedelem egyik legfontosabb központja, és úgy gondolták, hogy mivel magát a mellette fekvő kis szigetet, Pharoszt nehéz megközelíteni, mert nagyon zátonyos volt a partja mentén, így a hajózóknak ezzel a toronnyal próbáltak meg segíteni, és így elkerülni az esetleges baleseteket. Több dinasztián keresztül épült az építmény, hiszen I. Ptolemaiosz Szótér kezdte meg az építtetését, de csak a fia tudta végül befejezni.

alexandira3

A hajósok nagy segítséget láttak ebben a kőtoronyból, mely jelezte nekik a helyes és balesetmentes utat. De vajon, hogyan is tudta mutatni az utat, ha még áramról nem is beszélhetünk abban az időben. Nappal egy hatalmas tükör és a napsugarak segítségével irányítottak el mindenkit, míg éjszaka már a tetején lobogó tűz volt a fény, a helyes irányba. Mindösszesen körülbelül 135 méter magas volt a torony, melynek belsejében egy üreget alakítottak ki, hogy ott tudják felvinni az éjszakai tűzhöz szükséges anyagokat. Egy szoborral is találkozhattunk a torony tetején, mely megosztotta az embereket, hogy valójában kit is ábrázolhat. Vannak, akik úgy gondolják, hogy Posszeidon a tengerek istene óvja a hajósokat, de olyan vélemény is akad, mi szerint Zeusz tartja szemmel az embereket. Véleményem szerint inkább Posszeidon lehetett a torony tetején, hiszen kimondottan azért építették, meg a létesítményt, hogy segítse a hajósokat és ebben a legnagyobb védelmet a tengerek istene jelenthette.

alexandria4

Sajnos, amint átkerült Kairóba a központ és ő lett a főváros, Alexandria és az ő segítő tornya is egyre jobban feledésbe merült. A tükre is egyre rosszabb állapotú lett, majd el is tört, mely már javításra nem került. A torony végső pusztulását egy a 14. században történt földrengés okozta, hiszen már egy kisebb földrengés már kárt tette még a 10. században. Ma már sajnos semmi sem található meg a toronyból, csak az, hogy eredetileg hol állt. Maradványait még az 1990-es évek elején búvárok találták meg.

alexandria2

Ha Egyiptomba látogatunk el, akkor a sok látnivaló mellett, esetleg szenteljünk egy kis időt ennek a toronynak az emlékére és nézzük meg hol is állhatott eredetileg, vagy hallgassunk meg róla történeteket. A piramisok ugye még mindig egy létező ókori csoda, de az Alexandriai világító torony az mely a legtovább éppen meg volt a földön. Egyiptom nyaralás, Egyiptom utazási specialista

Kiemelt egyiptomiszállodáink:

Egyiptom csodája, a Piramisok

Egyiptomi nyaralásunk során, nem csak azt az üdülőhelyet fedezzük fel, ahol a szállásunk van, hanem Egyiptom igazi csodáját is, mely hatalmas mennyiségű turistát vonz magával ez nem más, mint a Piramisok. Az ország fővárosában, Kairóban található, melynek látványa mindenkit magával ragad. Az ókori világ hét csodái is magukénak mondhatják ezeket a monumentális építményeket. Érdekes, hogy ezekből a csodákból már csak a Piramisok azok, melyeket még a mai napig meg tudjuk tekinteni és fent maradt a mai emberek számára.

piramis1

Ahhoz, hogy láthassuk, ezeket az építményeket Kairóba kell kirándulnunk és ott már a mellette elterülő sivatagban már meg is pillanthatjuk eme különleges építményeket. A piramisok Gízai piramisok néven terjedt el, ám mind a háromnak van saját neve. A legnagyobb épül a legrégebben, melynek ismertebb neve Kheopsz, míg az egyiptomiban inkább elterjedte neve viszont Hufu. A második a sorban a Khephrén piramis, melyet szoktam még Hafrének is emlegetni. A legkisebb és egyben legfiatalabb is a három közül a Menkauré, mely a Mükeriosz névre is hallgat. Maga a látnivaló nem csak a három piramisból tevődik össze, hanem ott van még a szinten híres Nagy Szfinx is, valamint a fáraóknak az elhunyt hozzátartozóiknak is építettek templomokat, vagy éppen jóval kisebb piramisokat is. Náluk a hallottaknak hatalmas kultuszt építettek kis és ezért is figyeltek arra ennyire oda, hogy teljes tisztelettel temessék el őket.

piramis3

Úgy gondolom, mindenkit foglalkoztat az a kérdés, hogy ezeket a hatalmas építményeket, a mai gépek nélkül, vajon, hogyan tudták megépíteni, hiszen egy-egy kőtömb melyből az egész épült akár 15 tonna is lehet. Sajnos erre, még nem született meg a valódi magyarázatot szolgáló válasz, csak találgatásokba tudunk burkolózni. Akár már e miatt, is simán a hét csodák közé tartozhatna. Persze több féle elmélet létezik, melyek közül vannak reálisabbak és irreálisabbak is. Úgy vélem azt, hogy kinek melyik a szimpatikusabb azt mindenki döntse el magának. Vannak olyan ötletek, hogy egy másik civilizációból jöttek el idegenek és így hagytak jeleket arról, hogy itt jártak. Bizonyos tudósok, úgy vélik, hogy valamiféle kódrendszer mintájára épült. A matematika kedvelői erre a szemléletre helyezték a feltevésüket, mely szerint három szám uralja a az építészeti formát, a három, négy és öt. Valamint, még a számok bűvöletében rengeteg érdekes dolgot is ki tudunk itt számolni, mint például a Föld átmérőjét is.

piramis2

A legnagyobb piramis, nem csak, külsőleg hanem belsőleg is különleges, hiszen hatalmas folyosórendszer található meg benne. Ma már ezek a folyósok nem látogathatóak biztonsági okokból. Részben védik a belső értékeket, részben az oda látogató turistát, hiszen több ezer éves építményeknél nagyon oda kell akár az omlásveszélyre is figyelni. Csillagászok felfedezték azt is, hogy a három nagy piramis, pont az Orion csillagkép három fő csillagával megegyezően helyezkedik el.

piramis

Szerintem egyszer mindenkinek ide el kéne jutnia, hogy ezeket a csodákat láthassa, és örök élményként elraktározza. Egyiptom nyaralás | Egyiptomi utazási sepecialista

Kiemelt egyiptomi szállodáink:

Club Magic Life Kalawy utazási információk

A Club Magic Life Kalawy hotel Egyiptomban található egy természetes öböl mellett, ahol csodálatos korallzátonyoknak lehetünk a szemtanúi. Ez a hely nagyon kedvez a búvárkodásra, hiszen színpompás halakat fedezhetünk fel és a csodálatos víz alatti világot is. Ha még nem vagyon jártasak a búvárkodásban, akkor a szálloda saját búvár iskolájának a segítségével elsajátíthatjuk azokat az alapokat, melyek ehhez az igazán izgalmas sportághoz kell. A szálloda 533 szobából áll összesen, mely várja az itt megszálló vendégeket. Kedvelt szálláshely a búvárok körében, de a párok és a családosok is szeretnek itt nyaralni. Nem csak a tengerben van lehetőségünk fürdeni, hanem a szálloda különböző medencéiben is, melyek csúszdákkal még jobban felpezsdítik, az ott töltött napjainkat. Rengeteg izgalmas sportolási lehetőségekben is részt vehetünk, de ha már ott vagyunk a szálloda izgalmas Aqua Zumbáját feltétlenül ki kell próbálni.

A szálloda több féle szobával rendelkezik, melyek között megtalálható a családi szobák, ami akár a tengerre is nézhet, ha olyat választunk vagy, a két ágyas szobák, melyek a tengerre néznek. Minden szobában hasonló felszereléssel találkozhatunk. Légkondicionáló, telefon, tv, mini hűtő, széf WC és zuhanyzó minden szobában van. A szobák vagy erkéllyel, vagy terasszal rendelkeznek.

Rengeteg különféle sport és program lehetőséggel szórakoztatják az ott pihenő vendégeket, hogy a nyaralásuk a lehető legjobb módon teljen el. Szakképzet teniszoktatók segítségével elsajátíthatjuk a sportnak a legapróbb csínját bínját, a nélkül, hogy tehernek éreznénk, hiszen egy hangulatos órán vehetünk részt, ha szeretnénk. E mellet még ping-pongozhatunk is, vagy belevethetjük magunkat a strandröplabda élvezetébe is. Nem csak a szárazföldön, hanem a vízen, a tengeren is remek jó sportolási lehetőségek nyílnak nekünk, hiszen evezhetünk a tengeren, vagy éppen ha úgy tartja, kedvünk kipróbálhatjuk a szörfözés lehetőségét is. Olyan különleges programmal áll elő a szálloda a kedves vendégeknek, melynek a segítségével mind a kicsik és mind a nagyok visszacsöppenhetnek a Robin Hoodi életbe, és elsajátíthatják a íj használat rejtelmeit. Persze ezek mellet a szálloda fitness és wellness részlege folyamatosan rendelkezésre állnak, hogy élvezzük az ott lét minden pillanatát.

Rengeteg bár és étterem várja a kedves vendégeket, hogy mindenben a kedvükben járjanak és finomabbnál finomabb ételeket szolgálhassanak fel nekik. Általában a szállodában az All Inclusive ellátás a legjobban elterjedt és nagyon kedvelt, hiszen ez magába foglalja a nap háromszori étkezést, a helyi alkoholos és alkoholmentes italok korlátlan fogyasztását, a szendvicseket, süteményeket stb. Lehetőség van késő reggeli igénylésére is mely 10 és 11 óra között vehető igénybe.

Rengeteg családoknak és gyermekeknek szóló tevékenységek vannak a szállodában, egészen a kicsiktől a nagyokig. A kamaszoknak este már diszkózási lehetőség is előfordulhat, míg a kicsiknek kellemes animátori programokat kínálnak. A kellemes nyaraláshoz a játszótér, vagy a különféle medencék is hozzájárulnak, melyek csúszdákkal is rendelkeznek. Vannak családi medencék, pihenő vagy relax medencék, gyerekmedencék és jacuzzi is.

Ez a szálloda valóban nagyon meghatározó lehet, egy csodálatos nyaralás alkalmával, hiszen megbánni senki sem fogja ha ezt választja, legyen az ifjú pár, vagy éppen egy nagy család, mert itt mindenki megtalálja a számára fontos tevékenységeket és azt ami a teljes kikapcsolódáshoz kell. Egyiptom utazásEgyiptomi hotelek

Kiemelt egyiptomi szállodáink:

Hurghada 5*-os szállodái

Hurghada egyre nagyobb látogatottságnak örvend az egész világ területéről. Ennek az is lehet az oka, hogy habár Egyiptomban található még is más, mint mondjuk Kairó. Igazi turista paradicsom, ahol az éttermek, a bárok és egyértelműen a szállodák is a legjobb minőségben várják az oda utazókat. A legjobb minőséget és szolgáltatást egyértelműen az 5 csillagos szállodákban kaphatjuk. Ezért is szeretnék bemutatni Önöknek egy pár szállodát, melyek nem csak színvonalasak, hanem nagyon közkedveltek is.

hurghada

Mövenpick Resort Hurghada 5*:

A szálloda elhelyezkedését tekintve, majdnem középen található Hurghada repülőterétől és a város központjától. Így rövid idejű és gyors transzferre lehet számítani. Közvetlenül a tengerpart mellett helyezkedik el, és saját jacht kikötővel is rendelkezik, ahol a jacht szerelmesei egész nap csak gyönyörködhetnek. Kéttípusú ellátással találkozhatunk, az egyik a félpanzió, mely a reggelit és a vacsorát tartalmazza magában. A másik az all inclusive ellátás, mely a nap háromszori étkezést foglalja magába, valamint a helyi alkoholos és alkoholmentes italokat. A délutáni órákban a gyermekeknek nap egyszeri fagyizást, valamint a felnőttek délutáni nassolását is. Habár a szálloda több étteremmel rendelkezik ezt a fajtaétkezést a központi éttermében fogyaszthatjuk el svédasztalos rendszerben. A külső medencék télen fűthetőek így akkor is használhatóak. Kilehet használni a szálloda által nyújtott sportolási lehetőségeket, valamint a búvárkodást vagy a szörföt, melyre már a tengerben van lehetőség. A kisgyermekes családok is szeretik ezt a szállodát, hiszen a kicsiknek is kellemes programokkal kedveskednek.

hurghada1

Caves Beach Resort 5*:

A Cave Beach Resort egy nagyon különleges szálloda. Már a kinézetével elnyeri sok embernek a tetszését és még akkor nem is láttuk belül. A szállodát mikor építették, arra próbáltak összpontosítani, hogy úgy nézzen ki, mint egy barlang. Ezt persze nem csak kívülről szerették volna megvalósítani, hanem belülről is. Érdemes tudni, hogy a szállodát 16 évnél fiatalabb gyerekek nem látogathatják. E miatt nem a családosok kedvence ez a hely, viszont annál jobban szeretik a nászutasok, vagy akik szeretik a luxus környezetet és kalandokra vágynak. Maga a szobák is úgy vannak kialakítva, mintha barlangok lennének, igazi szemet gyönyörködtető látvány. Mivel egy igazi magas minőségű szállodáról beszélünk, így a szolgáltatás és az ellátás színvonala is hozza ezt. All inclusive ellátást tudunk foglalni, mely tartalmazza a háromszori étkezést és a helyi italok korlátlan fogyasztását. Mivel a szálloda közvetlenül a tengerpart mellett helyezkedik el, így nem csak a medencék nyújtotta lehetőségekkel élhetünk, hanem a csodálatos tengerben is mártózhatunk, vagy éppen búvárkodhatunk is.

1924_291122e1

Sentido Mamlouk Palace Resort 5*:

Körülbelül mind a repülőtértől, mind a városközponttól ugyan olyan távolságra helyezkedik el. A tengerpart, ami mellett fekszik homokos és lassan mélyülő. Mivel itt elég korallos a terület és kövek is előfordulnak a vízben, ajánlott fürdőszandált viselni. Ezzel is elkerülve az esetleges sérüléseket. Ez egy olyan szálloda, mely minőséget nyújt, megfizethető áron. Kedvelik a családosok, a párok, de még az idősebbek is, hiszen itt mindenkinek van rengeteg programlehetőség. A kicsiknek gyerekmedence és mini klub által nyújtott programok vannak, míg a felnőttek akár tekézhetnek, asztaliteniszezhetnek, vagy akár esténként részt vehetnek a szálloda által nyújtott programokban is. Hurghada nyaralás, Hurghada utazás

sentido-mamlouk-palace

Kiemelt hurgadai szállodáink:

Egyiptom legjobb üdülőhelyei

Egyiptom egyre nagyobb kedveltségnek örvend ma már a turisták köreiben. Ennek az oka egyszer, hogy nagyon különleges történelmi emlékekkel bír, mint a Gizai piramisok, vagy Luxor, a másik, hogy turisztikailag nagy fejlődésnek indult, és ügyesen aknázzák ki a terület által nyújtott lehetőségeket. Itt aztán senki sem fog egy pillanatig sem unatkozni, hiszen bejárhatjuk a környéket és felfedezhetjük a múzeumokat, templomokat stb. vagy akár mi is szárnyalhatunk több féle vízi sport között is. A Vörös-tenger várja a csobbanni vágyókat, valamint azokat, aki hajókázni vagy akár búvárkodni szeretnének a tengerben. Egyiptomnál is számos üdülőhely van, melyek mind-mind nagy kedveltségnek örvendenek. Ezek közül a legkedveltebbeket szeretném is bemutatni Önöknek.

Hurghada:

685116.TIF

Talán manapság Hurghada örvend a legnagyobb látogatottságnak ma a turisták körében. Korallzátonyokban nagyon gazdag a hely, aminek köszönheti a hatalmas népszerűségét a búvárok körében. Rengeteg bazárral találkozhatunk, ahol sok féle ajándéktárgyat vásárolhatunk meg. Aktívan és passzívan is eltölthetjük a pihenésünket, de ha már ott járunk, akkor feltétlenül próbáljuk ki a több féle vízi sportot vagy a szállodák által nyújtott lehetőségeket.

Makadi Bay:

makadi bay

Itt aztán mindenki aktívan töltheti el a nyaralását, nem kell aggódnunk azon, hogy nem tudjuk, mit csináljunk. A szállodák is sok programlehetőségek kínálnak számunkra, valamint a kristálytiszta vizű tenger a homokos tengerpartjával sem elhanyagolható, azok számára, akik szeretnének mindent felfedezni. Az esték sem unalmasak, hiszen bár a település nem túl nagy, az élet talán annál inkább.

El Gouna:

el gouna

El Gouna egy igen modern nyaralóhely, mely Velencéhez hasonlítható. Ennek nem más az oka, mint, hogy az egész helyet csatornák szelik keresztül, melyek tengervízzel vannak tele. Itt aztán nem fogunk unatkozni, hiszen bevásárló központokat is találhatunk, ahol akár mozizhatunk is. A hely mindenkit magával ragad, és felülmúlhatatlan pihenésre ösztönöz. A vízi sportoknak itt sem lehet ellen állni, és a búvárkodás itt is nagy kedveltségnek örvend, mint Egyiptom többi részén is.

Soma Bay:

soma bay

Soma Baynek a tengerpartja nagyon kedvező, hiszen a mellett, hogy lassan mélyül, ami azért sokszor nagy előnyt jelent, pláne, ha az ember a gyermekével utazik ide, valamint a strandja mindenhol homokos és puha. Soma Bay is öbölben található nyaralóhely, ahol rengeteg luxusszállodát találhatunk. Azok, akik szeretik felfedezni a térséget kedvelt, lehet a hely, hiszen nincsen messze Luxortól, mely nagyon kellemes történelmi hely. A búvárkodás szerelmesei biztos, hogy megtalálják a számításaikat itt, de azok se csüggedjenek akik, nem szeretnének a víz alá merülni, hiszen a szárazföldön egy kellemes 18 lyukú golf pálya várja a vendégeket.

Sahl Hasheesh:

Sahl

Sahl Hasheesh nem más, mint egy nagy kedveltségnek örvendő öböl, mely Hurghadához tartozik és így jött ott létre kedvelt üdülőhelyként. Méretei tekintve nem túl óriási, ám a város központjában bazárok és üzletek várják az ide utazókat. Tengerpartja csodálatosan szép homokos, melyen végig elterülve épültek meg a szállodák. Az összes szálloda magas minőségnek örvend, így biztos, hogy odafigyelésben nem lesz hiány. Itt azok fogják jól érezni magukat, akik szeretik a magas minőséget, a pihenést és a nyugalmat. Egyiptom nyaralás, Egyiptomi hotelek

Kiemelt egyiptomi szállodáink:

 

Egyiptomi programlehetőségek

Egyiptomi nyaralásunk alkalmával, nem csak a szállodában lehetünk vagy akár a tenger partján pihenhetünk, hanem rengeteg más izgalmas programokban vehetünk részt. Ezek mind élvezetesebbé és élményekkel gazdagabbá teszi az egész nyaralásunkat, valamint megismerhetjük Egyiptomnak több féle arcát is. Lássuk is, mik ezek a lehetőségek, melyek megszínesítik a minden napjainkat Egyiptomban.

Kairó:

kairó

Kairó nem más, mint Egyiptomnak a fővárosa, ahol rengeteg történelmi emlékkel találkozhatunk. Ilyen az egyik legismertebb és talán legfontosabb a Gizai Piramisok, mely a Világ hét csodája közé is bekerültek. Ezek az építmények mindenkit levesznek a lábukról, és ha egyszer eljutunk Egyiptomba, akkor semmi képen sem szabad kihagyni a látogatásukat. A fővárosban található még a híres Egyiptomi Nemzeti Múzeum, ahol az ókortól egészen napjainkig megtekinthetőek leletek, írások és sok-sok emlék.

Luxor:

luxor

Luxor volt az ókori idők központja Egyiptomban, mely még ma is megtartotta igen nagy népszerűségét. Azok, akik már jártak valaha Luxorba úgy vélik, az egész olyan mintha egy időutazáson vettek volna részt, így mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy ezt a lélegzetelállító várost meg kell tekinteni. Rengeteg történelmi emléket őriz, és itt láthatjuk a világ első szabadtéri múzeumát is. A Memnon-kolosszus vagy a Királyok völgye egytől egyig csodálatos látványt fognak nyújtani. Luxor is egy olyan város Egyiptomban, melyet nem lehet kihagyni, és ha egyszer eljutunk oda, biztos, hogy egy igazi történelmi kirándulásként fogjuk megélni.

Sivatagi élmények:

teve

Nekünk, európai embereknek a sivatag igazi természeti csoda, melyben már a repülőgép ablakából elkezdhetünk megcsodálni. A sivatagról mindenki úgy gondolja, hogy egy lakatlan terület, de ez nem igaz, hiszen emberekkel és állatokkal is találkozhatunk itt. Persze fontos tudni és betartani is, hogy egyedül sose vágjunk neki a sivatagnak, mert számunkra tapasztalatlanul veszélyt jelenthet. Ám direkt ezért hozták létre ezeket a sivatagi túrákat, melyekre igazi szakképzett kísérő jön el velünk, aki úgy ismeri a területet, mint a tenyerét. Megismerkedünk a beduin nép életével, és hogy hogyan is élik a mindennapjaikat a sivatagban. A kirándulást jeepekkel tesszük meg egészen a kis beduin faluig. Persze útközben azért megállunk, és ha úgy tartja kedvünk, akkor a homokdombokról akár le is szaladhatunk. A kis faluban a bátrabbak akár tevegelhetnek is, mi alatt egy beduin asszony bevezet minket a saját kenyerük sütésébe. Egészen estig maradunk, amikor is kellemes hangulatban tölthetjük el a helyi vacsorát az itt élő emberekkel.

Üvegfenekű hajó:

üvegfenekű

Ez a program azoknak lehet, nagyon ideális, akik szeretnék megnézni mit is rejt a tenger, valamint a tengerfenék, de nincs elég bátorságuk búvárkodásra adni a fejüket. Egy ilyen hajóval melynek az alja üveg, jól láthatjuk a vízben élő színpompás állatokat, melyekben a hajó búvárai a segítségünkre is lesznek, hiszen megpróbálnak nagyon sok halfajt a hajó alá csalni, hogy megtekinthessük őket. Ez a fél napos program sok emléket hagy majd maga után, ráadásul a fénykép vagy videó készítés itt aztán igazán fontos. Családoknak is nagyon kedvező lehet ez a program, így ha nem muszáj, akkor ne maradjanak le róla. Egyiptom nyaralás, Egyiptom utazási specialista

Kiemelt egyiptomi szállodáink: