Ciprus utazási látnivalók

A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, ahol egész évben kedvező az időjárás. A nyarat a forróság és a szárazság jellemzi, míg a tél enyhe, esetleges csapadék előfordulhat, azonban a sziget legmagasabb pontján, a Tródosz hegységben akár síelni, szánkózni is van lehetőség ebben az időszakban.

cyp teknős öböl

A forró nyár már igen korán, áprilisban és hirtelen tör be, ami egészen október végig élvezhető.

Ciprus tengerpartja igen változatos. Rengeteg fürdésre alkalmas öblöt találunk, ami lehet akár fehér, vagy fekete homokos, kavicsos vagy sziklás. Mindenki megtalálja a magának megfelelőt.

 

Ciprust több részre lehet osztani azon kívül, hogy a sziget maga két részre tagolható. Az északi rész a török, míg a déli a görögök által lakott rész.

ciprus renger

A sziget fővárosa Nicosia, igazi turista látnivaló. A két ország közötti hátár egy utca közepén található, bárki átsétálhat rajta és óriási különbségeket fog látni. A török oldalon hirtelen hatalmas mecset tűnik fel a szemünk előtt, míg a görög oldalon bőven akad vásárlásra lehetőség a hosszú bevásárló utcában.

cyp protaras képolna

 

Dél -Ciprust szintén két részre lehetne osztani, a nyugati és a keleti régióra.

Larnaca, Limassol és Ayai Napa a keleti oldal üdülővárosai, ahol számtalan étterem, bár, szórakozóhely segíti a vendégek kikapcsolódását.

Limassol egy igazi nagyváros, pörgős városi élettel, tengerparti sétánnyal, Larnaca ehhez képest egy kisebb üdülőhely, míg Ayia Napa az igazi turista paradicsom, mely a fehér homokos, lassan mélyülő Nissi Beach – ről híres.

Tábla aya napa cipruson

 

A nyugati részen található Paphos városa, ahol szintén nyüzsgős életet találhatunk egész évben.

Bátraknak mindenképpen ajánlott az autóbérlés, ugyanis a sziget déli része autópályán gyorsan és kényelmesen bejárható. Azért a bátraké a dicsőség, mert a szigeten mindenhol a balra tarts szabály érvényes. Külön felhívjuk a figyelmet a körforgalomra és a buszos versenyzőknek a menetirány kiválasztására. Ciprusi utak

A sziget főbb látnivalói:

cyp aphrodité sziklája

 

  • Aphrodité sziklája
  • Aphrodité fürdője
  • Tródosz hegység, Kykkos monostor
  • Nicosia
  • Bellpais apátság
  • Famagusta

Kiemelt hoteleink:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük