Djerbai fakultatív programlehetőségek, Tunézia

d1

Djerbera érdemes szentelni egy fél napot és megismerkedni, majd felfedezni a látványosságait. Ellátogatunk Guellalába, ahol a fazekas mesterség apró-cseprő különlegességeibe nyerhetünk betekintést, majd megnézzük a zsinagógát is. Houmt Soukban csodálatos városnézésben lesz lehetőségünk, majd megtapasztalhatjuk azt is milyen egy igazi tunéziai piac.

Matmata – Douz:

d2

Terepjárók segítségével vagy busz segítségével jutunk el a Szaharának a szélére, ahol a sétálhatunk a dűnék között és megtekinthetjük Douz-t. A bátrabbak akár teve hátra is pattanhatnak és úgy tehetik meg az út egy részét. Matamaba egy igazi barlanglakásnak lehetünk szemtanúi, mely nem csak itt hanem a világon mindenhol különlegességnek számít. Innen már az utunk haza fele megy, és az esti órákban érkezünk vissza a szállásunkra.

Tataouine – Chenini:

d3

Ez a kirándulás egy egész napot foglal le, amit a Medenine megtekintésével kezdünk, ahol a gabonatárolók vesszük szemügyre. Innen Tataouine felé vesszük az irányt, ahol vásárlási lehetőség nyílik a piacon, mely igazán különleges és érdekes. Nem beszélve a kinézetéről, mely régen egy katonai erődítmény volt. Majd a nap utolsó állomása Chenini, ahol egy hegyi falvacskát nézhetünk meg. A szállásunkra az esti órákban érkezünk vissza.

Hajókirándulás a Flamingó szigetre:

d4

Kirándulni úgy vélem mindenki szeret, és ha ezt, egészet hajóval tehetjük meg akkor az egész még érdekesebb lesz. A környék egyik legtöbb turistáját vonzó rész a Flamingó sziget, ahol ebédelés lehetőségre lesz alkalom, valamint a kicsiknek is és a nagyoknak is programok a helyi kalózokkal.

Szaharai kirándulás:

d5

A Szahara felfedezésére nem elég egy nap, így két nap alatt fedezzük fel ennek a tájnak a csodálatos részeit. A pálmaligetek és a homokdűnék csak úgy kápráztatják a szemet, valamint megismerkedhetünk Touzer város egzotikus építészeti stílusával is. Az első nap elindulunk Djerbából, majd először Matmataba állunk meg, ahol lehetőség nyílik a táj fotózására és csodálására is. Akik szeretnének a nap folyamán akár tevegelhetnek is. Ez egy nagyon érdekes és különleges program, hiszen nem minden nap van lehetőség egy igazi teve hátára felülné és átszelni vele a sivatagot.  Mikor megérkezünk Tozeur-be, akkor lovas kocsikra szállunk át, melyeket az oázisokban akár ki is próbálhatunk. Este vacsora vár mindenkit. Másnap dzsip túrán lehet részt venni, mely körülbelül három órát vesz igénybe érintve a következőket: Chebika, Grand Canon és Tamerza. Ebéd Tozuer-ben lesz, ahonnan busszal megyünk tovább El Hamma fürdőváros felé. Késő este érkezünk vissza Djerbába, ahol a szállásunk van. A nyaralás hátralévő részét pihenéssel lehet eltölteni a szállodánkban, vagy akár részt lehet venni a többi programon is. Tunézia nyaralás, Tunéziai utak

Kiemelt tunéziai szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük