Ciprus fakultatív programlehetőségei 1

Ciprus igen nagy kedveltségnek örvend a turisták körében és azon belül is Dél – Ciprus az, mely sokkal több turistát vonz. Kedvelt a sziget a szerelmesek körében hiszen, a legendák úgy tartják, hogy itt született Aphrodité görög istennő, mely a szerelemért volt felelős. Nézzük, melyek azok a programok, amin ciprusi utazásunk során részt tudunk venni.

Paphos – Curium:

ciprus1

Ez az a kirándulás, mely leginkább a szerelmesek vonzhat és talán még azokat is, akik nagyon szeretik a görög mitológiát, hiszen Aprodithé útjait követve jutunk egyik színhelyről a másikra. Nem csak a történelmi emlékeknek hódolunk, hanem a mitológiai csodákat is felfedezzük. Limassol felé vesszük az irányt, ahol mindenkinek szabadidős lehetőséget nyújtunk, így aki szeretné felfedezni a helyet és a óvárosi részt lehetősége nyílik rá, de aki inkább csak vásárolna neki is lesz rá módja. Curium városában egy amphiteatrumot tekinthetünk meg, mely hatalmas újításokon ment keresztül. Paphosba érkezve megtudjuk, hogy azért olyan neves ez a hely, mert itt élt Theseus és Dionysos, valamint a szülőházukban lévő mozaikot is megtekinthetjük. Paphosba megnézzük még a Szent Pál bazilikát, majd itt is lehetőség van egy kicsit mindenkinek önállóan eltölteni az idejét. A délutáni órákat Aphrodite nyomán haladva tesszük meg és megnézzük a híres sziklát, amit a szülőhelyének tartanak a legenda szerint. Akinek kedve van annak lehetősége nyílik fürdőzni a parton.

Észak – Ciprus felfedezése:

ciprus2

Észak – Ciprus rengeteg látnivalót tartogat magában, így ne hagyjuk ki ezt a programot és fedezzük fel a csodálatos kincseit. Nicosiában kelünk át a sziget másik felére, ahol az első megállónk a Szent Hilarion Kastélyhoz vezet. Innen fantasztikus kilátás tárul elénk a tengerpartra. Ha az időjárás lehetővé teszik, akkor a Földközi-tengerben lesz egy rövidebb fürdőzési lehetőség. A kastély meglátogatása után a Bellapai apátsághoz megyünk el, mely igazi zöld helyszínen fekszik. Kyrena-ban nem csak a kikötő nyújt lenyűgöző látványosságot, hanem a kastély is, mely rengeteg kiállításnak az otthona. Itt lesz egy kis szabad program, mely alatt akár ebédelhetünk, vagy éppen egyedül felfedezhetjük azokat a helyeket, melyek számunkra érdekesek lehetnek. Állomásunk utolsó szakasza Famagusta, melyet talán sokan úgy ismernek, hogy szellemváros.

Ciprus belsejének felfedezése:

ciprus3

Ezen a kiránduláson a hagyományok és a vallás nyomába eredünk. Két falut fogunk megtekinteni melyek csodálatos zöld környezetben helyezkednek el. Megnézzük Ciprus legnagyobb kolostorát is. Kakopetria az a hely ahol megtalálható egy ma már az UNESCO világörökség része ként is fent tartott 11. századból fent maradt bizánci templom. Következő állomásunk a Kykkos kolostorhoz vezet majd, mely sűrűn látogatott zarándokhelyként is nyilván van tartva. Itt majd ebédelhetünk és vásárolhatunk is, hiszen lesz erre szabad programunk is. Ciprusi nyaralás, Ciprusi utak

Kiemelt ciprusi szállodáink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük