Dubai üzleti utazás, Dubai nyaralás

Dubai az Egyesült Arab Emírségek egyik kimagasló állama. Az Arab félszigeten találhatjuk meg, a Perzsa-öböl déli részén.

Az arab sivatagban helyezkedik el, de változóbb képet mutat, mint a többi emírség, hisz a térség egyik fele sivatagos, homokos, míg a másik fele inkább kavicssivatagos. Természetes folyókkal vagy oázisokkal sajnos nem rendelkezik, ezzel szemben vagy egy akkora öble, amin a hajók minden akadály nélkül át tudnak hajózni. Földrengés veszélyektől itt nem kell tartanunk igen jó az elhelyezkedése ebből a szempontból a területnek. Mivel sivatagi területről beszélünk ezért leginkább az erre jellemző növényekkel találkozhatunk. Füvekkel, pálmafákkal, de az eukaliptuszt is sikerült meghonosítani a térségben. Állatvilágát tekintve találkozhatunk hiénákkal, sivatagi rókával vagy akár antiloppal is. Igen sok hallal és madárral is találkozhatunk, melyből utóbbi időközönként az egész égboltot beterítik.

dubai abu dhabi részlet

Hogy mikor érdemes Dubaiba utazni? az őszi, téli és tavaszi hónapok azok, amik megfelelőek lehetnek, hisz egy Európai ember számára akkor még kellemesen meleg van és nem forróság. Átlagban olyan 35 Celsius fokokra számíthatunk, viszont a nyári évszakban akár 45 Celsius fok is lehet, ami számunkra már elviselhetetlen meleg lehet. Kevés csapadék fordul elő és leginkább a téli és tavasz elejei hónapokban esik.

dubai városkép

Közlekedését tekintve igen fejlett és változatos. Nemzetközi repülő tere a Dubai nemzetközi repülőtér, mely igen sok országból fogad és visz is utasokat. 69 útvonalú buszhálózattal rendelkezik, melyek elég jól felszereltek és jó minőségű buszok. 2009-ben indult meg az első metróhálózat, mely szinte összeköti a térség fontosabb pontjait. Az elsőként épült pálmaszigeten egysínű vasúttal találkozhatunk. A vízi közlekedésük a dubai-öblön megy keresztül és kisebb hajókkal szállítják az utasokat.

dubai fények

Gasztronómiájára az Arab íz világ a jellemző, melyet szinte bárhol megkóstolhatunk. Sertéshússal találkozhatunk, bár nem mindenhol és nem minden időben, hisz ezt erősen szabályozzák vallási okokból kifolyólag. Az alkohol vásárlására és nyilvános fogyasztására hasonló szabályok érvényesek, ez alól kivételek a szállodák, ahol fogyaszthatóak a szeszes italok.

dubai napozóágyak

Dubai fejlődését a kőolajnak köszönheti és így ért el hatalmas sikereket későbbiekben a turizmus fejlődésében is. Ma már turizmus szempontjából egy igen nagyhatalom, sok embert vonz és rengeteg különlegességgel, érdekességgel tudja elkápráztatni a turistákat. Különleges és hatalmas luxusszállodákat építettek és elkezdtek létrehozni mesterséges szigeteket, melyeket külön formákban építettek. Az leső megépített szigete a Dzsumeira Pálma, mely egy pálma alakú sziget. Még két pálma formájú szigetet építtettek, ezek már nagyobbak, mint az első, a Dzsebel Ali Pálma és a Deira Pálma szigetek. Nagy különlegességnek örvendett a Világ szigetek, mely a világtérkép lekicsinyített mása szigetekként megformálva. Valamint még elkészült a Dubai Waterfront is. Látnivalókban igen gazdag, több különleges felhőkarcolóval találkozhatunk, mint például a Burdzs al-Arab, ami legdrágább hotel. A szálloda ismertetőjegye, hogy vitorla formájúra építették. A 23 Marina nevű felhőkarcoló építés alatt áll, de ha elkészül, akkor a világ második legmagasabb felhőkarcolója címet megkapják. Ha bevásároló központokban szeretnénk, nézelődni és vásárolni abban sincsen hiány hisz három is rögtön a rendelkezésünkre áll. A Dubai Mall, Mall of the Emirates és a Wafi Mall. Dubai utazások

Kiemelt dubai hoteleink: